Ma voltam a 12. heti genetikai ultrahangon és megállapították, h vastag a nyaki redője a babámnak, valami baj lehet? Bővebben lent.
2.8 volt ... aztán kombinált teszten minden rendben találtak.
Napokon belül meg is érkezik.
Menj nyugodtan a kombinált tesztre, nem nagy doolog. Remélem mindenrendben lesz.
Kitartást!
Szia.
Én is most vagyok túl ezen két hete.
12+6 uh sztk-ban, 2,9 redő. Menjek kombináltra, 13+6-ig beleférek még.
Pesten Istenhegyibe nincs következő hétre időpont. Jó,akkor itt nálunk az egyetlen orvos,aki csinálja velük szerződésben. Nincs időpont de beszúrnak valahová.
Az sztk uh után 4 nappal mentem hozzá. Még egy uh,redő ugyanannyi,orrcsont van,de a baba aznap az sztk szerint 13+3 kellett volna lennie,ellenben a privát orvosnál kiderült,hogy 14+4. Így a kombinált kilőve.
Maradt a nifty,mivel csak a down,edwards,pataut és a nemét kértük,igy "csak" 139 ezer volt a 33ezres kombinált helyett... Kifizettük,mert beteg gyereket nem vállaltunk volna.
Azt mondták két hét az eredmény,hálistennek másfél hét alatt megjött,hogy negatív. A down is 1:22600 valamennyihez lett,a patau meg a legritkább,az 1:260000-hez kb.
Szóval nekem pokol volt az egész amíg eredményt kaptunk.
Nem biztos, hogy baj van, lehet, hogy csak pontatlan a mérés, de túl nagy a kockázat ahhoz, hogy csak reménykedj benne. Illetőleg az, hogy másnál nem volt baj, nem jelenti, hogy nálad se lesz.
Ha még nem csináltattál kombinált tesztet, és még belefér (asszem a 13+6-ig lehet), akkor nagyon gyorsan kérd, bár az csak 90%-os. De mégis lehet támpont. Ez kb. 12000 Ft.
Ennél drágább a Prena és Nifty teszt, amik 99,9%-osak. Ingyenes az amniocentézis, aminek viszont 1% vetélési kockázata van, ez is 99,9%-os, a genetikai tanácsadáson ezt fogják javasolni.
Szia! Nekünk kombinált teszten lett 2,9 a nyakiredő és közepes kockázat lett downra 1:570 hez. Minden más jó volt.
Az orvosunk javaslatára megcsináltuk a prenatest alapot (75.000 Ft) 10 nap alatt lett eredmény. Nem kívánom senkinek azt a 10 napot. Szerencsére semmi baja a babának és bonúszban megtudtuk,hogy 100 % kislány. :)
Én mindenképp javaslom. 22 hkm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!