Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a 12. heti uh-n minden...

Ha a 12. heti uh-n minden rendben van, később még kiderülhet, hogy mégsem egészséges a baba? Vagy már meg lehet nyugodni?

Figyelt kérdés
2017. jan. 31. 14:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Azért 50-70 év múlva nem nevezném babának... Koncentráljunk a kérdésre, ha lehet! Értem én a viccet, de nem erre vagyok kíváncsi, hanem hogy milyen gyakran derül ki probléma a 12 hét után.

De akkor pontosítok: a 12. hét és a szülés megindulása előtt.

Aki nem szeretne, inkább ne segítsen!

2017. jan. 31. 22:42
 12/15 anonim ***** válasza:

Elnézést off lesz:

Kedves 9-es!

Csak nyugtatni szeretnélek (már ha ideges vagy), hogy ne aggódj, nekem születésem után derült ki, hogy hiányzik a jobb vesém.

Azon kívül, hogy kisgyerekként gyakran volt vesevizsgálat, az ég világon semmi problémát nem okozott... Még felfázva sem voltam, most a 2. babánkkal vagyok terhes.( a bal vesém egyébként másfélszer akkora, mint egy normál vese, így vette át a hiányzó szerv szerepét)

Egy jó tanács: ha kislányt vársz, vidd majd el nagyon profi gyermek nőgyógyászhoz, hogy nézze meg a szerveit, mert lányoknál a vese hiánya gyakran párosul női szerv hiányával. Nekem (hiába néztek sztk-n milliószor uhval) csak császár közben vették észre, hogy mellesleg hiányzik szintén jobb oldalról a petefészkem és petevezetőm.

Jó egészséget kívánok!

Elnézést az offért!

2017. febr. 1. 07:48
 13/15 anonim ***** válasza:
Kiderülhet persze. Nem véletlenül van a többi vizsgálat. A 18. heti is genetikai szűrés. Down-szindrómát a nagyon durva elváltozásokat a 12-en kiszűrik, de a 18-on is van még mi nézni. Akkor látják pontosabban a belső szerveit, azt hiszem a nyitott gerincet is akkor szűrik, stb. Aztán nyilván ahogy egyre nagyobb lesz, úgy egyre inkább megyünk az apróbb elváltozások felé, de még akkor is van mit nézni.
2017. febr. 1. 08:35
 14/15 anonim ***** válasza:
az offhoz: én olyan felnőttet ismerek akinek véletlenül derült ki, hogy csak egy veséje van. 35 éves koráig nem is tudta.
2017. febr. 1. 08:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Akkor koncentráljunk a kérdésre kérdező! Bármikor kiderülhet bármi! Van akinek 9 hónaposan veszik észre, hogy Down-os a gyerek. Akkor mit várunk egy ultrahangtól? Pláne 12 hetesen!
2017. febr. 1. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!