A terhesség, mint egy betegség?
Sziasztok!
Ne haragudjatok rám a kérdésem megfogalmazása miatt, mostanában elég rosszul vagyok. Még csak 8 hetes terhes vagyok, de nagyon el vagyok fáradva, folyton úgy érzem, hogy leragad a szemem, állandóan korog a gyomrom, de semmit sem kívánok, szinte minden ételtől öklendeznem kell, alig tudok megenni valamit. 35 fokban is sokszor fázom, máskor pedig a homlokom is verejtékezik annyira melegem van, pedig sosem volt ilyen ezelőtt. A reggelt rendre hasmenéssel, az estét mindig hányással zárom. Nagyon elkeseredtem. Ennyire béna lennék? Ilyen nehezen viselem a terhességet? Pont úgy érzem magam, mint mikor elkapok valami nagyobb vírust, de miért? Egyik nap a barátnőimmel találkoztam, még nem mondtam el nekik az örömhírt, és körülöttük sok nagyhasú kismama ült, ezért egyszer csak azon kaptam magam, hogy a téma a friss terhes nők, akik mindenféle hülyeséget, tünetet kitalálnak, hogy sajnáltassák magukat és mindenki velük foglalkozzon.. :( Ettől persze még sokkal rosszabbul érzem magam.
24/N
Öt terhességemből ötnél ezek mind fennálltak. Az utolsónál még a huszadik héten is hánytam menet közben egy bokorba. Az elején én mindig aludni akarok folyamatosan, ráz a hideg és vérzik az orrom. :)
Nyugi, teljesen normális az, amit most átélsz.
Valahol azt olvastam,hogy ilyenkor a magzat és az anya érdekellentéte áll fenn:)
A nőgyógyászom meg azt mondta,hogy a terhesség immungyenge állapot,mert a baba érdekei miatt a "természet" legyengíti az anyai szervezetet,hogy ne tudja veszélyeztetni a babát. Hányni is azért hányunk,hogy csökkenjen az ételmégezés esélye. Állítólag aki nem,vagy alig eszik húst,az nem hány,mert a hús nagyon romlandó,kockázatos,ezérk kihányjuk. Nem próbáltam,mert csak a vége felé olvastam ezt,akkor már nem volt aktuális.
Nyugi,amin keresztülmész,teljesen normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!