Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagypocakos kismamák! Nektek...

Nagypocakos kismamák! Nektek átadják a helyet a tömegközlekedési eszközökön?

Figyelt kérdés
Nekem a legtöbb esetben igen, de inkább idősebb nénik, a fital generáció és sok pasi csak elfordítja a fejét, mintha nem látná a hasamat, pedig hatalmas pocakom van. A múltkor rá kellett szólnom a buszon egy fiatal lányra hogy adja már át a helyet, mert alig bírtam állni, és akkor átadta,de magától nem tette volna. Nektek milyen tapasztalatotok van? 37 hetes km
2010. máj. 13. 11:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Hogy legyen pozitív példa is. Két naponta utazom távolsági buszon, 35-40 percet. A múltkor felszálltam és még hátra értem a hátsó ajtóig, mivel leszállni csak ott lehet, legalább 10-en akarták átadni a helyüket. De nem akartam leülni, mert akkor valahogy jobban esett állni. Olyan eset is volt, hogy rosszul voltam és az egyik férfi előre szaladt a buszsofőrhöz, hogy kicsit álljon meg, nyissa ki az ajtót. Ezt a sofőr meg is tette, sőt, minden megállóban megállt, ha volt felszálló, ha nem és kinyitotta nekem az ajtót. Nekem szerencsére nem volt még negatív élményem! Lehet, hogy a vidéki emberek figyelmesebbek?
2010. máj. 13. 13:50
 12/23 anonim ***** válasza:
46%
Sógornőm 38 hetes volt hatalmas pocakkal, szokásos vizsgálatra mentek a 39 hetes barátnőjével 25km-re volánnal. Az még hagyján, hogy senki nem adta át a helyet, de még meg is kérték őket, hogy legyenek szivesek, és húzzák összébb magukat. Na de hogy ?! A helyi járaton viszont két idős néni (maguk is alig tudtak állni) adták át a helyet, a fiatalok + férfiak meg mintha ott sem lettek volna.
2010. máj. 13. 14:04
 13/23 anonim ***** válasza:

utolsónak: nagyon valószínűnek tartom, hogy igen. Azért sokszor hallom, hogy ott más egy picit a mentalitás. Figyelmesebbek azért, a te példád is mutatja. Budapest meg iszonyú, mindenki csak magával foglalkozik (tisztelet a kivételnek). Ha tehetném én is elköltöznék innen jó messze. csak hát itt a munkahely...:(

A 22 éves

2010. máj. 13. 14:07
 14/23 anonim ***** válasza:
52%

Igen olyan esetem nekem is volt, hogy azt kérték, hogy húzzam össze magam és álljak közelebb a korláthoz, én meg ránéztem a hölgyre és megkérdeztem tőle, hogy maga fogja eltartani a gyereket, ha félidősen kinyomom magamból, hogy a nagypofája elférjen? Na erre mindenki engem bámult a nő meg leszállt a következő megállóban.

Nekem egyszer egy halálos részeg hajléktalan adta át a helyét a buszon, míg az iskolások, a munkába igyekvő jól öltözött egyének egyike se, pedig nem volt fáradt senki, mert reggel 8 óra volt.

De olyan is volt, hogy senki nem adta át a helyét és a tesómmal jó hangosan beszélgettük, hogy milyen figyelmetlenek az emberek, hogy nem adják át a helyet egy kismamának, mire egy valószínűleg gyermektelen vénasszony rám szólt, hogy ne panaszkodjak a terhesség nem betegség, hanem állapot.

