Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet gyereket vállalni...

Hogy lehet gyereket vállalni 30 éves kor alatt?

Figyelt kérdés

Tanári szakra járok, ez 6 éves. Most vagyok 23, 2 év múlva diplomázom. 25 évesen ott leszek egy diplomával, kiraknak a kollégiumból. A kezdő tanári fizetés havi 130 ezer nettóban, ráadásul a barátom is ugyanígy tanár lesz mint én.

Tehát ott leszünk két frissdiplomás tanár, se lakás, se autó. A szüleink nem támogatnak minket. Ketten együtt havi 260 ezer forintot fogunk kapni nettóban. Van esélyünk arra, hogy valaha gyerekünk lehessen, vagy ilyen körülmények mellett jobb ezt elfelejteni?

2017. júl. 7. 09:15
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Mi így csinaltuk:

Férjem 21, én 19 éves voltam, amikor megismerkedtünk.

Férjem fél év múlva kezdett dolgozni, fizetése 90-100 ezer ft volt, én főiskolára jártam, az ösztöndíjam ekkor 70 ezer ft körül mozgott. Szüleim havi 20 ezer ft-tal támogattak. Mindketten elindìtottunk egy lakástakarékot (ferjem 20 ezret, én 8 ezrest).

Fel év múlva összeköltöztünk, az albérleti dijunk 15 ezer ft volt. Az ösztöndíjam ekkor már 100-120 ezer ft között mozgott. Szerényen éltünk, semmi új technikai kütyü, külföldi nyaralás. 22 évesen elkezdtem a suli mellett dolgozni. Ekkor bőven tudtunk félrekrakni, mert a férjem fizetése, az én ösztöndíjam és a fizetésem 300 ezer ft volt. Összeházasodtunk, lediplomáztam és aznap este teherbeestem, 23,5 évesen szültem a fiunk, még ugyanabban az albérletben laktunk. Férjem fizetése ekkor már 130 ezer ft volt, de én már nem kaptam ösztöndíjakat.

Fiunk 8 hónapos korában visszamentem dolgozni, férjem eljött gyedre. Az én fizetésem 250 lett, férjem gyede 110 ezer ft. Gyűjtögettünk. 2 évvel ezelőtt, vettünk egy házat 6,8 millió forintért, ezt újítottuk fel egy év alatt. Saját pénz 8 millió Ft volt, csok 2 millió (3 gyereket szeretnenk) és hitel 7 millió Ft. Ezt 8 évre vettük fel, két év már eltelt.

Férjem most 29, én 27 éves vagyok. Autót is csak akkor vettünk, amikor házat. Egy 18 éves vw. Most már a férjem is dolgozik, az ő fizetése 200 ezer ft, az enyém nem változott. Most próbálkozunk a második gyerekkel, sajnos sikertelenül, inszeminációra járunk.

Nekünk két ponton volt óriási szerencsénk. Egyrészt az albérlet nagyon olcsó volt, másrészt 100 fős esküvőt kihoztuk 1 millióból és kaptunk ajándékba kb 2 milliót.

2017. júl. 7. 10:33
 12/39 anonim ***** válasza:
100%
Autó, ha nektek nem kell, mert olyan helyen laktok és dolgoztok, hogy anélkül is boldogultok, a gyerekkel sem létszükséglet.
2017. júl. 7. 11:20
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

Én javaslom nektek a lakáskasszát, mert az állam is rak hozzá támogatást.

Én 27 vagyok és nemsokára babánk lesz.

2 éve vettünk autót, most költözünk saját lakásba persze hitellel.

Férjemmel diplomások vagyunk, ő nettó 220 ezret kap. Én most táppénzre 125 ezer körül. Az ő fizuja elég a megélhetésünkre.

2017. júl. 7. 11:34
 14/39 A kérdező kommentje:
#11-es: 100-120 ezres ösztöndíj? Hol? Milyen átlagra? Én 4,91-es átlaggal kapok 9 ezer forintot.
2017. júl. 7. 11:36
 15/39 A kérdező kommentje:

Igazából nem nagyok az igényeink, egy egy szobás pici garzonlakás meg egy 20 éves autó is jó lenne, de pillanatnyilag ez is annyira esélytelen.

Az a legnagyobb probléma, hogy hiába szeretnénk majd minél hamarabb gyereket, nem akarom, hogy úgy kelljen élnie, mint anno nekem. A szüleim fiatalon megszöktek együtt, összeházasodtak aztán jöttem én, úgy hogy még saját lakásuk sem volt. Emlékszem, talán 5 éves lehettem, amikor olyan albérletben laktunk, ahol beázott a szobám és csöpögött be a víz. Azután el is kellett költözni onnan, apukám egy ismerősénél laktunk hónapokig, ahol az ottani gyerekek folyamatosan csúfoltak, hogy mi szegények vagyunk és utáltak engem, mert az ő szobájukban kellett laknom. Sosem fogom elfelejteni ezt... Nem akarom, hogy valaha az én gyerekem is ilyen, vagy hasonló helyzetbe kerüljön.

2017. júl. 7. 11:44
 16/39 anonim ***** válasza:
14%

Melyik tanari szak a 6 eves ? Hanyszor buktal ?

Mar bocs de az orvosi is csak 5 eves ...

2017. júl. 7. 11:47
 17/39 A kérdező kommentje:
12 félév, nem buktam.
2017. júl. 7. 11:50
 18/39 anonim ***** válasza:
84%
Bgf, pénzügy-szamvitel szak. 4,8-5,3 közötti volt az átlagom. 2 országos első helyezett TDK dolgozatot írtam. Konferenciákra jártam, szakkollégista voltam, kétszer publikaltam. Kaptam az alap ösztöndíjat, az 30-40 ezer ft volt. Köztársasági 34 ezer. Rektori 30 ezer. Plusz tudományos ösztöndíj, ennek változó volt az összege. De pl diplomaosztóra is kaptam az év hallgatójaként 100 ezer ft-ot.
2017. júl. 7. 11:51
 19/39 A kérdező kommentje:
Mindegyik tanári szak annyi, ah középiskolai tanár leszel.
2017. júl. 7. 11:51
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Túl sötéten látod a helyzetet. Ez egyáltalán nem rossz kezdőfizetés, erre jön azért meg cafeteria stb. Én is ajánlom a lakáskasszát. Kicsit spórolni is kell, mert hitelt sajnos nem kapni önerő nélkül. A CSOK is jó támogatás, amit érdemes kihasználni. Mindezzel egy kis garzont simán tudtok venni szerintem, bár kérdés, hol akartok lakni. Vidéken egy garzon olyan 2 millió, Pesten bőven több.

Én egyébként ennyit keresek kb. szintén diplomával, és most akarunk babát. Nekünk sem tudnak segíteni. Mi úgy oldottuk meg, hogy párommal vettünk fel Á hitelt, elvégzett belőle egy szakmát (volt már neki több, de ezzel lehetett jó munkát kapni), majd 1,5 éve külföldön dolgozik, most tervezünk egy kis lakást venni abból (persze felújítani is kell). Ez nagyon sok kitartással és lemondással járt, és szerencsével, a munkáját illetően.

2017. júl. 7. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!