Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire lehet káros az...

Mennyire lehet káros az ultrahang? Meg lehet tagadni?

Figyelt kérdés

Ne mondja nekem senki, hogy nem káros, mert 100%-ig biztos vagyok benne már csak a műszaki alapokat nézve, hogy káros.

Milyen vizsgálatokat lehet megtagadni?

2017. szept. 13. 12:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Most lehet le leszek pontozva, de ha mondjuk elhal a baba? Honnan fogod észrevenni? Saját magadat is veszélybe sodrod. Azért nincs annyi kötelező UH, hogy baja legyen a babának. Szerintem a minimálisra menj el.
2017. szept. 13. 15:14
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egy kicsit ellentmondásos önmagaddal szemben?

"Mennyire lehet káros az ultrahang?"

"Ne mondja nekem senki, hogy nem káros, mert 100%-ig biztos vagyok benne már csak a műszaki alapokat nézve, hogy káros."

Most akkor miért kérdezted, hogy mennyire káros????

Hogy milyen vizsgálatokat lehet megtagadni, próbáld ki! De majd ha a szülészetre mész, és túl sok megtagadott vizsgálatod lesz, nem biztos, hogy örömmel fogadnak majd.

2017. szept. 13. 16:16
 13/27 anonim ***** válasza:
26%

Én pl a védőoltásokkal vagyok úgy, hogy nyelek egyet, amikor majd a gyereknek meg kell kapnia. Ezeket ki lehet küszöbölni homeós szerekkel.

Szerintem menj el UH-ra mindenképp. Nekem a volt párom volt ilyen fanatikus pasiként, hogy szerinte ezek mennyire károsak. Éppen ma reggel volt terheléses vizsgálatom. Én is nagyon orvos ellenes vagyok, de a gyerekemért teszem akivel várandós vagyok. Ugyanígy elmegyek fogászatra is, szóval... Mondtam is reggel a páromnak, amikor kísért a cukorvizsgálatra, hogy lehet a volt párom a UH-k miatt és ez miatt is cirkuszolt volna velem.

Kérdező, már csak azért is menj el legalább a kötelezőkre, mert látod a babád arcát is. Mi most megyünk majd egy nem kötelező UH-ra is, mert szeretnénk látni, hogy fejlődik. Én olyan vagyok, aki tényleg nem foglalkozik más véleményével, de a gyerekedért csinálod vagy csinálnád.

2017. szept. 13. 16:56
 14/27 anonim ***** válasza:
82%

Bármit megtagadhatsz.

Egyébként képzeld, ilyen mértékben nem káros!

2017. szept. 13. 17:01
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem káros. Legalább is az ami egy átlag terhesség alatt részt vesz az ember. Viszont komoly gondokra fény derülhet.
2017. szept. 13. 17:18
 16/27 anonim ***** válasza:
12%

Üdv!

Kedves Kérdező!

Az ultrahang különösen az első hónapokban lehet káros. Annak ellenére, hogy nem kötelező az orvosok valóban gyanakodva fogadják, és némi rosszindulatra adhat alapot, ha egyszerűen "megtagatsz" dolgokat...! (nem megtagadod, hanem nem kéred) Egyébként, (ha pl.: az orvos a felelősségre hivatkozik, és morcoskodik) kérj részletes tájékoztatót, arra hivatkozva, hogy felelősség teljesen tudj dönteni. Rögtön kibújik a szög a zsákból, hogy milyen ember. Csak ne dőlj be a felsőbbrendűségi komplexusának!

Mi különböző szövetminta vételektől inkább tartottunk. Azok is nagyon durva beavatkozások. Az első hónapok után viszont már nincs értelmük. Ha addig elkerülöd az orvost, a veszélyesebb részeket konfliktus nélkül megúszod.

Az utolsó hetekben van jelentősége és haszna az ultrahangnak.... de annak már valóban kicsi rossz hatása.

A kettő között mennyiség és gyakoriság az összességében növeli a kockázatot.

11-es "elhal a baba"... Őőőő hát azért azt az anya észreveszi, ha valami megváltozott. Ez nyilván más eset, mint az orvosi protokol szerinti időszaki vizsgálatok... tehát nem ez volt a kérdés szerintem.

2017. szept. 14. 10:30
 17/27 anonim ***** válasza:
Jesszusom utolsó, neked is mi a bajod?? Van baj a fejekben, nem kevés... :\ És akkor ilyenek az intelligens és felelőségteljes emberek. Ne is menjetek, minek? Majd lesz, ami lesz...
2017. szept. 14. 11:02
 18/27 A kérdező kommentje:

#16 Végre egy normális válasz.

A többi válaszoló nagyrésze pedig agymosott.

2017. szept. 14. 12:55
 19/27 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom Ultrahanggal tisztítani szoktak:

https://www.youtube.com/watch?v=CIpl1JmtVwE

2017. szept. 14. 12:59
 20/27 Norman Bates ***** válasza:

Miert lettem lepontozva?

Most vagyok 12 hetes, Angliaban elek es itt csak 2 uh van, ezen mi nem volt hasznos?

6. Heten kis verzesre ebredtem es meg aznap csinaltak uh-t, ha indokolt akkor van tobb az alap 2-n felul.

Persze, ha gond van akkor tobb. Az elhal a baba dologra meg annyi, hogy figyelni kell, hogy ha pl a baba nem annyit mozog mint szokott vagy barmi akkor azonnal csinalnak uh-t.

Hany UH van Magyarorszagon? Csak kivancsisagbol kerdezem.

2017. szept. 14. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!