Ha a 12. heti uh-n minden rendben van, később még kiderülhet, hogy mégsem egészséges a baba? Vagy már meg lehet nyugodni?
Én is abban a hitben voltam h meg lehet nyugodni. Azért vártam a 20dik heti uh-t...ott aztán aortaív szükületet diagnosztizáltak.
Újszülött korban valószínűleg műteni kell.
Ezt egy genetikai vizsgálat se mutatja ki... sajnos. A magzatviz és köldökzsinór vér vizsgálat nem mutatott rendellenességet.
Így szerencse a szerencsétlenségben, h uh-n kiderült.
Sok szív fejlődési rendellenesség, csak a születés után derül ki...
Drukkolok h minden rendben legyen! Az esetem nem törvényszerű...
Én találkoztam olyannal akinél 5 hónapos csecsemőkorában diagnosztizáltak egy olyan genetikai betegséget, ami akkor derült ki. Eléggé ritka, és alá se tudták támasztani csak egy másik hasonló betegséget mondtak rá, de arra negatív lett. Ezt szerintem a hagyományos genetikai vizsgálatokkal se nézik. Szegény gyerek élt 20 évet úgy hogy mást se csinált csak feküdt az ágyában lebénulva. Ráadásul az egy normális terhesség volt.
Ez csak 1 eset, ami iszonyú ritka. sose lehet megnyugodni Max ha nagyobb lesz, de igazából a gyerekkornak is meg vannak a maga betegségei. Mondjuk azok közt is van ami nem olyan gáz és van ami az életébe is kerülhet.
Megnyugodni akkor lehet, amikor 110 évesen fekszel a halálos ágyadon és ő ott áll melletted a 60-70-80 éves korának megfelelő öregedési problémáival minden egyéb komoly betegség nélkül. Röviden és tömören tehát: nem, sajnos soha nem lehet bizonyossággal kijelenteni, hogy makk egészségesen éli le az életét.
Amiben 12. heti uh után biztos lehetsz, az az, hogy van 2 keze, 2 lába (ha egyértelműen látszik az uh-n), a szervei nagyjából a helyükön vannak, a szíve dobog, a méretei megfelelőek és mozog. Ennyi, amennyi az UH-n látszik. A kombinált teszt sem egyértelmű eredményt ad, csak egy kockázati besorolást. Az 1:50 ezerhez Down kór eredmény is olyan, hogy szuper, nagyon alacsony a kockázat, de nem kizárt!
Viszont: NYUGODJ MEG és ne tegyél fel olyan kérdéseket, amikre te magad is tudod, hogy úgysem fogsz egyöntetűen megnyugtató választ kapni és csak felerősíti a parádat!
A Down és társai negatív lett, elsősorbna fejlődési rendellenességekre gondoltam (azt hiszem).
Köszi a válaszokat, és írjatok még!
Sajnos a 12.heti genetikai (kombinált) vizsgálat sem ad 100%-os garanciát arra, hogy minden rendben van. De ebben kell bíznunk.
13hkm
Nekem a 18. heti ultrahangon derült ki, hogy a jobb vese nem látszódik. Azóta is keresik, de egyre valószínűbb, hogy nem lesz meg. Szerencsére 1 vesével is lehet élni teljes életet.
27hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!