Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért olyan nagy tabu beszélni...

Miért olyan nagy tabu beszélni a terhesség alatti súlygyarapodásról?

Figyelt kérdés
Most terhes vagyok és mindenki azzal piszkál, hogy ne foglalkozzak a súlyommal mert csak a baba a fontos. Hozzáteszem, nem gyarapodok irdatlan mennyiségben, viszont a terhességem előtt 25 kg-t fogytam. Szeretnék fitt maradni , mert szerintem a terhesség nem arról szól, hogy zabáljunk és a végére 25-30 kg-t hízzunk. Én elfogadom, aki nem foglalkozik a súlyával de engem meg kritizálnak, sőt volt hogy a védőnő be is szólt, hogy vékony a lában és rakodjak. Olyanok válaszát várnám, akik terhesség alatt is foglalkoznak a súlyukkal és nem akarnak a végére elhízni. 22. hétben vagyok és 1,5 kg van , amit gyarapodtam. Köszönöm a válaszokat , hátha itt megértő "fülekre" találok.
2017. aug. 29. 16:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Én 30 hetesen nagyon elkezdtem odafigyelni az étkezésemre, mert nem akartam 20 kilót hízni. 24 hetes korig semmi sem jött fel, 30 hetes koromra 5 kiló. Na mondom ilyen tempóban szépen fogok kinézni a végére.. szóval elhagytam a cukrot és a fehér lisztből készült dolgokat meg próbáltam mérsékelni a zsírt is. +7 kilóval mentem szülni. Kaptam hideget meleget főleg a családomtól, hogy nem terhesen kellene fogyókúrázni. De nem fogyóztam amúgy, 5x ettem egy nap, sose voltam éhes. :)
2017. aug. 29. 18:55
 12/21 A kérdező kommentje:
Igazából nekem is ennyi lenne a célom, kb ennyi kg. Sok helyen olvastam, főleg itt hazánkban híznak ennyit a nők.
2017. aug. 29. 19:08
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azért kaptam érte, mert "Úristen! Veszélyezteti a babáját!" Az orvosom szerint is hülyeség ez...
2017. aug. 29. 19:54
 14/21 anonim ***** válasza:
71%

Valamelyik nap is volt egy ilyen kérdés.

En szerintem nem mindenki akarattal hízik meg. Alkati. En pl. nem hízok. Oda ahhoz a kerdeshez is leírtam. Engem is piszkalnak. Nem tehetek róla, hogy igy reagál a szervezetem. Cukros vagyok, diétázom, ez van. Terhesség elott is fogytam 15kg körül.

En sajnálom aki nagyon elhizik, mert lattam olyat aki ha megfeszul sem bírja a súlyát kordaban tartani. :s olyat is lattam aki zabal. Az meg az ő dolga. Szerintem felesleges ennek ekkora feneket keríteni. Nekem max laikus emberek mondtak, hogy ez rossz. Az orvos a vedono sose mondta. A belgyogyasz sem, az ultrahangon a baba nagyon jo sulyban van mindig.. Nekik inkabb hiszek, mint a szomszedasszonynak aki 155 cm 95kgos meg kotenyhasa van 3 gyerek utan. Ő neki igy jo, nekem meg ugy.

2017. aug. 29. 20:24
 15/21 A kérdező kommentje:
Engem is piszkál a környezetem , de UH-n kicsit több volt a súlya így is, hogy nem eszek össsze- vissza és nem is szabad.
2017. aug. 29. 21:09
 16/21 anonim ***** válasza:
74%
Én eleve kb 7-10 kiló plusszal kezdtem a terhességet. Hízékony alkat vagyok. De amióta babát várok sokkal könnyebb. 34 hetes vagyok,eddig 7-8 kiló jött fel, pedig azért eszem édességet is. És csak a pocak nőtt, máshol ugyanúgy nézek ki, mint előtte. Nem akartam elhízni, nem is zabálok. Viszont, ha épp megkívánok egy fánkot, vagy egy fagyit, akkor megeszem,nem sanyargatom magam.
2017. aug. 30. 06:55
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,nekem egy szerencsém van nem vagyok édességes.
2017. aug. 30. 09:24
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is túl voltam egy jó 20 kilós fogyáson, pár évvel azelőtt, hogy várandós lettem. Szóval teljesen értem a kérdésedet, én is aggódtam amiatt, hogy mennyi jön majd fel, főleg, hogy hízékony alkat vagyok, a "versenysúlyomat" mindig odafigyeléssel, sportolással tudom tartani. Ez nem feltétlen diétát jelent, de mindig végig kell gondolnom, hogy mit és mennyit eszem, ez nekem egyszerűen több odafigyelést és agyalást jelent, mint másnak.

A babavárás alatt is figyeltem, nem is éreztem magamat egyébként éhesebbnek, mint máskor. Édekes, hogy inkább az elején jött fel pár kiló, és a végén kevesebb. Végül 9 kiló plusz lett, a kórházból hazatérve ebből el is tűnt kb 5-6.

A maradék pedig szoptatás alatt le is ment gyorsan - az egész sokkal könnyebben ment, mint gondoltam! Szerintem itt már előny, hogy van tapasztalatom abban, mit és mennyit ehetek, hogy figyelek az egészséges étkezésre...

Szerintem ne aggódj, ha a baba jól van, és Te sem éhezel, minden OK :)

2017. aug. 30. 10:00
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszi szépen utolsó válaszadó! Én sem érzem magam éhesebbnek, sőt sok menta teát és vizet iszok. Örülök, hogy azért vannak sorstársaim, mert a környezetemben a páromon kívül mindenki olyan "okos". Tegnap ebédeltünk kint az udvaron és megjelent az édesapja ( vegánok vagyunk) és több fogásos ételt főztem ( brokkoli krémleves, rántott gomba, rántott karfiol , karfiol fasírt és páromnak - mert hát édességes baracklekváros palacsinta). A párom apja kötekedik velem állandóan, tegnap is megjegyzést tett arra, amit ettünk. Pedig nagyon finom volt és én is nagyon jól laktam , még nyári saláta is volt hozzá. Akkor a másik kedvencem, az "ősanyák", azért sokszor teher mindenki beszólását elviselni. Vagy a gyerekünk nevére tettek megjegyzést ( kislány lesz és ráadásul egy védőnő- nem az én védőnőm- tett rá megjegyzést, hogy hosszú a neve. Mondjuk ez is külön téma, mert sosem tettem a gyerekei nevére megjegyzést) .Most olyan érzésem van, hogy senkivel sem akarok találkozni a páromon kívül , mert vagy bírálnak vagy beszólnak. Biztosan más is volt már így.
2017. aug. 30. 10:40
 20/21 anonim ***** válasza:
74%

Szia.

Bár én nem fogytam terhesség előtt, mert vékony voltam. Viszont majd 30kg-ot!!! híztam! Sajnos ez csak az én hibám, mert hallgattam másokra, h "ami jól esik meg kell enni, nem szabad a babától semmit megvonni". És lám, rajtam maradt 12 kg felesleg :(

Úgy néz ki, jön a kistesó! Na az már tuti, hogy ezt a hibát nem követem el ismét, mondjon bárki bármit. Már most kiiktattam az egész házból az összes édességet, fehér lisztet, tésztát és hasonló rossz dolgokat.

Ne foglalkozz mások véleményével! Legyints rájuk, engedd el! Neked is könnyebb lesz szülés után, ha nem marad rajtad sok felesleg, és a pici is megkap mindent. Sőt, azt hallottam, hogy aki aktív terhesség alatt, könnyebb a szülés neki :)

2017. szept. 1. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!