Én csak a 18. héten szeretném elmondani a munkahelyemen, hogy gyermeket várok. Most vagyok 16 hetes és még nem érzem, hogy mások orrára akarom kötni. Édesanyám szerint már el kellett volna mondanom. Mi a véleményetek?
"2 hét múlva szólok nekik, bőven lesz idejük helyettem mást találni"
És ha most hirtelen akármi gond miatt bekerülnél a kórházba? Netán bármi történik, veszélyeztetett terhessé minősítenének és nem dolgozhatná, akkor vajon meg tudják nélküled oldani egyik pillanatról a másikra és mondjuk egészen júniusig?
Oké, hogy úgy gondolod, hogy nem látod szükségesnek elmondani, de mi van, ha mégis?
De egyébként erre jogszabályok is vannak. Mármint a terhességgel és a munkahellyel összefüggésben.
igen, és semmiféle jogszabály nem írja elő a közlést.
Ennyi erővel azt is jelentsd be előre, második, hogy el fog ütni az autó, és előreláthatóan hat hétig gipszben leszel... mert akkor is meg kell oldaniuk a helyettesítést.
"igen, és semmiféle jogszabály nem írja elő a közlést. "
A közlést nem is, viszont teljesen más jogszabályok vonatkoznak egy terhes és egy nem terhes nőre. Egyébként bárhol olvasgathatsz a neten, általában azt mondják, hogy jobb a terhesség első három hónapjában bejelenteni.
És oké, hogy a kérdező megbízási szerződéssel dolgozik, de más meg nem. És nekik meg jobb, ha a munkáltató tud róla.
Meg aztán a munkáltatóval sem lenne kiszúrás, ha tudná, hogy mire számíthat. De mindenki eldönti, hogy bejelenti-e vagy sem.
"Ennyi erővel azt is jelentsd be előre, második, hogy el fog ütni az autó, és előreláthatóan hat hétig gipszben leszel.."
Nézd, az autó bárkit elüthet bármikor. Arra nem tudsz előre felkészülni.
Viszont ha valaki terhes, akkor azzal egyértelműen fognak dolgok bekövetkezni. Vagy egyértelműen megvannak az esélyek arra, hogy bekövetkezhetnek. Szóval nem ugyanaz a kettő.
De mindegy is, ha valakinek ebbe támadt kedve belekötni, hát kössön, ha ettől jobban érzi magát.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!