Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Buta kérdés, de volt már...

Buta kérdés, de volt már valaki, aki nagyon fiatalos, és rossz szemmel néztek rá a terhessége alatt az utcán?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy felszínes, nem kéne törődni vele, de az a helyzet, hogy bár 22 éves vagyok, aki először találkozik velem 14-16 évesnek szokott gondolni. Hiába mondják, hogy ez áldás, örüljek neki, de sokszor ügyintézők se vesznek komolyan.

Most 14 hetes vagyok, és már akkor kaptam furcsa pillantásokat a váróban, amikor bejelentkeztem a terhesdiagnosztikára, illetve mivel pajzsmirigyemmel vannak gondok, kellett rögtön ellenőriztetni a hormonszintemet, és kismama vérvételen is nagyon furcsán méregettek az emberek.

Előre aggódom, mi lesz, ha jobban növekszik majd a pocakom. Nem akarom, hogy tinimaminak, felelőtlennek nézzenek, emiatt megszóljanak esetleg az utcán, és ilyen érzékeny állapotban a megvető pillantásokra se tudom, hogy készüljek fel.

Tervezett babáról van szó...

Volt valakinek hasonló élménye? Hogy lehet ezt kezelni? Hozzá lehet szokni?

Tudom, hogy tényleg hülye kérdés, ez kéne, hogy legkevésbé számítson, de hátha valakinek volt ilyen élménye, és lenne tanácsa. :)

Köszönöm előre is. :)

2017. máj. 24. 13:50
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy most ketten is úgy közelítettétek meg a kérdést, hogy 22 évesen lennék fiatal, mert bennem például fel se merült, és még senki nem kérte rajtam számon, hogy miért ilyen fiatalon, sőt. :) Ha ezt kérné rajtam bárki számon, az egyáltalán nem érdekelne. Az ismerőseim java része tisztában van a körülményeinkkel, hogy egy több éves boldog kapcsolatba, illetve házasságba jön, saját lakásba, aki meg ezt nem tudja, az tényleg nem érdekel, semmi köze hozzá. :D

Inkább a felszínesség, hogy ismeretlenül valaki, aki meglát, mit gondolhat valakiről, aki várandós, és nagyjából tinédzsernek néz ki. De sokat segített ez a rengeteg válasz, hogy nem vagyok egyedül, ez erősít! :)

2017. máj. 25. 14:37
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Megértem hogy kellemetlen, engem 26 éves létemre 8-10 évvel fiatalabbnak néznek és engem sem igen akarnak komolyan venni. Nem vagyok terhes, de a párom aki 25 éves ő 30 évesnek néz ki,és akik ránk néznek elég furcsa szemmel mert külső alapján olyan mintha egy 16-18 éves lány együtt lenne egy 30 feletti férfival, csak amikor megtudják hogy én egy évvel idősebb vagyok a páromnál akkor elsápadnak szinte.

De én ennek örülök, anyámat 35 évesnek nézik, mondjuk nagyon fiatalos és csinos nő, közben már elmúlt 50 :) Apám 60 éves lesz decemberbe és őt is 50-55 év körülinek nézik, mondjuk ő sportol is keményen, meg neki olyan a genetikája hogy még mindig nem őszült be a haja.

2017. máj. 27. 14:31
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én sem értettem sosem, miért értetlenkednek ennyire az emberek. Amikor terhes lettem, 22 évesen, olyan pletyka és ámuldozás lett belőle egy bizonyos körben..persze nem jóindulatú. Nem értettük, miért furcsa, hogy egy fiatal párnak gyereke lesz.

És igen, ehhez sajnos muszáj hozzászokni, mert ha nem emiatt szólnak meg, akkor más miatt, de valami oka mindig lesz, ha nem is csinálsz semmit.

2017. máj. 27. 14:36
 24/24 A kérdező kommentje:

Ha ismerősi körben nálunk pletykálnának, azon egyrészt meglepődnék, másrészt nem érdekelne. :D

Köszönöm a válaszokat, azt hiszem, képes leszek vele megbirkózni. :) De majd azért mesélek, ha később lesz valami tapasztalat. :)

2017. máj. 28. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!