5 hetes terhes vagyok, kislányom bárányhimlős, kizárólag csak én ápolom mert nincs segítségem. Nem tudom elkerülni, hogy ne érintkezzek a hólyagokkal. Vérvétel alapján védett vagyok. Tudtok-e nekem tapasztalatokat írni?
Semmi gond nem lesz ha te már voltál bárányhimlős. A fiam tavaly februárban volt himlős, de elég durván, még infectológiára is jártunk, mert egy másik kiütés is megjelent a bárányhimlővel együtt (skarlát gyanús volt, de aztán kiderült, hogy csak a bari miatt van).
A lányommal akkor voltam 10 hetes körül. Én ápoltam, mert apuka még nem volt bárányhimlős, így ők el voltak különítve egymástól.Védőnő, gyerekorvos, infectológián a doktornő is azt mondta, hogy semmi gondot nem okoz, ha én már átestem rajta. Az embrió nem tudja elkapni, csak az anyuka, így csak akkor okoz gondot, ha te nem voltál és elkapod.
A kislányom már 8 hónapos, köszöni szépen jól van. :D
Köszöni szépen a 8 hónapos kislányom, jól érzi magát, igazi kis vasgyúró.
Nagyon sajnállak kérdező.
ELVILEG, úgy hogy már voltál nem kaphatod el mégegyszer. DE: vannak olyan betegségek pl. övsömör, amit egy barányhimlőstöl lehet elkapni, ha az illető mát előtte volt bárányimlős. Szóval a lényeg, h mindegy, h voltal-e vagy sem, veszélyes nagyon felnőtt emberre nézve, ill. a terhesség első, és utolsó 3 hónapjában a magzatra is rettentően.
Mostmár nem tudsz mit csinálsz, reménykedni lehet csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!