Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Buta kérdés, de volt már...

Buta kérdés, de volt már valaki, aki nagyon fiatalos, és rossz szemmel néztek rá a terhessége alatt az utcán?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy felszínes, nem kéne törődni vele, de az a helyzet, hogy bár 22 éves vagyok, aki először találkozik velem 14-16 évesnek szokott gondolni. Hiába mondják, hogy ez áldás, örüljek neki, de sokszor ügyintézők se vesznek komolyan.

Most 14 hetes vagyok, és már akkor kaptam furcsa pillantásokat a váróban, amikor bejelentkeztem a terhesdiagnosztikára, illetve mivel pajzsmirigyemmel vannak gondok, kellett rögtön ellenőriztetni a hormonszintemet, és kismama vérvételen is nagyon furcsán méregettek az emberek.

Előre aggódom, mi lesz, ha jobban növekszik majd a pocakom. Nem akarom, hogy tinimaminak, felelőtlennek nézzenek, emiatt megszóljanak esetleg az utcán, és ilyen érzékeny állapotban a megvető pillantásokra se tudom, hogy készüljek fel.

Tervezett babáról van szó...

Volt valakinek hasonló élménye? Hogy lehet ezt kezelni? Hozzá lehet szokni?

Tudom, hogy tényleg hülye kérdés, ez kéne, hogy legkevésbé számítson, de hátha valakinek volt ilyen élménye, és lenne tanácsa. :)

Köszönöm előre is. :)

2017. máj. 24. 13:50
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Az előző válaszom a 7-esnek szólt, ez a 8-asnak: teljesen igazad van, persze. Csak már a hétköznapokban amúgy is zavart az utóbbi években ez az egész, tényleg ügyintézéskor, vagy nem merek bemenni egy dohányboltba (nyugi, nem dohányzom, csak pl. férjemnek energiaitalt venni vagy barátot bekísérni)... Inkább várok kint, ne maceráljunk a személyivel. :D
2017. máj. 24. 14:25
 12/24 A kérdező kommentje:
A 10-esnek is köszönöm a választ. Érdekes módon pont terhesgondozási dolgokban konkrétan orvosok-védőnők sose néztek furcsán rám. A központi védőnőnél "kedves kismamának" hívtak például, na, ez mondjuk inkább jól esett... :D A védőnőm is nagyon cuki, meg egyébként ő is nagyon fiatalos, 30 elmúlt, de beszéltem neki is erről a félelmemről, és mondta, hogy nagyon megérti. :D
2017. máj. 24. 14:27
 13/24 anonim ***** válasza:
38%

A 7es vagyok,a bő anyukás ruhákkal öregíteni akartam/akarok magamon, nem a hasam takargattam..

Szóval szinte soha nem vagyok térd felett érő szoknyában, sortban, vagy croptopban, mint a korosztályom.

2017. máj. 24. 14:29
 14/24 anonim ***** válasza:
77%

Ne törődj vele!

Ezt meg kell szoknod. Pici babával is fogod kapni a megjegyzést, sőt, utana is. :) Engem nem kell félteni, simán visszaszólok.

Mai napig néznek rám, hogy mekkora gyerekem van.

Most született a legkisebb, elég bosszantó volt, hogy mindenki elkezd magyarázni, milyen lesz kisbabával. Mondtam hogy tudom, harmadik gyerek.

A legszebb az volt eddig, amikor a 13 éves, nálam egy fejjel magasabb fiam a pasimnak nézték. :)

Az ilyen akkor bosszantó, de két nap múlva nevetni fogsz rajta. :)

Csak arra készülj fel, hogy nem múlik el egyhamar.

2017. máj. 24. 14:57
 15/24 anonim ***** válasza:
63%

Hagyd már, az emberek mindig bámulnak és mindig találnak fogást a másikon. Ha fiatal vagy, azért, ha idős, azért. Ha terhes vagy, azért, ha gyerektelen, akkor azért. Ha tetkód van meg piercinged, akkor megbámulnak, jézusomhogynézki, ha garbóban meg szürke ruhákban jársz, akkor jajdesemmilyen.

