Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az első szülés után beadott...

Az első szülés után beadott Anti-D injekció biztosan megvédi a babát a 2. terhességnél?

Figyelt kérdés

Én Rh- vagyok, 5 éve szültem egy kisfiút, aki Rh+ lett. A szülés után kaptam anti-d injekciót és a zárójelentésemben is szerepel.

Most 4 hetes terhes vagyok, de dokihoz csak 3-4 hét múlva tervezek elmenni. Esetleg az Rh faktor miatt korábban kéne mennem, vagy az injekció biztos védelmet nyújt és nem kell aggódnom? Ez a 2. terhességem, vetélésem közben nem volt.

2017. ápr. 11. 18:09
 1/10 anonim ***** válasza:
az első labornál lesz ellenanyag szűrés is, nem emlékszem pontosan,de még vagy 2-3 alkalommal,ha minden jó (ha nem jó akkor sűrűbben)
2017. ápr. 11. 18:14
 2/10 anonim ***** válasza:

igen. Én 2x kaptam es minden rendben volt. Most majd harmadjára kiderül kell e kapnom.

Az első 2 gyerek pozitív vércsoportú lett én negativ vagyok (rh 0 negatív).

Minden rendben volt végig

2017. ápr. 11. 18:24
 3/10 anonim ***** válasza:
14%

4 hetes ? Nem is biztos megmarad

A 12 heten ellenanyag szures majd a 30 heten ujra szures

A modern korhazakban a 27 heten anyai verbol magzati vercsoportot megallapitjak es csak pozitiv magzat eseten kap az anya a 30 heten ill szules utan 48 oran belul anti d szurit

Ez 100% ved a kovetkezo terhessegben

2017. ápr. 11. 18:28
 4/10 A kérdező kommentje:
Kedves 3. válaszoló. Köszönöm szépen a "biztató" szavakat. Ha a jó Isten is úgy akarja, akkor megmarad. Tudom, hogy még nagyon fiatal terhesség, de mivel az első babámnál voltak gondok (nem az Rh faktor miatt), ezért most egy kicsit óvatosabb vagyok.
2017. ápr. 11. 19:00
 5/10 anonim ***** válasza:

2 vagyok

Nem jol mondja a 3 valaszoló.

Én a 3 terhesség alatt vagyis még a 3. babával terhes vagyok (34 het)

Volt a 12. heten mióta elköltöztünk vidékre a 18 héten, 28. heten, 36 héten lesz.

Majd csak akkor vesznek vért a babától ha megszületett nem anyai vérből mikor még terhes. Nálunk mindenki rn b pozitív egyedül én vagyok rh 0 negativ.

72 órán belül kell kapni anti d-t ha valami baj kezd kialakulni. Nekem lett volna baj ha nem kapok. Most is fogok ha rh b pozi lesz a 3. baba pedig több gyereket nem tervezünk.

2017. ápr. 12. 10:22
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

De jol mondom ez a szakmam

a fejlett eu orszagokban az anyai verbol allapitjak meg a baba vercsoportjat a betoltott 27. heten

anti d a 30 heten kap az anya ha a baba pozitiv ill szules utan 48 oran belul ill minden traumanal kap anti d a terhesseg alat tpl magzatviz vetel balaeset ha a hasat beuti stb

2017. ápr. 12. 11:31
 7/10 anonim ***** válasza:
34%

a fejlett eu orszagokban az anyai verbol allapitjak meg a baba vercsoportjat...

Az egy dolog,hogy a fejlett eu országokba mik vannak,mert itt az alapba ez nem tartozik bele!!!

2017. ápr. 12. 11:45
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

En pont most vagyok terhes egy "fejlett (meg) EUs" orszagban, es nem igy mukodik :-D

RH- vagyok, a 8. heten voltam vervetelen, mivel elso terhesseg nincs problema, a 28. heten megyek majd az elso anti-D adagomra, nem lesz vervetelem a 27. heten, nem allapitjak meg a Baba vercsoportjat, a 34. heten is van egy ujabb anti-D adag es meg majd fogok kapni a szules utan is (kiveve ha hamarabb megszulok es az elozonek meg ervenyes a hatasa).

A kerdesedre valaszolva szerintem nem kell hamarabb menned, de esetleg hivd fel az orvost es kerdezd meg, ha aggodsz.

Ha barmi verzes tortenik, akkor 72 oran belul kell kapni es 6 hetig ervenyes a hatasa, de a 28. heti egy nagyobb dozis.

2017. ápr. 12. 12:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Akkor maskor ird mar légyszives oda hogy itt meg ott meg amott mert lehet mondjuk Németországba igy megy de Magyarországon nem.

Magyarországon úgy működik ahogy leirtam, tudom mert harmadjára csinálom vegig.

Azt viszont aláirm hogy valóban jobb lenne ha már az elején igy lenne ahogy leirtad a fejlett Eu-s országban mert én pl minden alkalommal féltem hogy elfelejtik vagy késő lesz stb...

2017. ápr. 13. 08:07
 10/10 momoka 2002 ***** válasza:
Bocsi,hogy belekerdezek, mivan ha veteles utan nem kap egy -rh faktor anya anti-d-t? Imadkozhat hogy a magzat is negativ volt, vagy van meg lehetoseg kesobb beadni?
2017. szept. 6. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!