Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogyózhatok terhesség alatt?

Fogyózhatok terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Teherbe estem, bár nem terveztük, de mindenképp szeretnénk megtartani. Az a problémám, hogy most is épp fogyóztam. 170 cm-hez vagyok majdnem 70 kg, egyáltalán nem vagyok elégedett. Mindig is hízékony voltam, még hogy ezt megtartsam, ahhoz is sokat kell tennem. Ha fogyni akarok, az csak drasztikkusabb módszerekkel sikerülhet. Mindent kipróbáltam, tudom. Viszont a terhesség alatt úgy tudom feljöhet simán 10 kg is. Magamat ismerve, ezt el is tudom képzelni. Főleg, hogy rendszeresen mozgok, ha azt is abba hagyom, az probléma lesz. Nagy baj lenne ha 800 kcal körül ennék(max 1000)? Tudom hogy kevés, de 1500-al hízok, 1000 alatt fogyok csak. Nem akarok egy tehén lenni mire szülök.

2017. aug. 2. 14:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Természetesen nem fogyózhatsz terhesség alatt. Neked sem tesz jót és a babának sem, mert több tápanyagra van szükségetek. Én 15 kiló minusszal szültem, hányás miatt, nem kell biztosra venni, h 10 kg pluszod lesz.
2017. aug. 2. 14:22
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

A 10 kiló nem te leszel. Nem te hízol. Hanem ennyi súlyú lesz a babád, a magzatvíz, a lepény, a köldökzsinór stb együtt.

Szóval ne félj a 10 kilótól, mert az nem marad rajtad.

Ha kevés cukrot eszel, sétálsz sokat, nem ülsz a kanapén, akkor kordában tudod tartani a súlyod. Én híztam, de amiatt, mert a munkahelyem búcsúzása után szinte egész nap ültem... Erre figyelj majd oda. Ez a kulcs.

Kevés cukor, sok zöldség, főtt kaja - nem bolti kész vagy mirelit. Okosan.

És igen, baj ha nem eszel eleget mert a babád nem jut hozzá a tápanyagokhoz és nem fejlődik rendesen. Ezzel ne játssz.

2017. aug. 2. 14:22
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi?????!!!!! Igen, nagy bpaj lenne. Mondom ezt úgy, hogy pont így voltam, fogyókúra közben lettem terhes, és én nem 70 voltam a 170 centimhez, hanem 87. Épp elkezdtem fogyózni, kb.82-ig mentem le amikor várandós lettem. Abbahagytam. Figyeltem miket eszek, de normálisan ettem nem 800 kcal-t, te jó ég!!!! A gyereked egészsége legyen fontosabb mint az a 10 kg plusz!! Én 90-nel mentem szülni, 85 voltam szülés után, onnan folytattam a fogyókúrát.
2017. aug. 2. 14:23
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg ha nem eszel rendesen, tőled vonja el a gyermeked. Kihullik hajad fogad stb. Ez rosszabb mint az a pár kiló ami amúgy a legtöbb esetben mínuszba megy a szoptatás alatt.
2017. aug. 2. 14:24
 5/20 anonim ***** válasza:
96%

Most 9 hónpaig a gyereked egészsége legyen már fontosabb, mint az alakod.

Nem kell zabálni, egészségesen kell enni, sokat sétálni.

El tudnál számolni a lelkiismereteddel, ha a gyerekednek emiatt lenne valami problémája? Hogy járhatsz vele kórházba, de majd vékony leszel?

Amúgy így sanszos, hogy a te egészséed is rámegy, a baba elveszi a tápanyagot, neked tönkremegy a fogad, a bőröd, hajad... tényleg megéri?

2017. aug. 2. 14:28
 6/20 anonim ***** válasza:
85%
Ezt te sem gondolod komolyan, ugye? Még ha extrém elhízott lennél, de 70 kg vagy, ember!!!! 800 kcal még ha nem vagy terhes akkor is durva.
2017. aug. 2. 14:31
 7/20 anonim ***** válasza:
77%
Ne is gondolkodj 800 kcal-ban. Nem kell telezabálni magad pizzával meg csokival, de igenis normálisan kell enned a kisbabád miatt. Most ő legyen a legfontosabb, ne a te külsőd. Majd ha megszületett és szoptattad legalább fél évet, akkor koplalj, ha nagyon muszáj.
2017. aug. 2. 15:31
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért csak 1000 kalória alatt fogysz, mert a szervezetedet folyamatosan éhezteted, ezért ha normális mennyiségű tápanyaghoz jut, akkor rögtön elkezd raktározni.

A fogyáshoz, a testsúly megtartásához mozogni kell, és normális összetételű ételeket enni, nem pedig kalóriát számolgatni, meg éhezni.

Diétázni terhesség alatt is lehet, az nem fogyókúra, a kettő teljesen más. A diéta változatos, jó minőségű tápanyagokat jelent, a megfelelő arányban összeállítva. Ehhez érdemes dietetikus segítségét kérned, mert neked nagyon nincs eleve rend a fejedben ezzel az egésszel kapcsolatban, szóval saját kútfőből sok okosat biztos nem tudnál kitalálni, csak ártanál.

Szerintem ahogy te hozzáállsz ehhez az egészhez, neked kb két lehetőséged van: vagy éhezni fogsz, ami a babának árt (ez az elszívja amit kell hülyeség, nem tud mindent elszívni, főleg, ha eleve nincs is mit, persze háborúban is megszületik a gyerek, de azért annyira behatóan senki se vizsgálta hogy melyik részének a fejlődésére mégis milyen hosszú távú hatással van/volt az éhezés) vagy pedig akkora leszel, mint egy bálna, úgyis mindegy alapon..

Pedig nem kötelező a terhesség alatt meghízni, és közben éhezni sem kell.

Az ilyen gagyi fogyúkúrák nem terhesen is hülyeségek. Én sose értettem, hogy nem tűnik fel egyeseknek, akik "most is épp" "megint" fogyókúráznak és persze még mindig nem elégedettek magukkal, hogy valamit nagyon nem jól csinálnak, mert az egészség és a jó alak nem arról szól, hogy gyötri magát az ember, meg alig eszik...

2017. aug. 2. 15:45
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem terheseknél a minimum 1200 kalória, terhesen 100-300 kalóriával több.

Inkább a tápanyag minősége fontos, pl teljes kiőrlésű szénhidrát. Sok zöldséget fogyassz minden étkezésnél.

Könnyű mozgást végezhetsz, sétálj sokat.

Fogyassz sok vizet, legalább 2 litert, ebben a melegben többet. Ez is serkenti az anyagcserét.

Amúgy ilyen paraméterekkel rendelkeztem, mikor teherbe estem, bár izmos testalkatom van, lehet ezért is, de kövér nem voltam és most se vagyok.

2017. aug. 2. 16:02
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor 1000-1200 kcal között jó leszek szerintetek? Életmódot már jóideje váltottam, de fogyni nem fogytam attól se, csak súlyt tartani tudok, pedig odafigyelek nagyon. Tudom hogy a baba az első, de nem szeretném, ha a párom kiábrándulna. Ebből is bőven van mit fogynom, ha még ki tudja meddig ilyen leszek, sőt hízom is, akkor nagyon nem lennék vonzó.
2017. aug. 2. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!