Fogyózhatok terhesség alatt?
A 10 kiló nem te leszel. Nem te hízol. Hanem ennyi súlyú lesz a babád, a magzatvíz, a lepény, a köldökzsinór stb együtt.
Szóval ne félj a 10 kilótól, mert az nem marad rajtad.
Ha kevés cukrot eszel, sétálsz sokat, nem ülsz a kanapén, akkor kordában tudod tartani a súlyod. Én híztam, de amiatt, mert a munkahelyem búcsúzása után szinte egész nap ültem... Erre figyelj majd oda. Ez a kulcs.
Kevés cukor, sok zöldség, főtt kaja - nem bolti kész vagy mirelit. Okosan.
És igen, baj ha nem eszel eleget mert a babád nem jut hozzá a tápanyagokhoz és nem fejlődik rendesen. Ezzel ne játssz.
Most 9 hónpaig a gyereked egészsége legyen már fontosabb, mint az alakod.
Nem kell zabálni, egészségesen kell enni, sokat sétálni.
El tudnál számolni a lelkiismereteddel, ha a gyerekednek emiatt lenne valami problémája? Hogy járhatsz vele kórházba, de majd vékony leszel?
Amúgy így sanszos, hogy a te egészséed is rámegy, a baba elveszi a tápanyagot, neked tönkremegy a fogad, a bőröd, hajad... tényleg megéri?
Azért csak 1000 kalória alatt fogysz, mert a szervezetedet folyamatosan éhezteted, ezért ha normális mennyiségű tápanyaghoz jut, akkor rögtön elkezd raktározni.
A fogyáshoz, a testsúly megtartásához mozogni kell, és normális összetételű ételeket enni, nem pedig kalóriát számolgatni, meg éhezni.
Diétázni terhesség alatt is lehet, az nem fogyókúra, a kettő teljesen más. A diéta változatos, jó minőségű tápanyagokat jelent, a megfelelő arányban összeállítva. Ehhez érdemes dietetikus segítségét kérned, mert neked nagyon nincs eleve rend a fejedben ezzel az egésszel kapcsolatban, szóval saját kútfőből sok okosat biztos nem tudnál kitalálni, csak ártanál.
Szerintem ahogy te hozzáállsz ehhez az egészhez, neked kb két lehetőséged van: vagy éhezni fogsz, ami a babának árt (ez az elszívja amit kell hülyeség, nem tud mindent elszívni, főleg, ha eleve nincs is mit, persze háborúban is megszületik a gyerek, de azért annyira behatóan senki se vizsgálta hogy melyik részének a fejlődésére mégis milyen hosszú távú hatással van/volt az éhezés) vagy pedig akkora leszel, mint egy bálna, úgyis mindegy alapon..
Pedig nem kötelező a terhesség alatt meghízni, és közben éhezni sem kell.
Az ilyen gagyi fogyúkúrák nem terhesen is hülyeségek. Én sose értettem, hogy nem tűnik fel egyeseknek, akik "most is épp" "megint" fogyókúráznak és persze még mindig nem elégedettek magukkal, hogy valamit nagyon nem jól csinálnak, mert az egészség és a jó alak nem arról szól, hogy gyötri magát az ember, meg alig eszik...
Nem terheseknél a minimum 1200 kalória, terhesen 100-300 kalóriával több.
Inkább a tápanyag minősége fontos, pl teljes kiőrlésű szénhidrát. Sok zöldséget fogyassz minden étkezésnél.
Könnyű mozgást végezhetsz, sétálj sokat.
Fogyassz sok vizet, legalább 2 litert, ebben a melegben többet. Ez is serkenti az anyagcserét.
Amúgy ilyen paraméterekkel rendelkeztem, mikor teherbe estem, bár izmos testalkatom van, lehet ezért is, de kövér nem voltam és most se vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!