2010. máj. 13. 14:32
 15/23 anonim ***** válasza:
70%
Sziasztok! Nekem még soha senki sem adta át a helyét buszon,vonaton,villamoson, orvosi rendelőben és még sorolhatnám. Eddigi legdúrvább esetem tegnap történt: busszal jöttem haza a kórházból, és a sofőrnél vettem a jegyet, erre a következő felszálló, aki nem bírta ki azt a 2 percet, nekinyomott elég erősen a sofőr ajtajának. Hát mit ne mondjak nagyon fájt. A sofőr megkérdezte, hogy minden rendben-e, megkért hogy álljak kicsit félre, kiszállt a helyéről, az egyén után ment és szó szerint ledobta a buszról. Persze még a férfinak állt feljebb és szebbnél szebb dolgokat ordibált fel nekem a buszra. Azt elképzelni sem tudom, hogy nem vette észre a hasamat, mert hatalmas. Még jobban felháborít, hogy senki sem adja át a helyét, mert én mindig átadtam, mindegy hogy kismamáról, kisgyermekes anyukáról, idősekről, betegekről volt-e szó. Nem értem, hogy miért nem tudnak az emberek egy kicsit jobban odafigyelni egymásra. Rendszerint előfordul egyébként, hogy iskolások, vagy munkába igyekvő nők a hasamnak csapják a táskájukat, vagy éppen bevásárlásnál nekem tolják a kocsit. 33 hetes óriáspocakos kismama
2010. máj. 13. 15:01
 16/23 anonim válasza:
42%

Szia!

Egy tegnapi tapasztalat: a férjemmel felszálltunk a buszra az ölébe a 2 éves gyermekünk, én pedig, 26 hetes terhesen, elég észrevehető pocakkal. Mikor már egy megállót mentünk szóltam egy srácnak, hogy legalább párom had üljön le, mert bazi veszélyes állni, majd egy mögötte ülő csaj végig nézte hogy állom végig az utat. Általában rossz tapasztalatom van sajna, persze tisztelet a kivételnek.

2010. máj. 13. 15:11
 17/23 anonim ***** válasza:
28%

Hát sajnos nekem is csak rossz tapasztalataim vannak. Boltban nekem tolják a kocsit, és persze bocsánatot se tudnak kérni.

Amúgy meg a vidékiek se különbek.

Felszálltam egy tömött buszra, és a nők is, férfiak is, fiatalok is csak elfordították a fejüket. Egy 18-20 év körüli, nagyon vagányúl viselkedő SRÁC kelt fel kb. 3 ülésnyivel hátrébb, és segített a mozgó járművön leülni. De volt olyan is hogy az egyetlen üres ülésre a lábacskáját tette fel egy fiatal. Szegény biztos k....ra fáj neki.

Ja és még jártam úgy is, hogy Szegeden a vasútállomáson van lift. És hogy ne kelljen lépcsőzni, hát a liftet választottuk apával. Fiatal, olyan 16 év körüli párocska beszállt előttünk a liftbe, és a srác rám csukta az ajtót. Aztán még ő volt megsértődve, hogy a párom leb..ta. Szerencsére "csak" a vállam ütötte meg az ajtó. És persze vonaton is csak lesnek, hogy megyek és keresem az ülőhelyet. Bocs hogy sok lett.

34 hetes km.

2010. máj. 13. 15:51
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sajnos nekem is hasonló a tapasztalatom, de azért jó, h vannak kivételek is néha.

Szép szülést mindenkinek, akinek még hátra van. :)

2010. máj. 13. 16:37
 19/23 anonim ***** válasza:
29%

Szia nekem sem adták át a helyet csak 2x egyszer még 6 hetesen nem tudom de lehet megérezte a bácsi de nagyon rosszul néztem ki sztem akkortájt..egyszer meg egy idős bácsi a 6 os villamoson.Akkor már jó nagy pocim volt de a fiatalok elforditják a fejüket és a férfiak is..Sajnos ez van.

De egy barátnőmnek 36 hetes terhesen be is szolt egy férfi akit uriembernek nem neveznék mert szolt neki egy néni hogy adja át a helyet a barátnőmnek nem látja hogy mekkora pocakja van?erre a férfi közölte hogy mikor megcsinálta is vigyorgott vigyorogjon most is álva szegény elsirta magát...hát igen bunkok a Magyar emberek...sajnos.

2010. máj. 13. 20:59
 20/23 anonim ***** válasza:

Én vagyok az NYC-s. Pont arra gondoltam ma, sőt napok óta gondolkodom azon, hogy elkezdek a twitteren blogolni a metrón való utazásról reggelente és estelente...sosem jártam még a twitteren mert nem izgat...de hátha felfigyelnek arra, vagy esetleg magukra ismernek a barmok.

Ha nem is adja át a helyét legközelebb, de legalább ha szerencsém van, jó szarul érezheti magát...nem tudom rdemes-e?

2010. máj. 14. 01:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!