Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem kapok rendszeresen...

Miért nem kapok rendszeresen táppénzt?

Figyelt kérdés

34 hetes kismama vagyok,és már 2 havi táppénzemet nem kaptam meg.Az augusztusit most októberben nevetséges összeget:s!Állítólag 30 nap az átfutás,de minden hónapban?

Mással is volt ilyen?

Segítsetek,mert kétségbe vagyok esve!

2008. okt. 16. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! A munkahelyed TB kifizető hely?? Ha nem, vagy ha a tb küldi a táppénzedet akkor nem amiatt nem küldi mert 30 nap az átfutási idő...(max.az elején,) és akkor ha csúszik egybe kifizetik az elcsúszott hónapokat.. illetve kellene... Honnan utalják a táppénzedet?
2008. okt. 16. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha a munkahelyed nem kifizetőhely hanem a TB küldi,akkor a táppénz mindig két hónapot csúszik.Ma kaptam meg a férjem augusztusi táppénzét.De ha rendszertelenül kapod,akkor a munkahelyeden érdeklődj,mert szinte biztos hogy ott ülnek a papírodon,vagy a könyvelő!Általában postán küldözgetik egymásak és hát mostanában annak is van átfutási ideje ha nem elsőbbségivel adják fel.
2008. okt. 16. 14:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Augusztus óta vagyok táppénzen.a Tb a kifizető hely.Össze vissza telefonálgattam már,hogy azért ez már túlzás.Rendszeresen leadom a táppénzes papíromat,de egyfolytában csúszik.
2008. okt. 16. 14:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos ha a céged nem kifizető hely, akkor tényleg 30 napos az átfutási idő. Nekem is volt egyszer olyan, hogy két hónapig nem küldtek pénzt majd telefonon érdeklődtem (nagyon kedvesek voltak) és rögtön megmondták, hogy még nincs is ott a papírom. Erre hívtam a cégemet és kiderült, hogy nálunk a könyvelő felejtette el továbbítani. Tehát azt mondom, ha hosszabb csúszás van, akkor hívd fel a cégedet és a TB-t is érdemes.

Sikeres ügyintézést!

2008. okt. 16. 15:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Egyáltalán nem biztos, hogy a munkahelyeden ülnek rajta... Az első táppénzemre nekem 3 hónapot kellett várni (szabadságolások meg egy adminisztrációs hiba folytán egyszerűen nem számolták ki, hogy mennyi pénzre vagyok jogosult), aztán amikor megint egy teljes hónapig nem kaptam, rájuk telefonáltam a köv. hónap első napján (mármint a tb-re, mivel a munkahelyemen a postakönyvvel igazolták, hogy rendesen továbbküldték a papírt, kiderült, előző hó 9-én (!) már 4 heti táppénzpapírt megkaptak és azóta kotlottak rajta. Javaslom, telefonálj sűrűbben, ismerjék meg a neved, én így tettem, azóta -lekopogom-- rendben van minden, havonta egyszer 4 heti táppénzt utalnak.
2008. okt. 16. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!