Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxémia gyanújával kórházban...

Toxémia gyanújával kórházban vagyok, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Meg vagyok ijedve nem tudom valakinek van-e tapasztalata ebben😔 A védőnőhöz mentem szerdán és magas lett a vérnyomásom 153/101/105 vártak fél órát le is ment 122re viszont az orvosom azt mondta, hogy mivel vizesedem szeretné ha befeküdnék és csinálnak pár vizsgálatot és mehetek is haza... Na eddig minden oké is volt ,viszont csináltak 24 órás vizelet vizsgálatot amiben kimutatták a fehérjét ami állítólag 3 szorosa lett a normálnak, nem mondták meg mennyi pontosan, de olyasmit hallottam hogy 560... azt mondták ez nagyon nagy baj... és 2 nap múlva megismételjük a vizsgálatot és döntenek! De nem tudom mit akarnak 33+ 2 hetesek vagyunk csak nem császároznak meg 2 nap múlva???😱 Az orvos azt mondta, minél tovább bent akarják tartani de ha muszáj, akár császár is lehet és ez a borzasztó, hogy nem mond konkrét dolgot hogy na akkor császár és kész. Nagyon meg vagyok ijedve, valaki hasonló helyzetben volt már? 😔

2017. aug. 5. 02:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Ilyenkor az a helyzet, hogy toxémiánál a magzat már nem fejlődik rendesen. Ha megszületik az jobb neki, mintha a pocakban sorvadna.

És a te szervezetednek sem tesz jót, életveszélyes állapottá válhat, ezen csak a szülés javíthat. Erre várnak a dokik, hogy meglássák, hogyan változik az állapotod.

32. Hét után már nagyon jó kilátásai vannak a babádnak, leginkább légzési gondjai lehetnek, amik idővel megszűnnek.

2017. aug. 5. 03:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Ohh istenem :( köszönöm, hogy írtál.
2017. aug. 5. 05:16
 3/10 A kérdező kommentje:
Viszont a vérnyomásom azóta rendben van. Ezért nem értem :(
2017. aug. 5. 05:20
 4/10 anonim ***** válasza:

Nézni fognak most es a kisbabadat is. Engem folyamatosan a terhessegem 2.trimesztere ota "figyelnek". Nálam eddig (lekopogom) max 138 volt a vernyomas es egyszer talaltak a 28.heten feherjet a vizeletemben de sajnos mivel eleve magas vérnyomás betegségem volt (terhesség elott) es rajott egy gdm igy igen magas a kockazata a toxemianak nalam.

Szóval.. En otthon vagyok most. Nekem vérnyomást kell merni napi háromszor. Önellenőrző vizelet tesztet kell csinálni feherjere, szednem kell a dopegitet es hetente 2-szer mennem kell mar most ctg-re, pisitesztre es egyszer ultrahangra meretni a babat.

34hetes vagyok es kb. a 25.het ota van igy nalam.

Ne aggódj, nekem is azt mondta az orvosom, hogy 32. hétig benn tartuk, es ha megvan a ket kilo a babanal akkor nagyon jok az eselyeink. Lényeg, hogy ne aggódj.

2017. aug. 5. 07:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Igyekszem nem aggódni, de olyan borzalmas ez a helyzet és nem értem mitől alakult ez ki :( remélem majd én is hazamehetek és otthon tudom figyelni magam, mert itt csak stresszelem magam :(
2017. aug. 5. 07:36
 6/10 anonim ***** válasza:

Kívánom a legjobbakat!

Barátnőmet sürgősségi császárral szülsztették meg 30 hetesen emiatt,sógornőmet 32 hetesen szintén emiatt.

De egyikőjüknek sem jött helyre a vérnyomása.

Próbálj meg nem idegeskedni,ott legalább szem előtt vagytok és ha baj van, tudnak gyorsan lépni,de nem lesz semmi baj.

Az idegeskedés egyáltalán nem tesz jót.

Írj majd folyamatosan,hogy rendben vagytok e.

Kitartás!

2017. aug. 5. 07:44
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom en sem mitől van, talan az orvosok sem de az biztos hogy a cukrossag meg a megas vernyomas hajlamosit rá. Azért mondok még ket jo példát neked. Egyik a bnom, o 32.heten szülte a babáját, ~1200 gr volt. Kapott tudoerlelot előtte. A kisfia makk egészséges, nagyon szep eleven kisgyerek. A kolleganom mindkét kisfiat uezert (pedig állítólag elso babanal gyakoribb ez) koraszulte. Az elso baba 1500gr alatti 31. hétre második 34.hetre jott 2000gr feletti. Mindkét baba teljesen jol van, ok mar iskolasak.

Mivel engem is idegelnek ezzel, elolvastam egy csomo-csomó koraszulottes szituaciot, tanulmányt es tenyleg a 32.het utan rohamosan javulnak az eselyek a babanal. A baj az ott lehet, hogy ha nem veszik eszre, nem figyelnek, es elszáll a vérnyomásod. A baba es te is bajba kerulhetsz, szóval neha en amikor "rosszabbul" vagyok (pl. Kicsit faj a fejem vagy ilyesmi) neha azt kívánom inkabb a kórházba lennék, kaptam vna tudoerlelot, de szerencsére eddig alaptalanul aggasztottam magam en is es csak max. jol leszurnak érte, hogy ne idegeljem magam.

Ha maximálisan biztonságban lesztek kiengednek, de ne siettesd a dolgot, hidd el akármilyen szar most, ott vagy a legjobb helyen.

2017. aug. 5. 07:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére a fehérje lecsökkent a vizeletemben így hazajöhettünk, de itthon is folytatni kell a diétát és a folyamatos ellenőrzést. köszönöm a válaszokat :)
2017. aug. 10. 11:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Hú ez szuper. Vigyázz magatokra:)
2017. aug. 10. 11:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2017. aug. 11. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!