Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az hogy sok kismama...

Miért van az hogy sok kismama nem híve a terhesvitaminoknak?

Figyelt kérdés
2008. okt. 21. 09:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem őrült farkasétvágyam lett a vitaminoktól, ahogy leálltam vele, visszatértem a normális kerékvágásba. Az orvosom sem említette soha, hogy muszáj szedni. Csak folsavat szedtem a 12. hétig.

Annyian írják, már szinte elcsépeltnek tűnik, hogy a mai zöldégekben, gyümölcsökben nincs annyi vitamin, mint nagyanyáink idejében. Ez biztos??? Tudományosan bizonyított tényről van szó, vagy csak 'divat' ezt szajkózni, mert hát a vitamingyártóknak ez igen csak kapóra jön? Jó, tegyük fel, tényleg igaz, hogy a mai növényekben kevesebb a vitamin. Na de annyival kevesebb lenne, ami már kiegészítő vitaminok szedését indokolja????

2008. okt. 21. 14:23
 12/13 anonim ***** válasza:
Teljesen igaza van az utolsó hozzászólónak!!! Szerintem is az a legkönnyebb, hogy "lefikázzuk" (elnézést) a "mostani" zöldség és gyümölcskínálatot, inkább tömjük magunkat gyártott vitaminokkal. Nem egyszerűbb volna mindenkinek, ha odafigyelne arra, hogy mit eszik, iszik és akkor nem kell plusz mesterséges kiegészítő. Mondjuk a cukros üdítő helyett 100%-os vagy frissen facsart gyümölcs és zöldségleveket inni, sok halat, fehérjét, természetes vitamint enni a gyorsétkezdék helyett.
2008. okt. 21. 14:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok se ellene, se mellette. Az első babámnál nem szedtem semmit, és az alacsony vérnyomás okozta kellemetlenségektől eltekintve minden rendben volt. Most azért kezdtem szedni a terhesség legelejétől, mert azt mondták, enyhíti a rosszulléteket (az első terhességemnél 4 hónapig folyamatosan hánytam), és igen, valóban segített is, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor kellett wc-re rohanni... A leleteim most szinte tökéletesek (de hogy ez a vitamin miatt van-e, az egyáltalán nem biztos), a kórosan alacsony vérnyomásom egy kicsit jobb (ez alatt a terhesség alatt egyszer sem ájultam el, pedig nyáron alapból mindig becsúszik egy-két ájulás a melegtől), viszont -mint monden más vitamin- irgalmatlanul nagy étvágyat csinál, ezért kb. 2 hónapja a dobozán tanácsoltak ellenére nem reggel, hanem este veszem be a pirulát. Azóta valóban leállt a hízás, bár az is lehet, hogy ez csak az utolsó trimeszternek köszönhető, mert akkor már nem nagyon szoktam hízni, inkább az elején. Hogy nagyobb lesz-e a baba tőle, erre sajnos nem tudok még válaszolni, mert most járok a 32. hétben. :)
2008. okt. 22. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!