Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg a 28. héttől ajánlott...

Tényleg a 28. héttől ajánlott abbahagyni a munkát? Nekem ezt mondta ma a védőnőm.

Figyelt kérdés
2017. jún. 1. 13:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor hagyod abba, amikor te akarod. Nem ő dönti el.

Nyilván ha veszelyeztetette válsz, akkor merlegelendo. De akkor is te dontesz.

Egy védőnő.

2017. jún. 1. 13:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs semmi gondot, akár végig is dolgozhatsz természetesen. Azért mondta, hogy mondjon vmit vagy mert ez a nagy átlag.
2017. jún. 1. 13:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

En most vagyok 27 hetes,de augusztusig szeretnek dolgozni.Mondtam a vedononek,azt mondta ha birom nyugodtan.

Persze az is kozrejatszik,hogy sajat vallalkozasomat csinalom.

2017. jún. 1. 13:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nincs ilyen dátum.
2017. jún. 1. 13:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Most vagyok 24 hetes, augusztusig gondoltam dolgozni, de első baba, semmi tapasztalatom mi hogy lesz a későbbiekben. Probléma mentes a terhesség és irodai munkát végzek, sőt itthonról is dolgozhatok akár. Meglepett, hogy nagyon lebeszélt az augusztusról.
2017. jún. 1. 13:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg tényleg ez a nagy átlag.

De mi az átlag? Ha egyik lábammal forró vízben vagyok, a másikkal jéghideg vízben, akkor átlagosan jól kéne éreznem magamat, ugye? :DDD

Szóval: ilyen nincs, hogy ajánlott!

Függ az alábbiaktól:

1. Objektív, orvosilag vizsgálható állapotodtól (ide értve a magzat állapotát is).

2. A szubjektív állapotodtól (pl. mennyire vagy fáradékony).

3. Milyen munkát végzel?

4. Milyen munkakörülmények között dolgozol: mennyire tudsz felállni, leülni, lábaidat felpolcolni, WC-re elmenni bármikor, amikor jólesik?

5. Mennyire megterhelő a munkába járás (pl. ingázás, hosszú várakozások, zsúfolt járatokon való utazások, váltott műszakba járni stb.)?

6. És az is számít, hogy a munkáltatód mennyire várja el, hogy amíg csak lehet, dolgozz; feltéve persze, ha oda is akarsz visszamenni 3 év múlva.

Szóval ez pont egy soktényezős dolog, amit abszolút nem lehet egy átlagszámmal jellemezni.

2017. jún. 1. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a 23. Hétben vagyok, eredetileg én is augusztusig szerettem volna dolgozni, a doktornőm ( mivel problémásan indult a terhességem) nem igazán pártolja, hogy dolgozom, az utóbbi időben a védőnőm se bíztat és az elmúlt két hétben már én is érzem, hogy nem megy úgy a dolog, mint terveztem. Sajnos a meleg újabb problémákat generál nálam, de nagyon szeretném még ezt a hónapot kihúzni. Szerintem mindenki saját maga kell érezze meddig mehet el.
2017. jún. 1. 14:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Én a 36. héten vagyok, és jövő héttől megyek csed-re. Úgy voltam vele, hogy amíg bírom, csinálom. Már nagyon meleg van, nincs légkondi, és félek is, hogy elfolyik a magzatvíz. :)

A táppénz iszonyű kevés, ha bírod és van kedved dolgozni, főleg ha otthonról is tudsz, semmi nem indokolja a 28. hetet...

2017. jún. 1. 15:11
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

Ez kedv kérdés?

Nem úgy van, hogy ha valaki veszélyezetetett, akkor táppénz, ha nem akkor vagy dolgozik vagy szabin van vagy felmond és otthon marad vagy -28-tól csed?

2017. jún. 1. 15:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia. én ezt nem hallottam, de én pont a 28. hetet dolgoztam végig és nekem ez így jó, úgy érzem most már sokkal nehezebb lenne. Viszont mindenki máshogy bírja; addig dolgozz, amíg úgy érzed, bírod, ameddig még -viszonylag- kényelmes.
2017. jún. 2. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!