Magne b6-tól lehet hasmenés?
Más és más hatásaik vannak a különböző magnéziumvegyületeknek, a MagneB6-ban Mg-laktát nevű vegyület van, esetleg nézz másmilyen szerves kötésű magnézium után, mint például a Mg-citrát vagy az -orotát, de sajnos ebből az utóbbiból én eddig csak a Magnerotot láttam, ami a legrosszabb ár-érték arányú készítmény, úgyhogy ezt tényleg már csak akkor érdemes, ha semmi más nem jött be.
De a magnézium-citrátok viszonylag olcsóak, pl. elég nagy dózisú a BioCo Magne-citrát és kb. 22 Ft-re jön ma ki egy tabletta, amiből felszívódik 135 mg magnézium. Eközben ha receptre íratod a magnesii citricit, abból 70 mg-ot tudsz felvenni, de árban kb. ugyanott van (~20ft).
#2 A dm-ben egyébként elég sokféle Mg van, csak a saját márkásból van pezsgőtabletta Mg-karbonáttal, amiből 56 mg szívódik fel és 10Ft/db, vagy van magnézium-oxidos tablettája, amiből nem szívódik fel semmi, vagy magne-citrát italpora, amiből felszívódik 360mg, azaz a teljes napi adag, cserébe ez 65 Ft és még folyékony magnézium spray-t is lehet kapni, ez jó gyorssegélynek, közvetlenül a görcsölő testrészre kívülről, de elég drága. Viszont mivel nem kerül a bélrendszerbe, tuti nem okoz hasmenést. Csak 20 perc múlva le kell mosni mert kissé ragacs jellegű utóhatása van. Nekem mindig jól kioldotta a vádligörcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!