Tényleg a 28. héttől ajánlott abbahagyni a munkát? Nekem ezt mondta ma a védőnőm.
Akkor hagyod abba, amikor te akarod. Nem ő dönti el.
Nyilván ha veszelyeztetette válsz, akkor merlegelendo. De akkor is te dontesz.
Egy védőnő.
En most vagyok 27 hetes,de augusztusig szeretnek dolgozni.Mondtam a vedononek,azt mondta ha birom nyugodtan.
Persze az is kozrejatszik,hogy sajat vallalkozasomat csinalom.
Valószínűleg tényleg ez a nagy átlag.
De mi az átlag? Ha egyik lábammal forró vízben vagyok, a másikkal jéghideg vízben, akkor átlagosan jól kéne éreznem magamat, ugye? :DDD
Szóval: ilyen nincs, hogy ajánlott!
Függ az alábbiaktól:
1. Objektív, orvosilag vizsgálható állapotodtól (ide értve a magzat állapotát is).
2. A szubjektív állapotodtól (pl. mennyire vagy fáradékony).
3. Milyen munkát végzel?
4. Milyen munkakörülmények között dolgozol: mennyire tudsz felállni, leülni, lábaidat felpolcolni, WC-re elmenni bármikor, amikor jólesik?
5. Mennyire megterhelő a munkába járás (pl. ingázás, hosszú várakozások, zsúfolt járatokon való utazások, váltott műszakba járni stb.)?
6. És az is számít, hogy a munkáltatód mennyire várja el, hogy amíg csak lehet, dolgozz; feltéve persze, ha oda is akarsz visszamenni 3 év múlva.
Szóval ez pont egy soktényezős dolog, amit abszolút nem lehet egy átlagszámmal jellemezni.
Én a 36. héten vagyok, és jövő héttől megyek csed-re. Úgy voltam vele, hogy amíg bírom, csinálom. Már nagyon meleg van, nincs légkondi, és félek is, hogy elfolyik a magzatvíz. :)
A táppénz iszonyű kevés, ha bírod és van kedved dolgozni, főleg ha otthonról is tudsz, semmi nem indokolja a 28. hetet...
Ez kedv kérdés?
Nem úgy van, hogy ha valaki veszélyezetetett, akkor táppénz, ha nem akkor vagy dolgozik vagy szabin van vagy felmond és otthon marad vagy -28-tól csed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!