Prena teszt ( optimum). Ha az eredmeny szerint minden rendben, akkor nem kell amniocentezisre menni?
Én dec-ben csináltattam a legbővebbet. Először én is a középsőt akartam, de utolsó pillanatban (a papír kitöltésekor) úgy voltam vele, hogy ha ennyit rászánok, akkor már mindegy. Az orvosom legalább a középsőt ajánlotta.
Nem kellett amnió, fel sem ajánlotta az orvosom. A genetikai tanácsadást igen (ott ajánlották/eröltették) volna az amniót, alá kellett írnom, hogy nem kívánom igénybe venni. Aláírtam, mert a Prena negatív lett és veszélyeztetett terhes vagyok, nem kockáztattam.
Természetesen ha a Prena pozitív lett volna, akkor mentem volna szó nélkül.
Egyébként az tudnod kell, hogy semilyen vizsgálatra nem "kell" menni. Bármit bármikor visszautasíthatsz, jogod van hozzá. (Másik kérdés, hogy érdemes-e, nyilván az ember saját érdeke, hogy minél pontosabb legyen a diagnózis, de ha nem akarod, senki nem kényszeríthet amnióra.)
Októberben csináltattam max csomagot (szintén úgy voltunk, hogy ha már ennyit kifizetünk, az optimum és a max csomag között elenyésző a különbség).
Pont azért ezt választottuk, hogy negatív eredmény esetén elkerüljük a hasba szúrást.
Ha pozitív lett volna, csak akkor mentünk volna biopsziára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!