Van-e esély a teherbeesésre? Gyengítené a fogamzásgátló hatását? HELP!
Fogamzásgátlót szedek már pár éve és tegnap belém élvezett a barátom. Utána este bevettem a fogamzásgátlót, de reggelre torokgyulladással keltem. Ma megyek az orvoshoz, valószínűleg antibiotikumot fog felírni. Ha ma elkezdem szedni az antibiotikumot, gyengítené a tegnap bevett fogamzásgátló hatását? Van esély a teherbeesésre?
Arra is gondoltam, hogy ugye kb. 12 órának kell eltelnie a 2 szem bevétele között, ma bevenném délelőtt majd a fogamzásgátlót, aztán délután-estefelé elkezdeném az antibiotikumot szedni. Vagy várjak holnapig az antibiotikum bevételével?
A fog. gátlót minden nap azonos időben kell bevenni, ha viszont antibiotikumot kell bevenned, akkor pedig attól a naptól kezdve, hogy szeded az antibiotikumot, a teljesen antibiotikum kúra alatt és még utána 1 hétig kiegészítő védekezést kell alkalmazni.
Mégis min gyengítene az antibiotikum a tegnap bevett fog. gátlódon? Az felszívódott, ergo védett voltál.
Épp ezért kérdeztem meg, hogy biztosra menjek. Mivel még nem történt velem ilyen, így nem tudtam ezt.
Nem számoltam vele, hogy másnapra lebetegszem...
Ha csak ebben a ciklusban kell szedned az antibiotikumot (vagyis a megvonásos vérzés alatt/után már nem), akkor elég a vérzésig védekeznetek gyógyszer mellett. Ha a következő levéllel kezded a fogamzásgátlót, az már védeni fog. Ellenben, ha épp átcsúszol a következő ciklusba, akkor ott végig kell óvszer/spermicid krém. Nődoki mondta, mikor én is AB-t szedtem tüdőgyulladásra. Bár szexelni nem nagyon volt kedvem még a következő ciklusban sem, olyan beteg voltam.
Mielőbbi gyógyulást és sikeres fogamzásgátlást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!