Létezik olyan, hogy valaki nem eszik többet várandósan, mint előtte és mégis sokat hízik? Stresszeltek amiatt, hogy mit mutat a mérleg?
Én is így voltam. Nem ettem többet, mégis többet híztam mint amit a gyerek nyomott. Karom, lábam, arcom mind dundi lett, később kiderült hogy 10 kilót híztam gyerek súlya mellett, ami rajtam is maradt.
Én azt tanácsolom, hogy mozogj. Sétálj amennyi csak jól esik, ne süppedj bele a kanapéba, hacsak nem fáj a lábad, vizesedsz stb. Én miután hazamentem, nem dolgoztam (utolsó hónap), brutál meghíztam. De csak azért mert nem mozogtam akkor már, mint azelőtt. Szóval szerintem ha "sokat hízol" akkor emiatt lehet.
Egy a fontos: mindig azt figyled, hogy a baba, a víz, a lepény, mindennek a súlya simán lehet 10-12 kiló is a végére. Tehát ha a kezdeti súlyod az utolsó hónapra csak 10-15 kiló hízást mutat, az teljesen normális. Én 22 kilót híztam a végére, ezen látszik, hogy marad is. Szóval ne aggódj :)
Köszönöm a válaszokat.
A vizesedésre figyelnek, azt mondták, hogy az akkor gond, ha mellette magas a vérnyomás és a vizeletben fehérje jelenik meg, de eddig minden oké. Próbálok sétálni, de épp csak hogy lehet, mert elég hamar elkezd keményedni meg fájni a hasam és az orvos azt mondta, hogy ha nem tudok itthon a fenekemen maradni, akkor kórházba kell mennem, ott tuti pihenek majd. Úgyhogy inkább hallgatok rá, minthogy bajunk legyen.
174 cm magas vagyok, 64 kilóval kezdtem a terhességet, most 77 vagyok és 31 hetes.
A cukrom, a vérnyomásom, a hemoglobinom, szóval minden értékem mondhatni tökéletes. Próbálok csak erre gondolni, a kilókat pedig szépen majd leadom, amikor már lehet. Bár a környezetemben nekem is az a tapasztalatom, hogy 20-25 kiló hizas mellett is szülés után nem sokkal szinte mindenki vissza nyerte a régi alakját egy kis mozgás és odafigyelés mellett. Remélem nálam is így lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!