Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogyózhatok terhesség alatt?

Fogyózhatok terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Teherbe estem, bár nem terveztük, de mindenképp szeretnénk megtartani. Az a problémám, hogy most is épp fogyóztam. 170 cm-hez vagyok majdnem 70 kg, egyáltalán nem vagyok elégedett. Mindig is hízékony voltam, még hogy ezt megtartsam, ahhoz is sokat kell tennem. Ha fogyni akarok, az csak drasztikkusabb módszerekkel sikerülhet. Mindent kipróbáltam, tudom. Viszont a terhesség alatt úgy tudom feljöhet simán 10 kg is. Magamat ismerve, ezt el is tudom képzelni. Főleg, hogy rendszeresen mozgok, ha azt is abba hagyom, az probléma lesz. Nagy baj lenne ha 800 kcal körül ennék(max 1000)? Tudom hogy kevés, de 1500-al hízok, 1000 alatt fogyok csak. Nem akarok egy tehén lenni mire szülök.

2017. aug. 2. 14:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

Ha a párod emiatt kiábrándul, akkor nem vagy jó ember mellett.

Bőven lesznek még dolgok a szülés alatt, után amiktől a nem szerető / nem teljes szívvel szerető emberek kiábrándulhatnak.

A párom látta, hogy 20 kilót hízok a terhesség alatt, 10 rajtam maradt, plusz a striák, a löttyedt has, a nulla libidó és kellemetlen sex. De nem ábrándult ki :D

Pedig aztán kapja rendesen az ívet..

Ne így legyen.

2017. aug. 2. 16:23
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
Hát, nektek várni kellett volna még ezzel a babával.
2017. aug. 2. 16:43
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem, marhara nem jo, az 1000-1300 sem. 2000kcal az elejen, 2300 kcal a kozepetol az ajanlott kb, DE!

DE: azt zoldsegbol, gyumolcsbol, teljes kiorlesu szenhidratbol kene szepen egeszsegesen bevinni. A kaloriaszamlalast amugyis inkabb felejtsd el egy eletre, mert nekem nem ugy tunik, hogy rendesen utana neztel te ennek.

Ha nagyon osszezavarodsz, meg nagyon nem megy, akkor meg inkabb keress ra a terhessegi cukrosok 160 g szenhidratdietajara es probalj meg aszerint etkezni, azzal legalabb nem arthasz.

A legrosszabb hirem pedig, hogy nagyreszt genetika, hogy az ember lanya mennyit hizik terhesseg alatt, de ha mozogsz es normalisan etkezel, akkor mindent megtettel a baba es a sajat egeszsegedert, illetve azert, hogy szules utan a leheto legjobban nezzel ki.

