Tényleg minden terhes nő rendszeresen bekakil, bepisil, hány stb?
Ja, bele a wc-be :)
Én még egyszer sem sz.artam magam össze mióta terhes vagyok, így az ember is viszonylag jól tűri, a pisivel meg a hányással is hasonlóképpen vagyok.
Én abszolút szagtalan terhes nő vagyok.
Ez amúgy most komoly kérdés? :))
Kedvesem magadból indulsz ki esetleg vagy honnan szedted ezt a butaságot?
A hány az még helytálló lenne, de ha egyszer terhes leszel (feltéve , hogy kislány vagy) kívánom, hogy kakilj be és pisilj be és kérdezd majd meg a párodat, hogy bírja.
Valamilyen orvosnak sürgősen mutasd meg magad!
Leginkább egy pszichiátert ajánlok, mert ha igaz, akkor ez nem normális, ha meg viccelsz, akkor azért.
Bekakil, na ott már nagyon nagy gond van ha csak úgy, amúgy szüléskor, kitolás közben előfordulhat, hogy egy pici kijön, nem annyi, mint reggel a porcelánistenségbe.
Bepisil, hát az utolsó hetekben a baba nyomhatja a hólyagot és 1-2csepp bemehet, meg ha alig bír menni max akkor is ha nem ér el a wcig... de konkrétan bepisilni nagyon kevesen
Hányás, senki se tudja miért pontosan, de a hormonok megváltoznak, ki és be kapcsolnak a szervezetben bizonyos dolgok, ezért az első 12hétben nagyon sokan hánynak, ezzel jár ez az egész...
Úgy fogalmaztál, hogy MINDEN terhes és RENDSZERESEN. Ez erős túlzás és sérti is a várandósok többségét, akiket nem érint azt hiszem ez érthető.
Nézzük külön-külön. Bekakilás terhesség alatt nem jellemző, de szülés alatt igen. Ezért szoktak szülés előtt beöntést javasolni. Van aki nem kéri , így a baba kitolásakor kifejtett erölködés a székletet is kiszorítja a hasüregből. Szülés után csak a végbél és vastagbél sérülése okozhat széklettartási problémát, amit a gátmetszéssel kerülnek el, ezért nagyon ritka.
Vizelettartási probléma várandósság alatt valóban előfordulhat, bár nem gyakori. Ilyenkor a baba súlya nyomja a hugyhólyagot, ezért gyakran kell üríteni. Ha amúgy sem erős a záróizom, akkor a vizelet csöpöghet. Szülés után a záróizom nyúlása miatt lehet gond. Mintkettő orvosolható gátizomtornával.
Hányás a terhesség első harmadában fordulhat elő. Nem törvényszerű és nem mindennapos akkor sem. Szülés alatt is előfordulhat, de nem gyarori dolog.
hogy ezeket kinek hogy tolerálja a párja, az egyénfüggő. Én az első két dologot még nem tapasztaltam négy kihordott terhesség alatt, viszont a hányással volt dolgom. Párom nagyon megértő volt, sajnált és csodáltm hogy milyen jól bírom. :)
1, Sokan hánynak a terhesség elején,a hormonok miatt (én nem hánytam)
2, Nagyon kevés nőnél előfordulhat akaratlan vizeletcsepegés a terhesség utolsó heteiben,és igen,lehet olyan hogy 1-2 csepp becsurran,mert nagy a pcak,és nyomja a baba a hólyagot (velem ez sem fordult elő)
3, Bekakálásról még nem hallottam.Max.ha rájön valakire a szapora,és nincs budi :D (ez sem történt meg szerencsére)
Szóval ha odakerülsz nem kell aggódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!