Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Még nem mertem szólni a...

Még nem mertem szólni a munkahelyemen hogy gyermeket várok, nem rúghat ki ugye?

Figyelt kérdés
5 hetes terhes vagyok,a 12.héten szándékozom közölni.határozatlan idejű szerződésem van,4 hónapja dolgozom ott.
2011. febr. 7. 09:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A fogantatás napjától védettséget élvezel, nem rúghatnak ki. Teljesen mindegy, mikor szólsz.
2011. febr. 7. 09:36
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem is szoktak a 3. hónap előtt szólni. De négy vagy öt hónaposan is ráérsz, akár, ha nem veszélyes munkahely. (a monitor az)
2011. febr. 7. 09:37
 3/15 anonim ***** válasza:
2011. febr. 7. 09:40
 4/15 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem rúghatnak ki emiatt, sőt, ha lejár a GYES és visszamész, még 1 hónapig védettséget élvezel. Az már más kérdés, hogy más okot is találhatnak a kirúgásodra, ha nem akrnak terhesen foglalkoztatni. Ezért tényleg érdemes várnod legalább a 12. hétig, és ha mégis ki akarnak tenni, felvetetned magad táppénzre. Ha elmondod a terhesgondozó orvosnak, miért akarsz otthon maradni, szinte biztos, hogy megengedi.
2011. febr. 7. 10:09
 5/15 anonim ***** válasza:
Hát csajok akkor drukkoljatok. Ma du. 2-kor jelentem be,és fosok. 14 hétben vagyok. tudom, hogy védve vagyok a védőnő mégis rám hozta a frászt mikor elmesélte hány kismamáját rúgták ki, ide, vagy oda védelem.
2011. febr. 7. 10:10
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Felmondási védelem alatt onnantól állsz, hogy közölted a hírt a főnököddel, addig akár most is kirúghatnak akármiért persze a szerződésednek megfelelő feltételekkel.
2011. febr. 7. 10:24
 7/15 A kérdező kommentje:
Sajnos vannak olyan munkahelyek,olyan munkáltatók ahol teljesen másképp működik minden,nem foglalkoznak a szabályokkal és az emberekkel sem,mert bennük nincs emberség,a lényeg hogy fizetni ne keljen.Én is ezért félek,volt olyan aki szólt,és könnyebb munkát adtak neki,de én még csak 4 hónapja vagyok ott,és általában nincs szerencsém,ezért lehet engem más okkal elküldene.de ha már lesz papírom,elmegyek betegállományba,és akkor nem tud mit tenni.
2011. febr. 7. 10:25
 8/15 anonim ***** válasza:
64%
Nem a bejelentéstől védett valaki, hanem az utolsó mensi napjától! Még csak nem is a fogantatástól, mert ugye az egy cikluson belül bármikor lehet. Egyébként ha kirugnának redkívűlivel , vagy közös meg egyezéssel ajánlgatnák, (amit nem szabad aláírni) akkor a munkaügyi bíróság a munkavállaló javára dönt. Rednkívüli felmondásnál 2 ok van amit BIZONYÍTOTTAN KELL indokolni. Céges titkok kiszivárogtatása, és a főnököd életének veszélyeztetése. NEkem nov 5 volt az utsó mensim, ha kirúgtak volna 6-án, és bíróságra vittem volna a dolgot vissza kellett volna venni visszamenőleg, bért fizetni, és minden.
2011. febr. 7. 10:34
 9/15 anonim ***** válasza:

Igen, az utolsónak van igaza. Csak rendkívülivel mondhatnak fel, de azt nekik kell bizonyítaniuk. És ha fizikai munkát végzel, akkor könnyítést kell hogy adjanak, nem veszélyeztethetik a baba egészségét. Ha pedig közös megegyezéssel akarnak megválni tőled, nehogy aláírd! Köteles foglalkoztatni, mást nem, elmész szépen táppénzre, és otthon lógatod a lábadat míg meg nem szülsz.

Ne hagyd magad megfélemlíteni, a jog a te oldaladon áll! :-)

24 hkm

2011. febr. 7. 14:24
 10/15 anonim ***** válasza:
51%
Bocsi, de védelem nem a fogantatástól van, hanem a bejelentés napjától!!! Együttműködési kötelezettég! Mt. 3§ (1) bekezdés. Gondolj bele logikusan honnan tudná a főnök, hogy megfogantál, ha nem mondod meg!? Utólag nagyon nehéz bizonyítani, hogy ki, mikor, mit közölt kivel.
2011. febr. 7. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!