Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák! Sokat tableteztetek,...

Anyukák! Sokat tableteztetek, mobiloztatok terhesség alatt? Ha igen, lett valami baja a gyereketeknek? Mondott erről valamit az orvos vagy a védőnő?

Figyelt kérdés

2017. júl. 3. 20:35
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Mi baja lenne?
2017. júl. 3. 20:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezek a készülékek sugárzást bocsájtanak ki. Hogy meddig terjed és bejut-e az anyaméhbe a babához, arról megoszlanak a vélemények. Amerikai kutatók szerint káros a fejlődésben lévő agyra és hiperaktivitást, viselkedészavart okozhat. Én sajnos későn olvastam ezeket és sokat tableteztem, meg mobiloztam ( a férjem külföldön dolgozik) az első 3 hónapban. Szeretném hallani más kismamák hogy voltak ezzel.
2017. júl. 3. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

Semmi bizonyítékot nem talált semmilyen kutató hogy ezek a készülek káros hatással lenne az egészségre.

Ezek csak feltételezések.

2017. júl. 3. 21:03
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

:) nem hiszem h ennyire kihatna

a kérdésedre, én bmilyen szégyen egész nap, mert fekvésre iteltek es a családom dolgozik, igy ez jut

a baba még nem született meg de uh alapján nincs baja, remélem ez így is lesz.

nem mondott semmit róla senki..

olyat olvastam h a spermiumokra káros, de tele van hülyeséggel a net..

2017. júl. 3. 21:03
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Én értem, hogy aggódsz, de ennyire nem kell :) Ha annyira káros lenne, akkor mondanák a kismamáknak, hogy terhesség alatt telefontól tartsák a távolságot....

Ennyi erővel költözzünk ki kismamaként a pusztába? :D

Szerintem a belvárosi levegő károsabb mint a mobilok sugárzása... Az interneten nagyon sok dolgot lehet olvasni és sajnos sokan elhiszik és pánikolnak. Nyilván minden dolognak van némi alapja, de tényleg ennyi erővel a kismama üljön be egy steril nagy buborékba és éljen napfényen...jah nem az is káros :)

Mik után az orvos is meg a védőnő is, maximum annyit mondott, hogy ha láncdohányos voltam akkor nyugodtan egy egy szál naponta belefér, ha nagyon kívánom, mert károsabb, ha remegek érte ( egyébként nem dohányoztam terhesség előtt sem) De a mobilok és elektronikus ketyerékről én még nem hallottam. Max kósza infóként a neten.

Ne aggódd túl a dolgokat, mert így hosszú lesz az a pár hónap :) És a buborékos üditőket és ásványvizet is lehet inni, csak azért mondják, hogynem ajánlott, mert sokan puffadnak tőle, illetve kálcium elvonó hatása van.. ehhez képest van aki csak bubis vízet tud inni még is egészséges a babával együtt :)

Sőt kólát is szabad inni, rosszullétre jegesen a legjobb. Nyilván mértéket tudni kell tartani.

Bocsánat kicsit elkalandoztam, jó egészséget boldog babavárást és nem kell elhinni mindent és azon kattogni :) Alkohol, cigi, drog, nyers hús kerülendő, gyógyszer minimalizálandó (orvossal egyeztetve) bármi más mehet :D

Minden jót!

36hkm

2017. júl. 3. 21:05
 6/8 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó előtti hónapig dolgoztam. Szervezői munkám van, így laptop telefon tablet mindig működött, dolgozott. Igaz még nincs egy éves, de egészséges és kiegyensúlyozott. Semmi baja nincsen :)
2017. júl. 3. 21:53
 7/8 anonim ***** válasza:
66%

A rádióhullám sugárzására gondoltál?

Fény meg elektromágneses sugárzás :D helyedben azt is kerülném, mert nagyon árt a babának.

Hagyjuk jó. Nem kell éjjel-nappal magadon tárolni ezeket a cuccokat, de azért maradjunk az ésszerűség határain belül, akkor is, ha babát várunk.

2017. júl. 4. 08:27
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, vannak védőnők, meg orvosok akik szólnak, hogy távolságot kell tartani ezektől a készülékektől. Sajnos nem olyan régen használjuk őket, hogy a hosszútávú hatásaikról bármit is tudnánk. Köszönöm a megnyugtató válaszokat!

Kedves utolsó! Nem kell ilyen lekezelően válaszolni, nem vagyok teljesen laikus. Okleveles vegyész vagyok, tanultam fizikát!

2017. júl. 4. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!