Mennyire lehet káros az ultrahang? Meg lehet tagadni?
Ne mondja nekem senki, hogy nem káros, mert 100%-ig biztos vagyok benne már csak a műszaki alapokat nézve, hogy káros.
Milyen vizsgálatokat lehet megtagadni?
Általában azt szokták minden komolyabb beavatkozásnál mondani, hogy mérlegelik az előnyt hátrányt.
4 uh-al végig lehet csinálni egy terhességet, de lehet hogy 2 is elég.
Egyszer ugye látják, hogy a méhben helyezkedik el, feltélelezem nem örülnél, ha méhen kivüli lenne és bizony akár az életedet is veszélyeztetné a terhesség, a második a 12. heti ahol down kórt szűrnek, itt megoszlanak a vélemények, de nem mindenki vállalna olyan babát aki biztos hogy beteg, a 20. héten genetikai van és valamikor még később is van egy vagy kettő.
Ezekre szerintem nem árt elmenni, ennyitől nem lehet baja a babának.
Ha ennyire félsz a sugárzástól vagy bármitől, akkor ne ülj villamosra, metróra, hévre, ne ülj repülőre stb. ott is ér sugárzás. Ja és ne is vegyél levegőt mert bizony szennyezett. Ne egyél semmit mert nem tudod mivel etették azt az állatot vagy permetezték a gyümölcsöt.
Ezek a vizsgálatok azért vannak mert vannak betegségek, születési rendellenességek amikre így fény derülhet és te eldöntöd akarod-e a babát vagy sem betegen, ha meg jók az eredmények, te is megnyugszol és egész terhesség alatt jobban érzed magad.
Butaság nem kihasználni az orvostudomány lehetőségét. Ha sokallod az UH-ot akkor ne menj babamozira, csak arra a pár "kötelezőre".
"Ezek a vizsgálatok azért vannak mert vannak betegségek, születési rendellenességek amikre így fény derülhet és te eldöntöd akarod-e a babát vagy sem betegen, ha meg jók az eredmények, te is megnyugszol és egész terhesség alatt jobban érzed magad. "
Ez elég nagy tévedés. Nem derül fény semmire. Kérdezze meg mindenki milyen %-ban biztos a vizsgálat eredménye, és kérje meg az orvost, hogy vállalja a felelősséget ha 100%-ot mondana. Megsúgom: nem fog, és nem mondd 100%-ot.
Röviden:
Dobálózik itt mindenki a felelősségvállalással, miközben csak az orvosokra akarja hárítani a döntést. Azt meg nem veszik figyelembe, hogy az orvosok nem vállalnak felelősséget, és nem is lehet őket felelősségre vonni.
Igen előfordulhatnak veszélyes komplikációk, de ha komolyan vállalod a felelősséget tájékozódsz, és az alapján döntesz.
17-es tartja magát intelligensnek, de kétlem, hogy vette a fáradságot, és időt, hogy az egész folyamatról szakemberektől tájékozódjon.
Röhej, hogy 16-ost a kérdező hasznosnak ítéli, mégis 26%-ot kap... Talán mégiscsak a kérdező tudja megítélni jobban, mi segít a problémájában!
Megszületik, mint régen??? Nézz màr utàna, a csecsemőhalandósàg arànyànak, vagy hogy hàny anya halt meg a babàval együtt! Elég egy rosszul fekvő magzat, ami nem tud megszületni természetes úton. Hogy fogjàk észrevenni? Vagy egy ismerősömet 36. héten csàszàroztàk és a babàjàt a szülőszobàról a műtőbe vitték, mert màr az UH-on làttàk, hogy beteg a szive. A baba belehalt volna a természetes szülés okozta terhelésbe.
De neked édes mindegy a babàd élete, majd csinàlsz màsikat ha baj lesz igaz???
Már két hozzászólásom volt ehhez a kérdéshez. Aztamindenit... de most komolyan. Mintha a volt párom mentalitását olvasnám, csak a kérdező nő. Nem csak azokra a komplikációkra kell gondolni, amit az előző válaszadó írt. Tavaly pl a 37. hétig egy nőnél minden rendben ment, majd az orvos csak manuálisan vizsgálta meg és nem csináltak neki CTG-t, UH-t és a vége az lett, hogy köldökzsinór elvékonyodása miatt egy egyébként egészséges babát vesztett el a nő. Persze tudom, hogy ilyenkor pl az otthoni szívhangfigyelő sem sokat ér, de hogy még azt sem voltak képesek beszerezni... Úgy derült ki, hogy nem él a baba, hogy megkérdezte tőle az anyósa, mikor mozgott utoljára. Kiderült, hogy reggel , azóta semmi... Ennyi volt a történet sajnos. Ha lett volna normális UH, láthatták volna a köldökzsinór állapotát. Nagyon sajnáltam .
A kérdezőre úgy látom, nem lehet hatni, mert mondom volt párom is pont ilyen fanatikus volt, 3 év után feladtam. Én is orvos ellenes vagyok, de az UH-k a gyerekem érdekében vannak, de felesleges győzködnöm. Még annyit tennék hozzá, hogy azért régen is születtek koraszülöttek, csak max nem érték meg a kisgyerekkort sem, oxigénhiányról ne is beszéljünk. Sőt, a kórházakat is utálom, de itthon nem mernék szülni.
Tájékozódj itt...
úgy értem menj el a tanfolyamra. Szakképzett szülész-orvosi tájékoztatás
NE az nőgyógyásznak dugdoss 100e-ket "hálából" előre és utólag az előírt protokollért!
25 és 26-nak.
A kérdező 16-ot tartotta hasznosnak, ahol elmondják, hogy az utolsó hetekben van jelentősége az UH-nak. A veszélyek, amikkel fenyegetőztök ebbe az időszakba tartoznak.
A csecsemő halandóság nem az általatok felhozott ritka esetek miatt volt magas. A baba fekvése UH nélkül is megállapítható, de mint 16 írta az utolsó hetekben, a szülés előtt hasznos az UH.
A gyermekvárás és szülés NEM BETEGSÉG! Az ember jól ki van találva. Komplikációk és működési zavarok az abnormális körülményekből, életvitelből adódnak, és nem csekély részt az orvosi protokollból. Persze korunkban a természeteshez képest a többségünk abnormális életmódot folytat... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!