Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet gyereket vállalni...

Hogy lehet gyereket vállalni 30 éves kor alatt?

Figyelt kérdés

Tanári szakra járok, ez 6 éves. Most vagyok 23, 2 év múlva diplomázom. 25 évesen ott leszek egy diplomával, kiraknak a kollégiumból. A kezdő tanári fizetés havi 130 ezer nettóban, ráadásul a barátom is ugyanígy tanár lesz mint én.

Tehát ott leszünk két frissdiplomás tanár, se lakás, se autó. A szüleink nem támogatnak minket. Ketten együtt havi 260 ezer forintot fogunk kapni nettóban. Van esélyünk arra, hogy valaha gyerekünk lehessen, vagy ilyen körülmények mellett jobb ezt elfelejteni?

2017. júl. 7. 09:15
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
kedves 30as, a válaszom többi részét is elolvastad, úgy egyébként? Egy 25ezres 'kis faluról' beszélek, mindketten helyben dolgozunk, de 20km Pécs, ahol meg csak az nem dolgozik, aki nem akar. Mi 2 éve vettük az említett 63nm-es lakást 3M-ért...
2017. júl. 9. 22:30
 32/39 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Elore leszogezem h nem kotekedni szeretnek, de tenyleg erdekelne, hogy ebbe miert nem gondoltal bele akkor, mikor elkezdted ezt a fosulit?

Miert valasztottad a tanari palyat? Elhivatottsag? Ha igen, akkor biztos nagyon jo tanar lesz beloled, mert szerintem ehhez a szakmahoz az kell.

En is ugy gondolom, hogy ha valamit nagyon akar az ember, jelen esetben Te egy babat, akkor mindent meg lehet tenni annak erdekeben hogy az anyagiak is meglegyenek.

En mondjuk ugy valasztottam szakmat, hogy a fizetes is kielegito legyen. (ami lassuk be, nem a kozalkalmazotti szfera)

A lakaskassza jo otlet es sosem keso elkezdeni!

Sok sikert es kitartast! :-)

2017. júl. 12. 13:35
 33/39 anonim ***** válasza:

Nem kötelező 30 év alatt szülni, ha 32 évesen szülsz, akkor se késtél le semmiről. A lakáskassza jó ötlet. Idegennyelvekkel hogy álltok? Nyári szünetben dolgoztok? Később tarthattok magánórákat is. Az idegennyelvekre ráfeküdnék a helyetekben, 2 keresettebbre. Legyetek rugalmasabbak, mobilisak, fiatalok vagytok, ha a tanári pálya nem kielégítő legyen alternatíva. De azon belül is képezhetitek tovább magatokat. Előttetek az élet, ne álljatok hozzá ilyen negatívan.

Mi most 34 és 35 évesek vagyunk a férjemmel, van egy 1,5 éves kislányunk. Most váltottunk pályát, de ha kell bármikor váltunk vagy pakolunk és megyünk máshova, ahol van jobb lehetőség. Nem szabad ennyire legyökerezni.

2017. júl. 12. 14:05
 34/39 A kérdező kommentje:
32-es: tényleg minden vágyam az volt, hogy tanár legyek. Akkor 18 éves fejjel csak ez érdekelt, a fizetés nem. Most is a tanári pálya érdekel legjobban, de a körülmények elveszik a lelkesedést és a motivációt.
2017. júl. 12. 14:18
 35/39 anonim ***** válasza:

Tanuljatok valamilyen idegen nyelvet.Mondjuk te angolt a barátod meg németet(példa csak).És akkor tudtok fordítani.Nagyon jól lehet vele keresni.Van aki ebből él meg.(mondjuk csak akkor jó ha van munka).Ismerősöm egyetem mellett fordított.Nagyon jól keresett vele

Ajánlom 🙂

2017. júl. 13. 23:30
 36/39 anonim ***** válasza:
A fordítást én is ajánlom.Nagyon jó lehet keresni vele :-)
2017. júl. 18. 12:37
 37/39 anonim ***** válasza:
Azóta valamilyen ötlet,haladás?
2017. okt. 22. 23:10
 38/39 A kérdező kommentje:
Le fogok lépni az országból. Nincs más esély...
2017. okt. 28. 20:11
 39/39 anonim ***** válasza:
Hát igen.Az is egy megoldás....Csak kell helyet keresni ahová magyar diplomával felvesznek.......
2017. dec. 5. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!