18 évesen fel tudjuk nevelni a gyerekünket?
Terhes a barátnőm, meg fogjuk tartani a kisbabánkat, csak azt nem tudom, hogy fel tudjuk e nevelni ennyi idősen?
Anyagiakkal nem lesz gond, és a szüleim is fognak segíteni.
És később amikor nagyobb lesz és belegondol abba, hogy 18 évesek voltunk amikor megszületett akkor az nem lesz neki rossz?
(barátnőm is 18 éves)
Igen, papás-mamást mi is szerettünk játszani oviban, azonban az élet más. Anyuciék nyakán és segítségével párkapcsolatosdit játszani nem ugyanaz a sport, mint saját lábra állni, családot eltartani, szembesülni a számtalan külső-belső problémával, ami az élet során előfordul.
Mindegy, legyetek ti a kivételek, sajnos jó példából keveset látni, a többség így tolja el az életét pár évre.
Nem tudom, mi van az emberekkel, hogy mindenki ennyire rosszindulatú. Nyilván hoztak egy rossz döntést, amikor becsúszott a gyerek, de ez van. Mindenki követ el hibákat. Úgy döntöttek, megtartják és felnevelik, még ha kezdetben szülői segítséggel is.
Arra van a szülő, hogy segítse a gyerekét. Szerintem természetes, hogy besegítenek a kezdetben, hogy tudjanak továbbtanulni, hogy 3-4 év múlva már ne szoruljanak szülői segítségre.
Mit kellene tennie a nagyszülőknek? Elküldeni dolgozni a gyereküket, csak hogy megmutassák nekik, "mi az igazi élet"? Ugyan már. Mindenki jobban jár, ha pár évig besegítenek a nagyszülők.
A koruk miatt meg ne röhögtessétek már ki magatokat, hogy gyerekek még. Nem gyerekek már, régen szinte mindenki ilyen idősen szült.
hogy fel tudjátok-e nevelni 18 évesen, az tőletek függ. anyám a tesómat 18 évesen szülte, az apa elhagyta őt, és mégis fel tudta nevelni.
két barátnőm is 18 évesen szült, mindketten remek anyák.
ez személyfüggő
és nem, nem lesz ciki a gyereketeknek, hogy fiatal szülei vannak. én sok ilyen embert ismerek, és mind büszkék a szüleikre
sok boldogságot!
"mert szerettek volna még egy gyereket"
És a barátnőd nekik szül még egy gyereket?
Mert ez úgy hangzik és könnyen az is lehet a vége, ha nem találjátok meg az egyensúlyt, hogy mennyi segítséget fogadhattok el, mennyire támaszkodtok rájuk.
Fel kell nőni a feladathoz. Dolgoznotok, max. levelezőn tanulva... mindezt úgy hogy nem lőcsölitek a gyereket napi szinten a nagyszülőkre.
A felelősség felvállalása nem azt jelenti, hogy hibáztál és szenvedj.
A felelősen gondolkodó ember képes meghozni nehéz döntéseket és annak is viselni a következményeit, hogy minimalizálja a rosszat.
A hozzád hasonló ájtatosmanók annyit sem képesek felfogni, hogy egy abortusz is a felelősség vállalása adott esetben, ÉS annak is vannak következményei, amit az visel, aki így dönt.
Facepalm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!