Otthonlévő kismamák, mivel töltitek a napjaitokat?
Nagyon vártam már, hogy itthon lehessek, pörgös, idegkedős munkám volt. Pár hétig nagyon élveztem ezt a nyugalmat ami körülvett, de mára már nagyon unom.
A kisbabás anyukák szerint ez még rosszabb lesz, ha megszületik a pici, mert az első időszak nagyon monoton és unalmas lesz.
Ti milyen "extra" dolgot csináltok/csináltatok míg állapotosan otthon voltatok?
Ezeket kivéve: olvasás, tv/sorozat nézés, netezés, babadolgok rendezgetése, házimunka , mert ezek nálam is megvannak.
Nekem is pörgős, idegeskedős munkám volt :D Van is csak még nem mentem vissza... :D
Én fogtam magam, bementem egy közeli kávézóba, vittem a kis naplómat vagy olvasnivalómat és írtam vagy olvastam kávé közben (tudom, sokan nem isznak kávét, de sok helyen van már koffeinmentes kávé is).
Próbáltam rendszeresen sétálni. Parkok, új helyek felfedezése. Budapesti vagyok, és még mindig vannak helyek ahol nem jártam.
A gyerekszobába varrtam fali díszeket, lógókat, pinterest nagyon sokat segített az ötletekben :D Hozzávalókat be is kellett szerezni ugye, utána járás, elkészítés. Ez pl simán elvitt 1 hetet mire kézzel megvarrogattam a kis állatkákat.
Családomat látogattam, barátokkal találkoztam (nekik) munka után.
Megcsináltam minden olyan dolgot amit azelőtt halogattam. Nyomtatott papír fényképeket rendeztem albumba, felszereltem fűszerpolcokat, stb :D
Oooh én nagyon fel tudtam találni magam.
Otthon rendezgettem.konyhaszekrény takarítás,ablak pucolás,függöny mosás,ruhák selejtezése-rendszerezése.utolsó hónapban babadolgok beszerzése rendezése.sokat jártam boltba,sétálni,szüleimhez mentem meg a nővéremhez.sütöttem rengeteget.
Gyerek mellett nem mondanám hogy monoton lenne.nyugis babám van,sokat sétálunk,megyünk együtt mindenfele!torna,könyvtár,család stb....
Mondjuk én csak két hónapot voltam itthon szülés előtt Ennyi elég is volt!
Ne aggódj, ha megszületik a pici garantáltan nem fogsz unatkozni. Még akkor sem ha jó alvókája lesz.
Én tanultam, levelezőin, amit már teherbeesés előtt elkezdtem, így még sikeresen le is tudtam vizsgázni belőle.
A Pinterest nekem is adott ötleteket, csak én nem kötöttem, varrtam, hanem kertészkedtem. Habár lakásban lakunk, de földszinti, és szerencsénkre tartozik hozzánk (az ablakunk alatt) egy kisebb kert, ami nagyjából 2x2 m.
Mentem virágokat vásárolgattam, szebbnél szebbeket, köveket, díszítőelemeket, stb.
Ezen kívül, bár ez beletartozik a házimunkába, de örültem, hogy több időm van kísérletezni a konyhában. Volt időm különlegesebb ételeket összedobni, gyakorolni a tálalást, ami valóban sokat dob rajta. Meg persze én is néztem sorozatokat, rendeztem a babaszobát, babaruhákat vásárolgattam, rendeztem, pakoltam, mostam, vasaltam.
Megtanultam varrógéppel varrni videók alapján. Ez volt az extra csak, a többi időmben a szokásos dolgokat csináltam.
Igazából én sose unatkoztam, mindig tudtam/tudok mit csinálni. A baba mellett meg pláne.
Én itthon folytatom a munkám..
Ha az nincs akkor takarítok főzök. Mindig van valami. Ma is pl 1 egész nap szekrényt pakoltam ki. Ruhákat selejteztem.
Konyha takarítás szoba takarítás. 1 hónapja vagyok itthon. Be voltam tojva h unni fogom magam.. na eddig még nem volt időm unatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!