Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6honapos terhesen temetesen a...

6honapos terhesen temetesen a helyem? Nagyszulom halt meg. Nem szeretnem elvesziteni a babat.

Figyelt kérdés
2010. máj. 18. 16:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat. Nagypapád. Elnézést.
2010. máj. 18. 17:49
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Először is részvétem. Szerintem ne menj el,mindenki meg fogja érteni magyarázat nélkül is , hogy miért nem vagy ott.A temetés órájában otthon gondolj a nagyszülödre,emlékezz rá milyen is volt miket éltetek át együtt,gondolj az emlékekre.Aztán ha majd meglesz a picikéd akkor kimész vagy kiviszed az unokát is , ahogy érzed és ott is el tudsz Tőle búcsúzni.Nyitott méhszájjal ne játsz nehogy még nagyobb gond legyen,föleg , hogy azt írod lehet el fogsz ájulni.Biztos a Nagyapád sem akarta volna , hogy a kisbabádat és magadat kitedd az idegeskedésnek ,ájulásnak ,és zokogásnak.Ez az én véleményem ,remélem nem bántó amit írtam, de te döntesz, abban elmész-e.Sok erőt kívánok neked és panaszmentes terhességet.21+2 kismami.

2010. máj. 18. 17:51
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én elmennék. De ezt csak te tudod. Ha te el tudsz búcsúzni temetés nélkül is, akkor tedd. Senki nem fog megvetni érte, legalábbis nem szabadna, hogy megvessen.

Én a 34. héten temettem el az Édesapámat. Csak az járt a fejemben, hogy ha Ő nem lett volna, akkor az én kis Görögdinnyém sincs a pocakomban most.

Igaz, te kisterhes vagy, az is más... De te döntesz. Amelyik kicsi meg akar maradni, az megfog ám, stressz ide vagy oda. Tapasztalat.

De ha mész, mindenképp üld végig, és vigyél vizet.

Részvétem.

38 hetes kismama

2010. máj. 18. 18:05
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
Ne menj el! Ez egy nagyon stresszes helyzet, már magában az sok, ha nem jól tűröd a stresszt. Én sem mentem várandósan a férjem hozzátartozójának a temetésére, mert tudtam, hogy nagyon megvisel lelkileg. Én biztos nem kockáztatnék. Mindenki meg fogja érteni.
2010. máj. 18. 18:16
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én elmennék a helyedben.Nagyon szeretem a nagymamáimat ( már csak ők élnek), és úgy érezném , ott a helyem.Nézd, a baj otthon is megtörténhet!Nem is értem, mi egy temetésen a kockázati tényező Rád nézve? Lelkileg akkor is meg fog viselni, ha otthon maradsz.Sőt! Akkor még lelkiismeret furdalásod is lesz.Ha a temetésen nem bírsz állni, biztos mindenki megérti majd, hogy lepihensz.Egyébként a hétköznapokon is bármikor előfordulhat, hogy állni kell sokáig.Ennyi erővel bárhol ,bármikor történhetne baj!Ne élj így, ne élj rettegésben!Miért vesztenéd el a babád?Nem kapálni mész..Elhiszem, hogy aggódsz, de a temetésen semmilyen veszély nem leselkedik rád.Ha elfáradsz, beülsz a kocsiba, és kész.Mindenki meg fogja érteni.
2010. máj. 19. 07:34
 16/21 anonim ***** válasza:

Hát ha nem érzed úgy, hogy ott a helyed, ne menj el.

A terhes nőknek értelemszerűen készitenek ki széket, végig ülhetsz a szertartás alatt is és a temetés alatt is, szóval én személy szerint nem értem a kérdésedet, de hát ezt neked kell tudnod...

Unokatesóm 8 hónapos terhesen is volt és én is elmentem volna. Nem beteg vagy, gondolom, a boltba is elmész, ide miért ne tudnál? Nem jár több fizikai megterheléssel. A lelki megterhelés meg ha nem vagy ott, akkor is van és attól nem lesz semmi baja a babádnak.

2010. máj. 19. 08:52
 17/21 anonim ***** válasza:
Én is voltam két temetésen is, a párom nagypapája és a barátnőm apukája halt meg. Nem tudom, hogy mennyire álltál közel hozzá, de én nem tudnék megnyugodni, ha nem mennék el, a nagyszüleim temetésére( bár már csak egy nagymamám él).Ha lelkileg közelt állt hozzád úgyis megvisel majd, ha pedig nem akkor szintén nyugodtan el tudsz menni.
2010. máj. 19. 09:21
 18/21 A kérdező kommentje:
Akkor nezzuk a doki tanacsat. Nem az alldogalasrol van szo, hanem a hirtelen stresszrol. Minden legkozelebbi rokon ott lesz, latni, hallani fogom sirni oket. A terhes no szervezeteben oxytocin hormon termelese indul meg, amitol elmehet a nagzatviz, beindulhat a szules. Nem biztos, hogy 6 honaposan ezt szeretne, anyuka
2010. máj. 19. 09:50
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Na, utánaolvastam, az oxitocin csökkenti a stresszt, aztán kb. ennyi. Ugyanúgy termelődik pl. orgazmuskor is. Szóval semmi veszély nincs benne egy 6 hónapos kismamára. Még ha szülés előtt állnál...

Szóval ha önigazolást keresel, akkor ne menj, de a kérdést is kár volt akkor kiirni, a legtöbben úgy látják, ott lenne a helyük ilyen esetben, sőt, ez fel se merülne kérdésként bennük.

Ennyit tudunk neked mondani, cselekedj belátásod szerint.

2010. máj. 19. 11:23
 20/21 anonim ***** válasza:
86%
Igaza van az utolsónak! És tényleg neked kell eldöntened!De azt azért tudd, hogy oxitocin nem termelődik attól, hogy látod a rokonaidat sírni, kiborulni.Oxitocin nem termelődik csak úgy! Ezt én mondom neked, aki vizsgázott szülészet-nőgyógyászatból.Eü-i dolgozó vagyok én is, csak nem orvos.A temetéssel járó stresszhez hasonló idegeskedés akármikor érhet téged.Ennyi erővel ne menj ki az utcára sem, nehogy a fejedre essen egy vihartól kidőlt fa.Szerintem egy picikét túl aggódod a dolgokat!Tudsz te magadra vigyázni.Sok kismamának van nyitva a méhszája, sőt, olyat is ismerek, akit be kell majd varrni.Mégis jön-megy, éli az életét.Mondok egy példát: A nővérem barátnője akkor volt terhes , amikor a H1N1 járvány dúlt.Könyvtáros volt ( nem egy veszélyes munkát csinált), abbahagyta, és begubózott otthon.A férjének nem adott puszit, külön aludtak, mondván, hogy nehogy elkapja tőle a vírust .( amivel nem volt a férje sem fertőzött) Szóval betegesen aggódott.És be is vonzotta a bajt.Nem volt 7 hónapos a baba, amikor toxémiát kapott, és sürgősen meg kellett császározni.A kisfia a mai napig a koraszülött osztályon van, inkubátor alatt.Nem szabad rettegni mindentől! Amitől félsz , azt magadhoz vonzod!Ez csak egy jó tanács.
2010. máj. 19. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!