Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az hogy sok kismama...

Miért van az hogy sok kismama nem híve a terhesvitaminoknak?

Figyelt kérdés
2008. okt. 21. 09:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

Szia

Én a 12. hétig szedtem, majd a nyaki redő mérés után valamint csináltattam egy kombinált tesztet, mivel minden a legnagyobb rendben volt úgy döntöttem, úgy viszem be a vitamint, hogy megfelelően táplálkozok.

A vitamintól ingerült voltam és 6 naponta volt székletem, a kínok kínját éltem át.

Szerintem az a fontos, hogy mi anyukák belül,valamint a testünkön érezzük hogy a babónak és nekünk jó, függetlenül hogy ezt vitamminnal vagy anélkül érjük el.

25 hetes kismama

2008. okt. 21. 09:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert erről is megoszlanak a vélemények, mindenki mást mond mindenhol mást hallassz.Mondjuk rosszat nem csinálsz azzal ha szeded hiszen vitaminokról van szó.Én ez első trimeszterben szedtem utána inkább gyümölcsöket(szerencsére nyár volt), nekem azt mondták h nagy leszek én is és a baba is tőle.Na most ezt természetesen semmi nem támasztja alá.Szóval te döntöd el hogy szeded e vagy sem, ugysem fogsz rá egyértelmű választ kapni.

Üdv

2008. okt. 21. 09:44
 3/13 anonim ***** válasza:
54%
Nem hisznek benne.Azt gondolják ök egézségesen élnek,sok gyümölcsöt zöldséget esznek,ez elegendö.De ez nem gond,hogy valaki igy gondolja és nem hive.Nagyanyáink sem szedték.De az ők gyümölcsük és zöldségük de az egész életük más volt.Én szedem a biztonság kedvéért.
2008. okt. 21. 09:46
 4/13 anonim ***** válasza:
79%
Terhességem előtt én is ellene voltam a terhesvitaminoknak. Aztán elgondolkoztam, mi van ha végighányom az első legfontosabb időszakot vagy nem bírok úgy enni ahogy kellene stb. Ilyenkor hasznos a terhesvitamin mert amit kihánysz, vagy nem tudsz magadhoz venni fontos tápanyagokat azt pótolja valamilyen szinten. Ráadásul sok kismamátó hallottam, és nekem is bejött, csökkenti az émelygést. Én egyáltalán nem voltam rosszul terhességem elején. Fontos a folsavtartalma amit természetes módon nem tudsz bevinni a szervezetedbe. Nagyon sok terhesvitamin van szerinetem mindenki megtalálhatja a neki legalkalmasabbat. De ha te úgy döntesz, hogy nem akarsz szedni ilyet, az is megérthető.
2008. okt. 21. 09:52
 5/13 anonim ***** válasza:
74%

Az én környezetemben több olyan anyuka van, aki szedte és megbánta. Az átlagosnál nagyobbak lettek a babáik, ők rosszul voltak tőle, de szedték, mert "azt mondták mások, hogy jó". Én nem szedem, az tuti, az orvosom szerint is csak akkor van rá szükség, ha a vérkép vagy a kismama egészségi állapota megkívánja, egyébként fölösleges. Ilyen erővel szedhetne minden ember (nem kismama) mindenféle vitamint és élhetnénk bogyókon, ez nagy üzlet a gyártóknak. Az én családomban, barátnőim sem szedtek semmit (max. folsavat) és gyönyörű, egészséges babáik lettek...

Hát én ezért nem vagyok híve.

2008. okt. 21. 09:53
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszály a terhesség végéig szedni a terhesvitamint. Elég csk a 15-16 hétig .
2008. okt. 21. 10:03
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem is fölösleges, ha nincs baj. Nem is olyan régóta vannak ezek piacon, előtte sem szedték (nem is kell nagymamákig visszamenni, elég 10 évre), mert nem volt és mégis egészséges gyerekek jöttek a világra.

Persze, ha az orvos előírja, az más, de ha nincs rá szükség, akkor nem kell fölöslegesen puffasztani magunkat vele.

2008. okt. 21. 10:09
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Állítólag nagy lesz tőle a baba. Az Elevitről hallottam nagyon rosszakat, de az újabbak elvileg már nem okoznak ilyen mellékhatásokat. Én szedtem az elején, aztán annyira mondták ismerőseim, hogy nekik nem tanácsolta az orvos, így abbahagytam, rengeteg zöldséget, gyümölcsöt ettem. A vérképem ennek ellenére romlott, szóval már újra szedem. Szerintem a most kapható felfújt gyümik, zöldségek már nem tartalmaznak annyi vitamint, ásványi anyagot mint régebben, és a terhesség amúgy is egy megnővekedett vitamin szükségletet igénylő állapot. Az igaz, hogy nagyanyáink nem szedtek vitaminokat, de azért az is biztos, hogy nagyobb volt a csecsemőhalandóság, és sokkal kisebb súllyal születtek a babák.

Azzal is tisztában kell lenni, hogy azért ezek a vitaminkészítmények nem kolloid ásványokat tartalmaznak és elég kis részük szívódik fel a szervezetben, hiába írják rá , hogy a napi szükséglet 100 százalékát tartalmazza, tehát elengedhetetlen a változatos minden tápanyagtípust tartalmazó étkezés.

2008. okt. 21. 10:40
 9/13 A kérdező kommentje:
30 hetes vagyok de napi egy szemet még a mai napig is bekapok.szerencsére a babám egy átlagot képvisel a 24.ik hétig.két hét múlva megyek uh-ra akkor majd kiderül hogy hol tartunk.gyümölcsöt nem fogyasztok azért is szedem az elevitetet.
2008. okt. 21. 10:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Én 35 hetes vagyok,és egy darab vitamint nem szedtem.Hozzáteszem,én nem hánytam,émelyegtem,normálisan tudtam táplálkozni,és hát itt volt a tavasz,a nyár,az ősz tele tele finomabbnál finomabb gyümölcsökkel,zöldségekkel.Én ezért nem láttam szükségét,hogy bogyó formájában is juttassak vitamint.Minden eredményem jó volt,úgyhogy nem kellett szednem is a vitamint.Különben a legtöbb kismamától csak rosszat hallottam a bogyókról.Jó egészséget a továbbiakban is!
2008. okt. 21. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!