Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Eltitkolnád a 18-ik hétig a...

Eltitkolnád a 18-ik hétig a munkahelyen a terhességed, ha akkor kapnál (a lejáró helyett) új, egyéves szerződést? Tegyük fel, hogy fizikailag el tudod titkolni.

Figyelt kérdés
2010. máj. 24. 14:41
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Engem meg lehet kövezni, de én eltitkolnám. Ha utána még egy évig él a szerződés, akkor abból az egy évből még dolgozni is fogok nekik, és kell a munkaviszony a juttatások miatt, különben csak gyes lesz! Úgyhogy én eltitkolnám.
2010. máj. 24. 14:46
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Hát, lehet hogy nem tisztességes, de a mai világban amik mennek... Én tuti megtenném. Fordított esetben ők sem néznek semmit, csak azt ami nekik jó. Te miért nem teheted ugyanezt?

Ha mégis másképp döntesz, és nem hosszabbítják meg a szerződésedet, akkor előtte menj el táppénzre, mert így megkapod majd a Gyedet.

2010. máj. 24. 14:50
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Hát nem tudom, eleve szar, hogy csak 1 évekre adnak szerződést. Illetve jogilag mi van, ha bár kapsz új szerződést, de az x. héten közlöd, hogy x hetes terhes vagy, ebből ki tudja számolni, hogy mennyi voltál, amikor aláirtad a szerződést, és hogy miért nem szóltál. Nem tudom, hogy megy ez. De ha ilyen nem szimpatikus helyen lennék kénytelen dolgozni, valószinűleg eltitkolnám. :(
2010. máj. 24. 15:08
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
Ha nem hosszabbítják meg a szerződésedet, akkor a táppénz ellenére is le fog járni, vagyis gyedet semmiképpen nem kaphatsz, ha passzív táppénzen vagy, akkor jár a tgyás, de a gyed nem. Gyed csak akkor jár, ha él a munkaviszony, és a határozott idejű szerződés akkor is megszűnik, ha táppénzen vagy, így szüléskor nem fog élni.
2010. máj. 24. 16:04
 5/9 A kérdező kommentje:
Táppénz alatt miért szűnne meg a határozott idejű szerződés?
2010. máj. 24. 16:45
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

A törvény úgy írja hogy új szerződés kötésekor a 12ik hétig szólni kell a munkáltatónak a terhességről.

Én annó hasonló helyzetben voltam.Decemberben tudtuk meg hogy jön a baba, de megvártam míg a kezemhez kaptam az aláírt szerződésem, és csak utána szoltam hogy terhes vagyok.Én azt mondtam, hogy csak most tudtuk meg mert nem volt tervezve, és nem voltak tüneteim.Hál istennek egébként nagyon jól fogadta a főnököm, és mikor már megszületett a manó, mondták, hogyha gondolom maradjak otthon kistesóval, és majd utána várnak vissza szeretettel.

25h kismami a 2.babóval

2010. máj. 24. 17:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert a határozott idejű szerződés megszűnik a határozott idő lejártával, függetlenül attól, hogy táppénzen vagy, terhes vagy, vagy dolgozol.
2010. máj. 24. 19:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
17.26-os megírnád, hogy ezt melyik törvény írja le? Köszi
2010. máj. 24. 20:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! 17:26-os vagyok.Pontosan nem tudom hol lehet megtalálni, mert én annó az Anyák Lapjában olvastam.Ott minden számban foglalkoznak a kismamákra vonatkozó törvényekkel, és pont akkor tájt volt egy erről szóló cikk.Ez 2008 Jan-Febr, vagy 2007 Dec-ben lehetett. Lehet hogy azóta már nem él ez a törvény.De majd megpróbálok rá keresni. :)

De mondom ez engem nem befolyásolt.

2010. máj. 25. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!