Ha egy nő terhes, futhat? Gondolom a lovaglás teljes mértékben tabu.
Rubint Réka félidőig futott. Neki addig volt kényelmes.
Ha viszont terhesség előtt nem futottál, ne most kezdd el. :)
A sporttal az helyzet, hogy amit eddig rendszeresen sportoltál, tehát a szervezeted hozzá van szokva, akkor lehet. Szóval futhatsz vagy lovagolhatsz, ha eddig is űzted ezeket, de értelemszerűen ne most akard lefutni a maratont vagy ugratni tanulni ill. ne most akarj először lóra ülni, ha eddig nem lovagoltál, de egy kis séta nem árthat szerintem (mondom ezt úgy, hogy lovagolok).
Kajákról: a hal nem árt, az egzotikus és a gyorskaja is jöhet, de csak mértékkel, ha megkívánod.
Nekem úgy mondta a dokim, hogy nem futás, csak kocogás. Ha valamilyen sportot terhesség előtt is már űztél, akkor "csökkentett módban" továbbra is csinálhatod. A rázkódó sportok (pl. lovaglás is) kivétel, azokat kerülni kell. Inkább válaszd a kismama tornát, vagy jógát.
Táplálkozás: drog, alkohol, cigaretta kizárva. Nyers hús, nyers hal, tojás tiltott. Minden más mehet! Egzotikus étel alatt mit értesz? Fűszeres, csípős dolgok mehetnek, ha a gyomrod bírja. :) Gyors kaja.. Nézd, mindenki le fogja írni, hogy egészségtelen, ettől függetlenül ha megkívánod, néha simán belefér! Én néha kólát is ittam és semmi baj nem történt.
Köszönöm a válaszokat. :)
Lovagolni és futni is már régóta járok, de egyiknél se szeretném nagyon megerőltetni magam. igazából csak attól tartok, hogy például a ló ledob és én a hasamra esek.
Halak esetében a tengeri apróhalat kerüld, azokban nagyobb arányban van higany, ami nem tesz jót a magzatnak.
Gyorskaja - hát, felnőttnek sem tesz jót, úgyhogy mértékkel.
Fűszerek nem ártanak. Azt mondják, hogy a bazsalikom magzathajtó hatású, hát én pestot ettem a terhesség elején két pofára, a lányom már egy hónapos, úgyhogy nem hajtotta sehova :)
Könnyen romló, emiatt fertőzésgyanús ételeket tilos: nyers húsok, nem ellenőrízhető forrásból származó penészes sajtok (ha boltból, megfelelő tárolás mellett van, akkor ehető, de pl étteremben, ahol nem tudod mit művelnek a konyhában, akkor inkább ne). Ezen kívül csak az egyértelműen egészségtelen dolgokat kell kerülni.
A lovaglást én személy szerint a balesetveszély miatt kerülném. Ha pont most dob le a ló, az szinte biztos vetélés vagy magzatelhalás. A terhesség későbbi szakaszában, amikor már nagy súly van a hasban, a "rántások" miatt, ami a lovaglással jár, le is szakadhat a méh. De gondolom 7-8. hónapban már senki nem akar lovagolni.
A biciklizésnél is ez az egyik ok, ami miatt nem javasolják, ráadásul ott könnyű hasba kapni a kormányt, ha bukik valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!