Toxémia gyanújával kórházban vagyok, tapasztalatok?
Ilyenkor az a helyzet, hogy toxémiánál a magzat már nem fejlődik rendesen. Ha megszületik az jobb neki, mintha a pocakban sorvadna.
És a te szervezetednek sem tesz jót, életveszélyes állapottá válhat, ezen csak a szülés javíthat. Erre várnak a dokik, hogy meglássák, hogyan változik az állapotod.
32. Hét után már nagyon jó kilátásai vannak a babádnak, leginkább légzési gondjai lehetnek, amik idővel megszűnnek.
Nézni fognak most es a kisbabadat is. Engem folyamatosan a terhessegem 2.trimesztere ota "figyelnek". Nálam eddig (lekopogom) max 138 volt a vernyomas es egyszer talaltak a 28.heten feherjet a vizeletemben de sajnos mivel eleve magas vérnyomás betegségem volt (terhesség elott) es rajott egy gdm igy igen magas a kockazata a toxemianak nalam.
Szóval.. En otthon vagyok most. Nekem vérnyomást kell merni napi háromszor. Önellenőrző vizelet tesztet kell csinálni feherjere, szednem kell a dopegitet es hetente 2-szer mennem kell mar most ctg-re, pisitesztre es egyszer ultrahangra meretni a babat.
34hetes vagyok es kb. a 25.het ota van igy nalam.
Ne aggódj, nekem is azt mondta az orvosom, hogy 32. hétig benn tartuk, es ha megvan a ket kilo a babanal akkor nagyon jok az eselyeink. Lényeg, hogy ne aggódj.
Kívánom a legjobbakat!
Barátnőmet sürgősségi császárral szülsztették meg 30 hetesen emiatt,sógornőmet 32 hetesen szintén emiatt.
De egyikőjüknek sem jött helyre a vérnyomása.
Próbálj meg nem idegeskedni,ott legalább szem előtt vagytok és ha baj van, tudnak gyorsan lépni,de nem lesz semmi baj.
Az idegeskedés egyáltalán nem tesz jót.
Írj majd folyamatosan,hogy rendben vagytok e.
Kitartás!
Nem tudom en sem mitől van, talan az orvosok sem de az biztos hogy a cukrossag meg a megas vernyomas hajlamosit rá. Azért mondok még ket jo példát neked. Egyik a bnom, o 32.heten szülte a babáját, ~1200 gr volt. Kapott tudoerlelot előtte. A kisfia makk egészséges, nagyon szep eleven kisgyerek. A kolleganom mindkét kisfiat uezert (pedig állítólag elso babanal gyakoribb ez) koraszulte. Az elso baba 1500gr alatti 31. hétre második 34.hetre jott 2000gr feletti. Mindkét baba teljesen jol van, ok mar iskolasak.
Mivel engem is idegelnek ezzel, elolvastam egy csomo-csomó koraszulottes szituaciot, tanulmányt es tenyleg a 32.het utan rohamosan javulnak az eselyek a babanal. A baj az ott lehet, hogy ha nem veszik eszre, nem figyelnek, es elszáll a vérnyomásod. A baba es te is bajba kerulhetsz, szóval neha en amikor "rosszabbul" vagyok (pl. Kicsit faj a fejem vagy ilyesmi) neha azt kívánom inkabb a kórházba lennék, kaptam vna tudoerlelot, de szerencsére eddig alaptalanul aggasztottam magam en is es csak max. jol leszurnak érte, hogy ne idegeljem magam.
Ha maximálisan biztonságban lesztek kiengednek, de ne siettesd a dolgot, hidd el akármilyen szar most, ott vagy a legjobb helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!