Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 évesen teherbe estem....

21 évesen teherbe estem. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
3 éve vagyok együtt a párommal,aki egyben a vőlegényem is már. Házasodni szeretnénk, a gyerek csak annyiból került szóba, hogy egyszer majd a jövőben lehet, szóval nem volt ez aktuális téma közöttünk. Tablettával védekeztünk, szóval nagyon meglepett hogy terhes vagyok, de biztos, többször teszteltem. Eddig nem kifejezetten akartam gyereket, de mióta tudom, már belehalnék ha el kéne vetetnem. Tudom hogy elsősorban a párommal kéne beszélnem erről, de teljesen kétségbe estem. Most fejeztem be a fősulit, épp állást keresek. A párom dolgozik, egész jól keres. Na de ez mégse lenne kis dolog.
2017. júl. 12. 12:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok! én 20 évesen szültem, egyetemet folytattam, a munka megvár téged is, ne aggódj :) most a legfontosabb vigyázz arra a pici kis életkére a szíved alatt. mert nagy ajándék, nem mindenkinek adatik meg. Boldog babavárást! És ne aggódj, minden kialakul, csak igyekezni kell.
2017. júl. 12. 23:54
 12/15 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem a leirtak alapjan nincs semmi okod arra, hogy elvetesd. Szerintem az abortuszhoz csak es kizarolag nagyon komoly, extrem esetekben kellene folyamodni. Amugy pedig a felesegemmel hasonlo cipoben jartok, o 20 evesen szult es meg mindig tanul egyetemen, en 24 vagyok, a munkam fogjuk ra, hogy tobbe kevesbe okes, de megis tok jol elvagyunk. En is feltem, hogy nem vagyok hozza eleg erett, de egyketto belejon az ember, csakakarni kell. Egyszoval szerintem tartsd meg.
2017. júl. 13. 01:47
 13/15 anonim ***** válasza:
47%
Gratulálok! Beszélj a pároddal, nincs okod ijedelemre! Diplomás gyedre jogosult vagy, járj utána, tervezzétek újra, a picikéd nem véletlenül kopogtat! :)
2017. júl. 13. 11:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Igényelheted a diplomás gyedet. Családi pótlékkal együtt kb. 100 ezer Ft havonta. :)
2017. júl. 13. 22:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Drága kismama, én mondok még jobbat:a párod is elmehet gyedre úgy, hogy közben dolgozik (nálunk is a férjem van gyeden a legkisebbel, miközben én vagyok itthon). Ha a párod keres mondjuk 200 bruttót, akkor a gyede 150 lesz kb bruttóban, ez nettó cirka 110 az adókedvezménnyel együtt (mert gyerek után az is jár) plusz a családi, így ott vagytok, mintha dolgoznál.
2017. júl. 14. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!