Most mi lesz a barátnőmmrl? Nem gyors ez a döntés? Missed ab. Szerintetek?
Barátnőm abba hagyta a gyogyszert és 40-45 napos ciklusai voltak.Együtt csináltunk tesztet ami halvány pozitiv lett.Az orvos mondta akkor hogy korai terhesség még 3 hetes sincs.Elment uh ra 2 hét mulva megvolt a petezsák ami 10mm.Vissza rendelték most keddre ahol 21mm petezsák 7mm szikhólyag.És azt mondták hogy missed ab mert nincs szivhang.Amit nem értünk hisz nem fix a baba kora.Nem elsietett egy kicsit?Mert ugye azota kialakultak a dolgok.
Irjatok fontos....
Szép dolgok a jogok, de nem ő kérhet UH-t, hanem az orvos, azért ne már, hogy a páciens bírálja felül az orvost!
Kérdezőnek: egy 21 mm-es CRL 6-7 hetes terhességnek felel meg, ahol igenis embriot és jó szívműködést kell látni.
A barátnőd BÁRMIKOR kérhet uh-t, az nem felülbírálás hogy elmegy pl másik dokihoz vagy sima sztk-ba egy hét múlva...
És az sem igaz hogy 6-7 hetesen már KELL hogy legyen szívhang....ugyanis napra pontosan nem lehet belőni egy magzat életkorát, csak kb-ra, és ezt tapasztalatból mondom.
Hallottam már épp elég olyan sztorit, hogy 6-7 hetesen még nem volt szívhang, 8 hetesen mikorra visszahívták már volt. Hatalmas hiba lett volna korán döntést hozni a helytelenül ismert "szabályok" miatt.
Kedves kérdező, ha a helyetekben lennék, mindenképp várnék, és igenis elmennék pár nappal, vagy egy héttel később dokihoz mert inkább 100%-ra legyünk biztosak a rosszban, mint akár 1%-ban is kétségek gyötörjenek egész életekben.
Egyszerűen azért mert az orvos is ember, tévedhet is, mint ahogy hallottam már nem egy iylan sztorit. El akarta venni a doki a "babát", mondván hogy óóó már 7 hetes és még nincs szívhang. Nem tette, mert anyuka elment máshova egy hét múlva és kiderült hogy rosszul lőtte be előző doki a magzat korát, még nem volt hét hetes és ezért nem volt szívhang.
Én meg nem tapasztalatból mondtam, hanem mert ezt tanultam.
Mellesleg ha mondjuk tényleg missed ab a diagnózis akkor nem egyből műtik, hanem jóesteben 2-3-4-5 nap múlva és a műtét előtt is min 2 doki megnézi UH-n, hogy azóta van-e változás.
Tehát ez nem úgy működik, h nekiesnek a páciensnek.
Az urban legendek meg... igen, azok vannak.
Igaz, néha csodák is.
Az orvosok sem mindig tévedhetetlenek!
Egyik barátnőnek is azt mondták,h nincs szívhang,ezért menjen be (ha jól emlékszem 2 v 3 nap múlva)és akkor elveszik.
Visszament,és a műtét előtti UH-n már volt szívhang....
Most 32 hetes kismama.
Szóvsl ha nem is asztalracsapósan,de igenis ha az ember úgy érzi biztosnak,meg kell beszélni a dokival,h nézze meg mégegyszer.(Még ha ez felülbírálásnak is tűnik,v annak veszi.....)
Üdv!
39 hetes km
Könyvet lehetne megtölteni azokkal a különbségekkel amiket a tankönyvek írnak és amiket az élet produkál :)) Nem rosszindulatból írtam, csak egyszerűen ez van sajnos :((
Pont azért mert valóban, senki sem tévedhetetlen, mármint az orvosokra gondolok itt.
Egyébként az tény hogy úgy fog működni a dolog hogy mielőtt bármi konkrét lépést tesznek műtét-ügyileg, valóban lesz még uh szóval még jóra fodrulhatnak a dolgok, mindenesetre nagyon drukkolok !!!!!
El kell menni egy olyan helyre, ahol profi ultrahangos és profi gép van, persze ezek így ebben az esetben fizetősök.
Nekem sem látták az egyik babám, csak az üres petezsákot, elmentem egy ilyen helyre és nemhogy az embriót látták, de még a szívhangot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!