Rendelőben meg aztán pláne. A nyuggerek utálnak, mert pofátlan fiatal vagy, és még esetleg előbb is van időpontod. A kisgyerekesek is utálni fognak, mert ők is előrébb valónak tartják magukat a gyerek miatt.

Aki fiatalon szül, annak is beszólnak, aki 30 fölött, annak is. Aki nem akar gyereket, annak is, akinek 3-4-5 is van, annak is.

Ha valóban 16 lennél és úgy lennél terhes, ahhoz se lenne köze senki másnak. Így meg aztán pláne. Ne foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak rólad vadidegen emberek. Hidd el, sokkal nyomorultabbak ők annál, mint amilyennek téged gondolnak, pont ezért susmognak a hátad mögött. Terhes nőktől (már bocsi :) ) meg aztán pláne nem szabad sok jót várni, a legtöbb azt hiszi, hogy körülötte forog a világ, ő csinál mindent tökéletesen, és a többiek mind balf**ok.

Ha valaki nagyon bámul, nyugodtan menj oda hozzá és egy bájos mosoly kíséretében kérdezd meg, hogy segíthetsz e valamiben. Keresd velük a kontaktust, és meglátod, 5 másodperc alatt zavarba jönnek és inkább a cipőjük orrát bámulják tovább.

Az emberek ilyenek... szokj hozzá, később az oviban meg a játszótereken is lesznek páran, akik megnéznek. Ne törődj velük.

2017. máj. 24. 15:19
 16/24 A kérdező kommentje:

Kedves 7 és 13, ne haragudj, nem akartalak megbántani, úgy értettem, hogy a fő persze, hogy kényelmesen érezd magad, de én nem érezném annak az ilyen nagyon bő cuccokat - persze ki tudja, mi lesz. :) Köszönöm a válaszod! <3

A többieknek is köszönöm, igyekszem akkor tényleg készíteni erre magamat lassan, de biztosan..., és felkészülni valami frappáns, de nem bántó visszaszólással. :D

2017. máj. 24. 16:12
 17/24 anonim ***** válasza:
62%
23 évesen szültem a lányom... hát akkor kb. 16-nak néztek engem. Most 29 éves vagyok és azt szokták hinni, hogy a testvérem :) Most szintén terhes vagyok, de még mindig fiatalnak néznek ehhez :D
2017. máj. 24. 16:38
 18/24 anonim ***** válasza:
77%
26 évesen szültem az elsőt, és nagyon tinis kinézetem volt, a vizsgálatokon rendszeresen rákérdeztek a koromra. Egyszer kaptam beszólást is, de nem kell ilyesmivel foglalkozni. Én is arra gondoltam, hogy később majd örülök ennek. És tényleg, már elmúltam 40, de mindig 30-32-nek néznek.
2017. máj. 24. 17:30
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Szintén 22 évesen lettem terhes. És kaptam már bunkó megjegyzést emiatt. De már nem zavar a dolog, legutóbb a 31 éves, nagy darab,szakállas páromtól kérték el a személyijét a boltban.

Bunkók mindig vannak, és tudom, hogy ha öt évvel több lennék, akkor meg azt kérnék számon, hogy hol van már a gyerek? Van, akinek bármilyen ok elég, hogy bunkóskodjon, és én nem adom nekik meg az örömet, hogy kiakasszanak.

2017. máj. 24. 21:08
 20/24 anonim ***** válasza:
82%
Én 27 évesen estem teherbe és volt, hogy néztek rám, hogy ilyen fiatalon? Szerintem mindenkinél máskor jön el az az idő, az a pár, az az élethelyzet, mikor babát vállal. Nem mondom, hogy 18 évesen már szülni kellene (habár később annak is megvannak az előnyei, mert anyukám 19 volt, mikor én születtem és nagyon szuper, hogy ilyen kevés köztünk a korkülönbség), de ha valaki akkor érzi jónak, akkor tegye azt. Én komolyan nem értem, hogy hogy lehetnek ilyen emberek. Foglalkozzon mindenki magával és ennyi.
2017. máj. 25. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!