Kombinált teszt eredmény. Valaki aki ért hozzá, segítene?
Alacsony kockázat jött ki, bár ahogy így utánanéztem a véreredménynek nem lettem túl nyugodt.
PAPP A: 3.53 MoM
67,8 ug/mL
Szabad béta- hCG: 3.1 MoM
96.3 Mu/mL
Életkor függő kockázat: 1:1456
Down szindróma: 1:9458
Edwards szindróma: 1:10000
Ami miatt aggódok, hogy olyanokat találtam, hogy a szabad béta hCG például 2 MoM felett már sok, Down-szindrómára utal. Félek, hogy csak a korom miatt lett alacsony a kockázat, ha mondjuk 35 lennék, ezzel a véreredmennyel màr magas rizikófaktorba kerülnék...
Aki ért hozza, kérem írja le a tapasztalatait. Előre is köszönöm
14 hkm aki 23 éves
Betudnád esetleg linkelni kedves utolsó?
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Köszönöm szépen kedves utolsó, most azért kicsit megnyugodtam.
Csak elég soknak tűnt a vérvételek eredménye a többihez képest :( kerestem az fmf oldalán, de nem tudtam kiszámolni, nem tudtam mit kell keresni. Ha esetleg ott valaki jártas, es tudja mit kell keresni, megköszönném ha segítene.
A kombinált tesztet alapjában értik félre sokan. A kor ugyanis nem rontja a számított eredményt, csak egy viszonyító tényező.
A te számítottad 1:9458 a baba méretei és a véreredmény alapján, míg a korodbelieknek 1:1456 az esélyük átlagosan a beteg gyerekre. Magyarán "jobb vagy" náluk.
Itt van, amit kerestél az fmf honlapján:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!