Tanári szakra járok, ez 6 éves. Most vagyok 23, 2 év múlva diplomázom. 25 évesen ott leszek egy diplomával, kiraknak a kollégiumból. A kezdő tanári fizetés havi 130 ezer nettóban, ráadásul a barátom is ugyanígy tanár lesz mint én.
Tehát ott leszünk két frissdiplomás tanár, se lakás, se autó. A szüleink nem támogatnak minket. Ketten együtt havi 260 ezer forintot fogunk kapni nettóban. Van esélyünk arra, hogy valaha gyerekünk lehessen, vagy ilyen körülmények mellett jobb ezt elfelejteni?
Vidéken garzon 2 millióért? Ennyiért vmi kis faluban lehet egy üres telket kapni. Átaludtad az elmúlt 5-6 évet, amikor is fellendült az ingatlanbiznisz? kb. Dél-Alföldön, ahol az egyik legrosszabb a fizetés, ott kapni 7-8 millióért garzonlakást a külvárosi részen...
2017. júl. 7. 13:43
22/39 anonim válasza:
Mondjuk én találtam az ország 2 különböző pontja pl.:
Én írtam a 2 milliót. Lehet nem 2, lehet 3, vagy 4. De ennyiért már mindenképpen. De lehet igazad van, szét kell nézni, nem tudom, hol akarnak. De ha pl. most akarnának Pécsvárad közelében pont lenne egy kis kerttel ráadásul. Aki keres, talál. Vagy ott a Barcikai, igaz pöttöm.
2017. júl. 7. 14:01
24/39 anonim válasza:
Jah hát igen, aki ilyet ilyen helyen megvesz, az meg is érdemli
2017. júl. 7. 14:01
25/39 anonim válasza:
Nálunk véletlenül jött a baba, párom 27 éves, én 21. Nem laktunk együtt mikor kiderült a baba, de már tervben volt az össze költözés, így kicsit fel kellett gyorsítani az eseményeket. Egyikonknek sincs diplomája, sőt, amikor kiderült hogy babát várok, az én szerződésemet nem hosszabbították meg a munkahelyemen. Autója már volt a paromnak mikor összejöttünk, a ház nem a miénk, egy kedves ismerősünk adta ki albérletbe, nagyon jól jártunk, nem kell rá vagyonokat költeni, így tudunk gyűjteni saját házra. A gyereknek és nekünk is mindenünk megvan, magándokihoz járunk, így is hogy én nem dolgozom. És nem, nem egy ingyenélő nő vagyok, ugyanis mikor megtudtam h babánk lesz onnastol kezdve szépen gyűjtögetettem a pénzem mert sejtettem hogy nem fogják meghosszabbítani a szerződésem. Szerintem te egy kicsit negatívan állsz ehhez az egészhez.
2017. júl. 7. 15:18
26/39 anonim válasza:
Februárban született meg a kisfiam. 24 éves vagyok, a férjem 28. Saját lakásunkban lakunk. Mind a ketten Magyarországon dolgozunk/ dolgoztunk. 3 éve ismertük meg egymást és hamar összeköltöztünk. Eleinte ketten havi 140 000ft-ból éltünk, albérletben laktunk. Mind ketten léptünk előre a ranglétrán a cégnél, ahol dolgozunk, így már havi 350 000ft- ból gazdálkodunk. Nincs diplománk, amit nem is bánunk. Lemondások voltak és még mindig vannak, de idővel minden tervünk megvalósul.
2017. júl. 7. 20:01
27/39 anonim válasza:
Szintén pedagógus vagyok, 27 éves nő. A kezdő fizum nincs 130, csak 117. A férjem 30 éves, 140 körül kap. Esélytelen, hogy 3 éven belül gyereket szüljek. Albiban élünk, semmi esélyünk, hogy összegyűjtsünk annyi pénzt, ami elegendő egy lakásvásárláshoz. Persze, van megtkarításunk, de soha nem lesz annyi pénzünk, hogy vegyünk önerőből vagy hitelre egy házat. Értelmetlen is ezen stresszelni már, én feladtam néhány hónappal ezelőtt. Szerencse vagy szülői támogatás nélkül teljesen kizárt. Esetünkben egyik sincs. Akaraterő, lemondás, na az van. De néha ez is kevés.
2017. júl. 8. 16:33
28/39 anonim válasza:
24 évesen szültem,nekem is meg a páromnak is 200 ezer körül volt a bevétel,plusz egy 30 ezres hitel,és itt vagyunk.Most már a bevétel 320 ezer körül van,és köszönjük meg vagyunk.Túl nagyok sokszor az igények...mi éri meg jobban? Szerintem egy gyerek megéri a spórolást.Soha nem lesz ideális időpont.
kiszamolo.hu - érdemes olvasgatni,van is gyerekvállalásról szóló cikk
2017. júl. 8. 17:51
29/39 anonim válasza:
mi 3 millióért vettünk 63nm-es erkélyes lakást, 2. emeleten, csak a konyhát kellett megcsinálni, minden egyéb úgy van ahogy vettük, persze kifestettük. Pécstől 20km-re. Van több iskola, óvoda, gimi, jó közlekedés. 1szobásat simán találni 2M-ért.
Egyébként mikor itt elkedzik részletezni, hogy egyes más válaszolók hol élnek, hogy szerintük ennyiért lehet lakást venni, ennyiért telket se meg stb., komolyan elgondolkodom, hogy a Budapesten vagy ngyvárosban élőknek ennyire benne van a feje a saját (vagy a városuk) seggében? Ha mindenhol 8-10M lenne egy garzon, a lakosság 80%-nak az életben nem lenne saját lakása...
2017. júl. 9. 16:52
30/39 anonim válasza:
"a lakosság 80%-nak az életben nem lenne saját lakása..."
Nincs is, vagy akinek van, az abban az időben vette, amikor kb. a negyedéért lehetett venni lakást, mint most. Nem tudom te hol élsz, hogy te erről egyáltalán nem hallottál? És csak úgy szólok, hogy Pesttől elég messze élek. Kis falvakban lehet venni ennyiért lakást, de aki odaköltözik az meg is érdemli, mert szinte 100%, hogy nem lesz normális munkája, csak olyan sz.r, amit egy normális vmit magára is adó ember nem vállalna el
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!