Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A kismamák "állandóan" szokták...

A kismamák "állandóan" szokták fogdosni a hasukat?

Figyelt kérdés

És ha igen, miért?

Nem bántásból írom, csak kíváncsi vagyok rá. Egyik ismerősöm 15. hónap körül jár és mindig úgy jár/áll/ül, hogy a pocakján ott a keze, pedig még alig látszik a baba

Ez egy természetes ösztön?

Ismertem más kismamát is, de ők nem csinálták ezt

2017. szept. 11. 19:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
25%
Csak ha védeni kell valamitől. Simogatni nem szabad,mert méhösszehúzódást okoz,és beindulhat a szülés tőle. Ja,és a terhesség 10 hónap! (9 és fél).
2017. szept. 11. 21:36
 12/22 anonim ***** válasza:

Én 37 hetes vagyok és igen szoktam simogatni. Nem egyfolytában, de így a vége felé sokszor. Sokat mozog a baba. Igazából reagál már minden érintésre hangra stb. Majd megtudod ,ha egyszer terhes leszel. Ezzel semmi baj nincs!

Az elején sokkal ritkábban simogattam az is igaz...

2017. szept. 11. 21:56
 13/22 A kérdező kommentje:

Bocsi, 15 hetesre gondoltam, még ha nem is látszik, annyira képben vagyok hogy 40 hét egy átlagos terhesség :D

Köszi a válaszokat. Talán arról van szó, hogy félti a babát és azét fogja sokszor a hasát. Amúgy az egyik válaszoló által említett "feltűnési viszketekség" az első, amire én gondoltam. Már régóta akart kisbabát, lehet most olyan boldog hogy mindenkinek a tudtára akarja adni hogy várandós...

2017. szept. 11. 22:08
 14/22 anonim ***** válasza:
16%

Az utolsó mondatoddal válaszoltál is.

Én sem voltam az a has simogatós fajta, márcsak azért sem? mert az orvosom is azt mondta hogy nem igazán kellene az összehúzódások miatt

2017. szept. 11. 22:38
 15/22 anonim ***** válasza:
Simogatós én sem lettem volna, de nekem nagyon húzódott a hasam. Pl felállásnál sokszor úgymond kézzel tartottam. Ha rúgott is sokszor oda nyúltam mert nagyon érzékeny volt, és simire abba hagyta. (Igaz ez már 18 hetes kor után)
2017. szept. 12. 00:18
 16/22 anonim ***** válasza:
89%

Feltunesi viszketegseg?!? Nem tudom hogy a butasag vagy a rosszindulat szulte ezt a lehetseges "okot" de hulyeseg. Nekem minden kusmama ismerosom simogatja a hasat idonkent es en is csinaltam sokszor. Toral osztonos, volt hogy ugy szoltak mosolyogva hogy ott a kezem, en eszre sem vettem.

Feltunesi viszketegsegre gondolni...hat tenyleg a tudatlansak es a rosszindulat (irigyseg?) totalis kevereke.

2017. szept. 12. 05:51
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Gyakran rajta van a kezem, igen. Már észre se veszem, és semmi köze ahhoz van-e ott valaki vagy nincs. Csak úgy jön.

Mellesleg klassz is lenne, ha simizésre meg lehetne szülni. Ez csak nagyon kevés esetben lehet igaz.

2017. szept. 12. 06:26
 18/22 anonim ***** válasza:
54%

Én se csináltam, csak ha megfájdult vagy nagyon rugdosott. Ezt a kérdést egyébként már én is feltettem magamnak, sosem értettem miért csinálják a többiek :)

Viszont olyan szempontból praktikus, hogy a kívülállók így meg tudják különböztetni a kismamákat a simán magyhasúaktól, pl buszon ha át kell adni a helyet :)

2017. szept. 12. 06:37
 19/22 anonim ***** válasza:

"A terhes nők miért fogják két kézzel a hasukat? Ha nem fognák, leesne?" (Vavyan Fable)

:)

Amúgy szerintem ez ösztönös dolog, minél nagyobb a pocak, annál inkább.

2017. szept. 12. 10:40
 20/22 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem meg ez a feltűnési viszketegség, bár lehet, hogy sokan vagytok annyira jóindulatúak és nem feltételezitek, de létező jelenség.. A munkahelyemen egy egyébként roppant idegesítő kolléganő konkrétan a pozitív teszttől vagy egy, vagy mindkét kezével a hasát fogva/simogatva járt-kelt. Különösen ha megállt valakivel beszélgetni. Én sportot űztem abból, hogy nem kérdeztem meg, mi van vele, csak a munkáról beszélgettünk, pedig nem győzte a képembe tolni a több mint félidőig meg sem látszó hasát... A fél cég rajta röhögött. Persze lehet mi vagyunk rosszindulatúak meg gonoszak, de egyszerűen nevetséges volt, nem pedig aranyos vagy akármi.

(Vicces volt, amikor a városban láttam az utcán sietni, akkor nem ért rá fogdosni a hasát...)

2017. szept. 12. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!