Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség elején lázas betegsé...

Terhesség elején lázas betegség, majd antibiotikum után minden rendben volt a megszületett gyermekednél?

Figyelt kérdés

A 6-7. hét környékén szedtem össze egy influenzaszerű betegséget.

Lázam állandóan felszökött 38 fölé. Háziorvosom először nem írt antibiotikumot, azt mondta csillapítsam a lázat kalmopirinnel, és ha nem jövök helyre jöjjek vissza és ír valamit.

Hat nap után sem lettem jobban, lázam csak addig volt lent amíg hatott a lázcsillapító.

Végül írt fel Augmentint, ettől jobban lettem.

A következő lázcsillapítókat szedtem: kalmopirin, algopirin, rubofen - volt, hogy csak fél szemeket és mindig csak akkor vettem be ha már 38-nál tartott a láz.

A nőgyógyász azt mondta akármilyen lázcsillapítót szedtem, azzal csak jót tettem, mert a láztól elvetélek.

Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata? Hogy alakultak az események?

Most 11 hetes vagyok.

2017. ápr. 21. 06:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz ettől a babának. Azzal csak jót tettél, hogy beszedted a gyógyszereket. Inkább, minthogy betegen fekszel otthon, azzal ártasz a legtöbbet neki. Van aki 20-30-ik hét között is kap antibiotikumot, mert szüksége van rá, és semmi baj nincs belőle.
2017. ápr. 21. 07:43
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
4-5. hét környékén volt tavaly magas lázas (38.5 és fölötte) vírusfertőzésem, utána tudtam meg, hogy babát várok. Lázat nem igazán csillapítottam csak hűtőfürdővel, hogy minél hamarabb menjenek a vírusok. Természetesen ha tudtam volna, hogy terhes vagyok nem feltétlenül így járok el. A 20. héten egy extra szívultrahangot javasoltak az orvosaim a korai lázas állapot miatt de minden rendben volt. A kisfiam most 5 hónapos és egészséges.
2017. ápr. 21. 08:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Minden bajom volt a legelején. Először "csak" terhességi vészes hányás. AZtán lehet, hogy attól legyengült a szervezetem, de pár hetente elkaptam valami hülye bacit. Az egyik tél közepén, szintén influenza szerű dolog volt. Akkor közel egy hétig lázas voltam. Persze szedtem a lázcsillapítót (már, ha bent maradt). Aztán antibiotikumot is szedettek velem, mert szövődött egy tűdőgyulladással. (Ami most vagy vírusos,vagy baktériumos eredetű, de nem álltak neki vizsgálgatni, mert addig is telik az idő)

Aztán "apróság", de a legyengült immunrendszernek köszönhetően egy jó kis hüvelygombát is kaptam. Ez mind az első trimeszterben. Nem volt kellemes. Most már a közepé járok és végre minden jó. A baba is úgy néz ki, hogy makk egészséges, szépen fejlődik.

2017. ápr. 21. 12:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Az antibiotikum nem árt a babának, lázcsillapítóból viszont nem lehet mindent szedni. Most nem keresek rá egyenként erre a 3-ra, de arra emlékszem, hogy Algopyrint első trimeszterben nem lehet szedni, csak később. Betegtájékoztatók????
2017. máj. 9. 19:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Anyám! Miért hiszi azt itt minden terhes nő, hogy egy két szem beszedett gyógyszertől már degenerált gyereke fog születni?? Attól lesz baja inkább ha nem gyógyítják ki a betegségből.

És amúgyis,ez genetikától is függ,a legtöbb rendellenesség,nem a pár szem gyógyszertől születne rendellenességgel ha úgy is születne.

Egyébként a Kalmo-és Algopirin,a legnagyobb rákkeltő fájdalom-és lázcsillapító. Én terhesség nélkül se szednék.

2017. máj. 9. 21:15
 6/7 A kérdező kommentje:
5, én pl. a gyógyszertáros meg a háziorvos reakcióiból szűrtem le azt, hogy problémát okozhat ha gyógyszert veszek be. Egyik sem ajánlott nyugodt szívvel semmit.
2017. máj. 15. 09:54
 7/7 anonim ***** válasza:
3 hetes terhes voltam, pont elozo nap lazasodtam be, masnap tudtam meg hogy babat varok. Lazas voltam fajt a torkom, de nem tudtam hogy a gyogyszer art-e a babanak vagy nem, igy nem vettem be semmit csak teazgattam es fekudtem 3 napig. Utana hirtelen elmult, most vagyok 36 hetes, semmi baja nem lett a picinek :) de ha felsz, kerd ki orvos velemenyet, biztos hogy vannak olyan lazcsillapitok amivel nem artasz a csoppsegnek.
2017. máj. 16. 03:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!