Ma derült ki hogy terhes vagyok, mikor menyek dokihoz szeretném, ha minden rendben lenne szóval írjatok tapasztalatokat hogy ti mikor menetetek milyen vitaminokat szettetek? Kőszike normális válaszokat ha kérhetem
Jelentkezz be dokihoz, és kezd el szedni a femibiont.
Gratulálok:)
30hkm.
"menyek, szettetek, kőszike"??? - bocsi, de rettentően zavar...
Amúgy ráérsz a nőgyógyászhoz elmenni kb. 2 hét múlva, akkor már látnia kell a szívműködést is.
Nem kell pont femibiont szedned, bármilyen kismamavitamin megteszi, ami neked megfelelő, ezt már akár holnaptól is beveheted.
Szia!
Gratulálok a babához! :)
Még korai menni, kb. a betöltött 5. hétig nem lát semmit, de ha lát is, csak petezsákot, és úgyis visszahív 2 hét múlvára! Elég, ha csak 7 hetes korod körül mész, akkor már van szívhang.
Tudod, hogy hány hetes vagy? (Az utolsó mensesed első napjától számold, ha kb. 28 naposak a ciklusaid!)
3. vagyok, az kimaradt, hogy akármilyen terhesvitamint és folsavat szedj!
Jó babavárást! :)
Én a 7. héten mentem először, akkor szívhang is volt már. Ekkor kaptam beutalót vérvételre, EKG-ra, egyebekre. A 8. héten mentem a védőnőhöz az első tanácsadásra, vagyis inkább csak felvette az adataimat, és néhány jó tippet adott.
Terhesvitamin szempontjából én a Pharmaton Matruelle-t ajánlom. Szerintem, könnyű lenyelni és tényleg minden van benne, ami kell. Nekem is a védőnő javasolta, miután az Elevittől pöttyök jöttek ki rajtam. De mindenki másra esküszik. A lényeg, hogy folsavat szedj, azt már egy egyszerű DM-ben is lehet kapni, és igazából az a lényeg elsősorban. Megkérdezheted a nőgyógyászodat is majd, hogy ő mit ajánl, vagy akár lemehetsz simán a védőnőkhöz, és mondhatod, hogy nincs időpontot, csak most tudtad meg a jó hírt és ajánljanak ők valamit, az a biztos. Biztos vagyok benne, hogy nem hajtanak el.
(Egyébként én az elején ugye Elevitet szedtem, aztán ráálltam a Matruelle-re, közben Rutascorbint és MagneB6-ot. A Rutascorbin azért kellett, mert a 6. és 7. héten rózsaszín folyásom volt, a MagneB6-ot pedig végig javasolják a terhesség 36. hetéig, mert lazítja a szalagokat.)
Szia!
Én 6 hetesen mentem először nődokihoz és az UH-on már a szívverését is lehetett hallani. :)
Összeírtam neki a kérdéseimet (mi, hol, mennyi?) és kb. 15 percet voltam bent (ez magánrendelés volt).
Elején Femibion 800-at, 3. hónaptól Femibion 400-at szedek és most már külön magnéziumot+kalciumot is.
De ha normális dokihoz mész, akkor ő is biztos elmondja, hogy melyik terhesvitamint ajánlja.
/Én az Elevitet nagyon nem ajánlom. Ismerőseim körében terhesség alatt sok hányingert okozott, szülésnél pedig óriás babát./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!