2017. aug. 2. 16:56
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne hízz 50 kilót, de ha a terhesség miatt nem 70 leszel hanem mondjuk 80 vagy akár 85 és a párod emiatt kiábrándul, akkor nem ő a megfelelő ember számodra akivel családot kellene alapítanod. Más kiábrándító dolog is jöhet terhesen, én pl állati szőrös lettem, tele voltam stírával, vajúdás alatt véletlenül lehánytam a férjemet, a szülés után pedig egy házisárkány voltam a kialvatlnságtól, állandóan karikás volt a szemem, és folyt a tejem, megritkult a hajam.
2017. aug. 2. 17:08
 15/20 anonim ***** válasza:
Te is úgy számolod a kalóriákat, hogy benyomsz délután egy csomag kekszet, aminek beltartalmi értéke nincsen, egy óra múlva éhes vagy utána, de legalább annyi kalória van benne, amiből kijönne két tisztességes csirkehúsos görögsalátás ebéd körettel? Istenem hány szerencsétlen fogyózik így, mert hát a kalóriába belefér! Aztán csodálkoznak, ha a pánikba esett szervezetük nem azt csinálja, amit ők elképzelnek....
2017. aug. 2. 20:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigy hormonokat meg kellen nézetned, ha alulműködik, akkor hízhatsz így vagy esetleg ha cukorbeteg vagy. Nőgyógyásszal és/vagy endokrinológussal beszélnék erről a helyedben.
2017. aug. 2. 21:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Én diétázok mióta csak terhes vagyok, de én pont a mi érdekünkben. Alapból nagyobb súllyal kezdtem a terhességet és a védőnő meg az orvos már az első alkalommal mondta, hogy ez így nem lesz jó, mert kihatással van rám is és a babára is. Ha sokat híznék, mondjuk 15-20 kilót a vérnyomásom a cukrom, bármi probléma felléphet, a babával szintén és élete végéig kitolhatok vele. Nekem nem ért annyit semmilyen kaja, édesség, hogy kockáztassak. 5x eszek naponta, kevesebbet. Rengeteg zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű kenyér, tészta, sok folyadék, víz, tea, vagy most limonádé formájában. 22 hkm vagyok és jelen pillanatban + 1 kg-nál járok. Fog még feljönni, ez nem vitás, de nekem nem mindegy, hogy 5 kiló vagy 15 kiló. A vérképem tökéletes, a baba jól van. A másik dolog, amiben megegyezkedtünk az orvossal és a védőnővel is, az a munkahely. Biztos vagyok benne, hogy ez is közre játszik a dolgokban. Megadott időrendhez vagyok kötve a 8 óra alatt, így nincs időm össze-vissza enni és az enyhe megterhelés még segít is megtartani a súlyomat, így azt beszéltük meg, hogy addig dolgozok, míg csak bírok, de ha fellép valami probléma abban a pillanatban tp.Eddig szerencsére semmi baj nem volt és ne is legyen, így a 30. hétig minimum fogok tudni dolgozni, ha nem tovább.
2017. aug. 3. 07:15
 18/20 anonim ***** válasza:
Én is 170 cm vagyok, és 62,5 kg-mal kezdtem a terhességet. Most járok a 38. héten, és 77,5 kg vagyok. Tehát 15 kg-ot híztam eddig, de remélem már többet nem nagyon fogok. Én is sokallom, bár eszembe se jutott fogyózni, de még diétázni sem. Az igaz, hogy eddig mindenki úgy látja, hogy szinte semmit nem híztam. De én tudom, hogy ez kicsit sok. De úgy gondolom, hogy szülés után majd bőven lesz időm a diétára. Ez most nekem nem fér bele. Figyelj oda, de ne sanyargasd magad szerintem! Szülés után majd sanyargatod magad, ha neked úgy tetszik! :-) Jó egészséget kívánok!
2017. aug. 4. 09:47
 19/20 anonim ***** válasza:

Én sem fogyózom, , de odafigyelek.

Ha esetleg segít:

reggelim: banán , koffeinmentes kávé rizstejjel

tízórai: nyers sárgarépa ( 3 tól már jól laktam)

ebéd: zöldésgleves és rántott karfiol tartárral, barna rizzsel

uzsonna: görög saláta

vacsora : gluténmentes kenyérből melegszendvics salátával

plusz minden nap 2- 2,5 liter víz. Én ezektől jól lakom, babám is jól fejlődik és elégedett velem a nőgyógyász. Ha valaki olyan fajta, igen is vigyázni kell a súlyra. De semmiképp sem koplalni, mert az egy nem terhesnek is káros.

20 hkm

2017. aug. 5. 18:08
 20/20 anonim ***** válasza:

Utolsó voltam: ezen kívül egy héten 3-szor , 4-szer fogyasztok halat is. Főleg sült halat és szedem az elevitet is. Energikus vagyok, jövök megyek még ebben a melegben is. Szerintem sokszor egyél keveset, ez az anyagcserének is jó lesz.

Csicseriborsót, fehér babot, lencsét, zöldbabot is fogyasztok, szintén 1 héten 3-szor, 4-szer. Akár levesben, főzelékben.

2017. aug. 5. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!