13 hetes kismama vagyok és 105/55 a vérnyomásom! Van valami ötlet hogy hogyan normalizálodhatna? És a babának nem lesz baja ettöl?
Ha Te nem érzed tőle rosszul magad, akkor nincs teendő. Alapból az alacsony vérnyomás nincs hatással a babára, csak mondjuk, ha elájulsz rosszul eshetsz. Ha szédülsz, vagy rosszul vagy, próbálj kevés(!) kávét inni,akár tejeskávé formájában is vagy ha nem szereted, akkor teázhatsz is, az is emeli a vérnyomást. Igyál sok-sok folyadékot, az is jó az ellen, ha szédelegsz.
Nekem alapból ennyi, ha megpróbálták gyógyszerrel emelni, fájt a fejem, rosszul voltam.
Két babát hordtam ki, hasonló paraméterekkel, mindketten teljesen egészségesek :)
Boldog babavárást :)
Szia!
Első terhességem alatt, 90/50 volt max!Akkor kv-ztam, de különösképpen engem nem zavart!Néha megszédültem, de más panaszom nem volt!Nem is zaklattak, hogy lacsony!Mindig azt mondták, ha én jól vagyok akkor nincs gond!
Aztán mikor megszületett a lányom (egészségesen) akkor abbahagytam a kv-t!A szopi miatt!Végre beállt az alvása,én nem zaklattam koffeinnel! :)
Most újra babaás vagyok, de még szopik a nagy így nem kv-zhatok! De a vérnyomásom megint 90/50. Talán annyi hogy mostanában sűrűbben szédelgek, de különösebb bajt nem okoz, csak meg kell szoknom, hogy nem állok fel oolyan hirtelen, nem kelek gyorsan az ágyból...De ez a terhesség miatt is jó lesz!
Szóval ne aggódj a babádnak nem lesz baja ettől!
23 hós kislány és 14 hetes pocakbabi anyuja
Nekem is nagyon alacsony-napi három kávé mellett is max 100-105/60-65
Én el is ájultam és szédelgek sokszor, próbálok figyelni, hogy többszöri kevesebb étkezés, sok folyadék- mást nemigen tudunk tenni- mert vérnyomásnövelő gyógyszer nagyon nincs is, ami van, azt kismamák nem szedhetik- engem már felvilágosított a dokim.
Szóval kitartás. De ha nem vagy rosszul, akkor az még jó- az alacsony vérnyomás egyébként is jó- sokáig fogsz élni..... :) Engem mindig ezzel vigasztalnak! :)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!