Ha valakinek az első várandóssága során kinyílik a méhszája idő előtt, akkor annak valószínűleg a második babánál is ki fog? Tapasztalatok érdekelnek.
Főleg olyanok válasza érdekelne akiknél ez probléma volt az első terhességnél és vállatak másodikat tehát van saját tapasztalatuk. A "minden terhesség más" választ magamtól is tudom, köszönöm!
Az okát nem derítették ki, hogy miért nyílt ki, de nyilván a kisbaba mellett nem tudok majd annyit feküdni mint az első terhesség során ha ez a jövőben is felmerül.
Szeretnénk második babát, de nem szeretném korházban tölteni a várandósság második felét. (nem feltétlen magam miatt, csak nem szeretném ha hátránya lenne emiatt az elsőszülött gyermekünknek, akkor megoldjuk másképpen)
Attól függ, mi volt a nyílás oka. Ha a méhszáj kötőszöveti gyengesége, akkor igen, ismétlődni fog jó eséllyel a probléma. Ha pl. felszálló fertőzés miatt, akkor nyilván nem ez a helyzet.
Én az első terhességet 24 hetesen vesztettem el, enyhén görcsölni kezdtem, ami kinyitotta a méhszájat, a belsőt is, ezért nem lehetett visszafordítani a folyamatot. Második terhességben 40+0 hetesen csak a 39. héten kezdtem lassan nyílogatni, indított szülrs
bocs, elküldtem véletlenül.
... szóval indított szülés volt, az atyaúristennek nem akart rendesen nyílni, 7 órát vajúdtam, tolták az oxit, nospát, de alig-alig. Aztán császár is lett a vége mert esni kezdett a szívhang is.
Szerintem nincs jelentősége méhszáj szempontjából, hogy meddig vártok, 6 hét alatt az helyreáll, bezárul. Fél-egy évet meg mindenképp érdemes várni az általános regenerálódás miatt. Mi a császár után egy évet vártunk, 14 hónapos volt a kisfiam, amikor pozitívat teszteltem újra. 22 hetes vagyok. 😊
#1 válaszoló vagyok még mindig
Értelek. Igen en nagyon remélem hogy a fertőzés volt a ludas. Mi ugy gondoltunk legalabb 2 eves legyen a nagy a teherbeesesem elott/korul. Talan ha akkora, könnyebb lesz ha beüt a baj es fektetnek.
Az a baj, hogy nekem a fertőzés sem okozott jeleket vagy semmit. Baci volt amugy, talan coli.
Ok. Kemenyedett a hasam de ennyi, tapasztalatom meg nem volt, hogy ez 19-20 hetesen nem normalis. Nem fajt.. Mar nem annyira friss az élmény, de talan valahogy ugy volt hogy 22.heten zart volt 24-25 hetre mar nyitva volt tehát valahol a 22-24 kozt kinyilt, közben mar a 23.heten kiderült a baci is. Kaptam kupot, 25.hetre lefektettek Mg ezerrel es akartak adni nyugtatót de azt nem kertem. És utana nem változott a fekves mellett 36ig de neha estere kemenyedett.
Hat nem tudom. 32utan mar nem kellett szigorúan fekudni mert nem nyomott meg nem rovidult mar ugy mint a kozepidoben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!