Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség, mint egy betegség?

A terhesség, mint egy betegség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ne haragudjatok rám a kérdésem megfogalmazása miatt, mostanában elég rosszul vagyok. Még csak 8 hetes terhes vagyok, de nagyon el vagyok fáradva, folyton úgy érzem, hogy leragad a szemem, állandóan korog a gyomrom, de semmit sem kívánok, szinte minden ételtől öklendeznem kell, alig tudok megenni valamit. 35 fokban is sokszor fázom, máskor pedig a homlokom is verejtékezik annyira melegem van, pedig sosem volt ilyen ezelőtt. A reggelt rendre hasmenéssel, az estét mindig hányással zárom. Nagyon elkeseredtem. Ennyire béna lennék? Ilyen nehezen viselem a terhességet? Pont úgy érzem magam, mint mikor elkapok valami nagyobb vírust, de miért? Egyik nap a barátnőimmel találkoztam, még nem mondtam el nekik az örömhírt, és körülöttük sok nagyhasú kismama ült, ezért egyszer csak azon kaptam magam, hogy a téma a friss terhes nők, akik mindenféle hülyeséget, tünetet kitalálnak, hogy sajnáltassák magukat és mindenki velük foglalkozzon.. :( Ettől persze még sokkal rosszabbul érzem magam.

24/N

2017. júl. 15. 15:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Elég fura nekem a lányok megállapítása. És persze teljesen alaptalannak tartom.

Én már lassan a terhesség végère érek, de határozottan az eleje volt a legrosszabb, legkeményebb. Az állandó hányinger, hányás, fogyás, puffadás, vérszegénység, szédelgés... ebből álltak a hetek, sokszor a konyháig nem tudtam kimenni. Ahhoz képest ez a derékfájás semmi.

Nem értem, hogy tudja ezt egy nő elfelejteni. Igaz, minden terhesség más, de épp ezért nem kéne így beszélni, mert nem tudjuk, mit él át a másik.

Ismerősöm pocakosan kapált..én meg a boltba menéstől elfáradok.

2017. júl. 15. 15:51
 2/13 anonim ***** válasza:

Te 8 hetes terhes vagy, és barátnők semmit nem tudnak róla?

Dolgozol? Csinálsz valamit? Ha ennyire kínlódsz, akkor lehet hogy ha elterelnéd a figyelmed akkor valamennyire enyhülnének a tünetek..

2017. júl. 15. 15:52
 3/13 anonim ***** válasza:
96%
Miért kell magadat ostorozni? Nekem végig vészes terhességi hányásom volt. Naponta 10-szer hánytam. Igen, nem bírja a szervezetem a terhességgel együtt járó hormonokat. Lehet neked is nehéz lesz, ez van. Ezt senki sem választja magának.
2017. júl. 15. 15:54
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki máshogy éli meg. A barátnőidnek is csak addig lesz nagy szája, amíg egyszer bele nem szaladnak egy vacak koraterhességbe.

Félig off, de kb egyszerre szültünk a barátnőmmel. Szülés után egy héttel meséltem neki, hogy összedobtam egy rizst ebédre. Közölte, hogy nem vagyok normális, miért nem pihenek, hogy lehetek ilyen sztahanovista. Kiderült, hogy ő szülés után hetekig nem bírt talpraállni, mert szédült, ájult, gyenge volt. Nekem meg alapvetően semmi bajom nem volt már akkor. Nem vagyunk egyformák, na. :)

2017. júl. 15. 15:58
 5/13 A kérdező kommentje:

A 3. hónapig nem akartam elmondani senkinek, nem értem ez miért baj, egyébként talán pont a múltkor mondtam volna el nekik, ha nem olyan a hangulat, mint amilyen volt. Még egyikük sem volt egyébként terhes, de én sem. Nem dolgozom sajnos, nyári szünet van, de próbálom elfoglalni magam az őszi dolgokkal, előre dolgozni, de azt ugyanúgy a szobában csinálom, egy asztalnál, és nem enyhíti se az éhséget, se a hányást.

A másik amit elfelejtettem, hogy rettenetes ingerült vagyok, folyton ideges, kiabálok olyanokkal, akikkel nem szeretnék, ha magamban tartom akkor meg zokogás tör ki belőlem. Annyira bénának érzem magam. Viszont nem hisztiztem élőben és panaszkodom a páromnak, pedig szerintem megértené, nagyon próbál most segíteni nekem.

Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam!

2017. júl. 15. 16:26
 6/13 A kérdező kommentje:
Szóval nem panaszkodom, pont a "nem" maradt ki.
2017. júl. 15. 16:29
 7/13 anonim ***** válasza:
96%
Szia!En is 8 hetes vagyok.Amiket leirtal mintha magamat olvasnam.Mar van egy harom eves lanyom vele csak egyszer hanytam viszont tudtam ennni.Most egy falat nem megy le a torkomon csak a citromos vizet tudom meginni.Szedulok, olyan faradt vagyok mintha lefutottam volna a maratont.Sok a savam, allandoan bufiznem kell, puffad a hasam.Egy szoval szornyu....De tudod mit mondok?Mivel en mar voltam terhes tudom hogy ez elmulik.Par het es elvezni fogod a terhesseged, kivirulsz tole:)Egy biztos...megeri
2017. júl. 15. 17:07
 8/13 anonim ***** válasza:
97%
Töredelmesen bevallom a terhességem előtt én is azt gondoltam a fele csak kitaláció, figyelemfelkeltés. Baromi nagyot estem pofára. Rá kellett jöjjek, hogy tulajdonképp a felét nem mondja el a terhes nő a bajainak. Nem vagy béna ez ilyen, én is szerencsétlennek éreztem magam, de jó esetben a második trimeszterben már jobb lesz a helyzet. Kitartást!
2017. júl. 15. 17:15
 9/13 anonim ***** válasza:

Ismerős. Tőlem is nemrég kérdezte meg egy barátnőm, hogy áruljam már el, miben fáradok el mindig ennyire. Nagyon rosszul esett. De mivel előzőleg én sem számítottam ilyen durva gondokra és helyzetre, elfogadom, hogy még nem élte át, és nem tudja.

Ettől még rosszul esik.

2017. júl. 15. 18:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg ezek az erős tünetek pár hét múlva màr enyhülnek. Nem fogod az egész terhesség alatt így érezni magad ne aggódj. Most a hormonok is játszanak rendesen, új a helyzet. Én is nehezen viseltem, engem a gyomorégés, a hormonok, és a fáradság készítettek ki. Kitartás! Másokkal meg nem kell foglalkozni, van egy jó mondás, akinek nem inge...szóval nyugi. Boldog babavárást!
2017. júl. 15. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!