Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én csak a 18. héten szeretném...

Én csak a 18. héten szeretném elmondani a munkahelyemen, hogy gyermeket várok. Most vagyok 16 hetes és még nem érzem, hogy mások orrára akarom kötni. Édesanyám szerint már el kellett volna mondanom. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Lassan 1 éve dolgozom a cégnél. Szeretem a munkatársaimat, főnökeimet, de nem gondolom, hogy baj lenne, hogy még nem mondtam el. Ha meg sejtik, akkor sejtsék, nem érdekel. Egyelőre ez még nem tartozik szerintem rájuk. Megbízásos szerződésem van, tehát 'anyagilag' nem érinti őket, júliusig még ott szeretnék dolgozni. 2 hét múlva szólok nekik, bőven lesz idejük helyettem mást találni. Szerintetek jól gondolom?

2017. ápr. 9. 10:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
85%
Ezt Neked kell tudni, aszerint, hogy milyen munkát végzel és milyen könnyen találnak helyettest. :) Ha úgy gondolod, hogy nem okoz nekik gondot, ha 2 héttel később mondod el, akkor ne aggódj rajta. :)
2017. ápr. 9. 10:56
 2/20 anonim ***** válasza:
61%

"2 hét múlva szólok nekik, bőven lesz idejük helyettem mást találni"

És ha most hirtelen akármi gond miatt bekerülnél a kórházba? Netán bármi történik, veszélyeztetett terhessé minősítenének és nem dolgozhatná, akkor vajon meg tudják nélküled oldani egyik pillanatról a másikra és mondjuk egészen júniusig?

Oké, hogy úgy gondolod, hogy nem látod szükségesnek elmondani, de mi van, ha mégis?

De egyébként erre jogszabályok is vannak. Mármint a terhességgel és a munkahellyel összefüggésben.

2017. ápr. 9. 11:00
 3/20 A kérdező kommentje:
Megbízásos szerződésem van, bármelyik fél azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést. Másrészt ennyi erővel előfordulhat, hogy ne adj isten elüt az autó és kórházba kerülök hónapokig, akkor sem szólok előre...
2017. ápr. 9. 11:07
 4/20 anonim ***** válasza:
49%

igen, és semmiféle jogszabály nem írja elő a közlést.

Ennyi erővel azt is jelentsd be előre, második, hogy el fog ütni az autó, és előreláthatóan hat hétig gipszben leszel... mert akkor is meg kell oldaniuk a helyettesítést.

2017. ápr. 9. 11:08
 5/20 anonim ***** válasza:
28%
megelőztél, kérdező :)
2017. ápr. 9. 11:08
 6/20 A kérdező kommentje:
:) köszönöm az eddigi válaszokat
2017. ápr. 9. 11:19
 7/20 anonim ***** válasza:
43%

"igen, és semmiféle jogszabály nem írja elő a közlést. "

A közlést nem is, viszont teljesen más jogszabályok vonatkoznak egy terhes és egy nem terhes nőre. Egyébként bárhol olvasgathatsz a neten, általában azt mondják, hogy jobb a terhesség első három hónapjában bejelenteni.

És oké, hogy a kérdező megbízási szerződéssel dolgozik, de más meg nem. És nekik meg jobb, ha a munkáltató tud róla.

Meg aztán a munkáltatóval sem lenne kiszúrás, ha tudná, hogy mire számíthat. De mindenki eldönti, hogy bejelenti-e vagy sem.

2017. ápr. 9. 11:57
 8/20 anonim ***** válasza:
66%

"Ennyi erővel azt is jelentsd be előre, második, hogy el fog ütni az autó, és előreláthatóan hat hétig gipszben leszel.."

Nézd, az autó bárkit elüthet bármikor. Arra nem tudsz előre felkészülni.

Viszont ha valaki terhes, akkor azzal egyértelműen fognak dolgok bekövetkezni. Vagy egyértelműen megvannak az esélyek arra, hogy bekövetkezhetnek. Szóval nem ugyanaz a kettő.

De mindegy is, ha valakinek ebbe támadt kedve belekötni, hát kössön, ha ettől jobban érzi magát.:)

2017. ápr. 9. 12:00
 9/20 A kérdező kommentje:
A következendő két hétben, amíg még nem mondom el mi történhetne, aminek egyértelműen meg van az esélye várandósoknál? Nem hiszem, hogy a munkáltatóm bármilyen haditervet szőne arra az esetre, hogy ha baj történne.
2017. ápr. 9. 12:07
 10/20 A kérdező kommentje:
Extrém sportolóknál is vannak dolgok, amelyekre egyértelműen megvannak az esélyek arra, hogy bekövetkezhetnek.
2017. ápr. 9. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!