Tényleg önző vagyok, mert úgy gondolom ha a gyereket nem akarja valamelyik szülő, akkor inkább meg se szülessen?
A legjobb barátnőm közel 30 éves, "laza" kapcsolatban volt néhány évig egy pasassal. Ő szerelmes volt a fiúba, de a pasi csak könnyű prédaként tekintett rá több évig.
A barátnőm terhes lett, tablettát szedett. Nem mondja meg, de szerintem szándékosan...A pasi megmondta, ha nem veszi el a gyereket, felejtse el őt, mégis megtartotta a gyereket. Bízott benne hogy megváltozik a véleménye ha meglátja a gyereket, de nem így lett.
Mi sokat beszélgettünk erről. Nyilván nem akartam bíráskodni, de mikor elmondtam a véleményem, akkor elmondtam hogy én nem tartanám meg azt a gyereket akit az apja sehova se kíván. Erre kiakadt, kiborult és elküldött a fenébe.
Tényleg olyan sátáni dolog ez, hogy én csak akkor/azzal vállalnék gyereket aki akarja is őt?
Nem akartam én őt ezzel megbántani, de attól hogy nekem teljesen más az értékrendem mint neki, attól én rosszabb lennék?
Szia!
Úgy gondolom,hogy a barátságban őszintének kell lenni. Mindig. A hazugság és az elhallgatás szerintem nem fér bele.
Én úgy tudok erre a szituációra gondolni,hogy jóban vagytok, ezért hozzád fordult. Talán megerősítést akart,hogy igen,ő döntött jól, de azt ő sem várhatja el,hogy a kedvéért más véleményen legyél.
Biztos vagyok benne,hogy mikor megszületett a baba, és míg terhes, nagy szüksége lesz rád,akiben bízhat. Függetlenül attól,hogy te máshogy döntöttél volna ebben az élethelyzetben.
Nem vagy rosszabb, mert más a nézőpontod. Nem sátáni dolog amiben gondolkodsz,tehát az,hogy csak azzal legyen gyerek,aki akarja.
Én is azt gondolom,hogy a megfelelő védekezés a fontos, a megelőzés, de úgy gondolom,van olyan élethelyzet,ahol indokolt lehet az abortusz. Ezt ma Magyarországon eldöntheti az anya, és csak az anya,hogy ő ilyen helyzetben van e?
Csak ,hogy tisztázzuk az abortusz folyamatát: ma már nem divat a laminária. Vetélést indító tablettát helyeznek a méhszájhoz,ami a behelyezéskor fájdalmatlan, később vérzést, egyéntől függően különböző erősségű görcsöket okozhat. Altatásban történik a műtét. Az pedig nem igaz,hogy benyúlnak és szúrkálnak... A tisztítás során valóban lekaparják a méh falát, aztán pedig egy szívó berendezéssel kiürítik azt. Ebből semmit sem fog észrevenni,akit altatnak. Egyetlen dolog,amit igen,hogy sok vér jön utána, és mikor felébredsz, még az lesz az érzésed,mint mikor elaludtál. Magyarul,ha zokogva aludtál el,ugyan eltelt azóta sok idő,de ugyanúgy ébredsz,zokogva. Természetesen ez nem törvényszerű,de van ilyen.
Erről ennyit. Nem tartom legjobb megoldásnak,de bizony lehet olyan,hogy ez marad...
Kérdező, én elmondanám a barátnőmnek,hogy számíthat rám (már ha így van,és gondolom igen), függetlenül a véleményemtől az adott témában. Alakulhatnak még jól a dolgok,találhat neki másik apukát, de előfordul,hogy egyedül marad. Ha így lesz,akkor viszont magára vessen. Ne akarsz átvállalni a felelősséget, nem neked kell vinni az ő terhét, de amennyiben jó barátok vagytok, biztos el fogja fogadni a véleményedet és te is biztos mellette fogsz állni, támogatni őt,ha szüksége lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!