Eltitkolnád a 18-ik hétig a munkahelyen a terhességed, ha akkor kapnál (a lejáró helyett) új, egyéves szerződést? Tegyük fel, hogy fizikailag el tudod titkolni.
Hát, lehet hogy nem tisztességes, de a mai világban amik mennek... Én tuti megtenném. Fordított esetben ők sem néznek semmit, csak azt ami nekik jó. Te miért nem teheted ugyanezt?
Ha mégis másképp döntesz, és nem hosszabbítják meg a szerződésedet, akkor előtte menj el táppénzre, mert így megkapod majd a Gyedet.
Szia!
A törvény úgy írja hogy új szerződés kötésekor a 12ik hétig szólni kell a munkáltatónak a terhességről.
Én annó hasonló helyzetben voltam.Decemberben tudtuk meg hogy jön a baba, de megvártam míg a kezemhez kaptam az aláírt szerződésem, és csak utána szoltam hogy terhes vagyok.Én azt mondtam, hogy csak most tudtuk meg mert nem volt tervezve, és nem voltak tüneteim.Hál istennek egébként nagyon jól fogadta a főnököm, és mikor már megszületett a manó, mondták, hogyha gondolom maradjak otthon kistesóval, és majd utána várnak vissza szeretettel.
25h kismami a 2.babóval
Szia! 17:26-os vagyok.Pontosan nem tudom hol lehet megtalálni, mert én annó az Anyák Lapjában olvastam.Ott minden számban foglalkoznak a kismamákra vonatkozó törvényekkel, és pont akkor tájt volt egy erről szóló cikk.Ez 2008 Jan-Febr, vagy 2007 Dec-ben lehetett. Lehet hogy azóta már nem él ez a törvény.De majd megpróbálok rá keresni. :)
De mondom ez engem nem befolyásolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!