Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a nagyobb (3-4...

Mit gondoltok a nagyobb (3-4 év) vagy a kisebb (1,5-2 év) korkülönbség a jobb? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

A fiam 1 éves és szóba került, hogy kellene neki egy testvér. Én ezt korainak érzem, de a párom nem.

A fiam rossz alvó, nagyon mozgékony, makacs és sok figyelmet igénylő gyermek. Úgy gondolom, hogy nagyon megviselné a testvér korai születése. Ráadásul úgy érzem, hogy engem is megviselne testileg, nem sikerült még helyrejönnöm. Az első terhességem nagyon nehéz volt (terhességi vészes hányás, majd csak hányinger, rosszullét, de az majdnem a szülésig).

Szóval én korainak tartom, de a párom szerint ez lenne az ideális korülönbség.

Akik bevállalták a kis korkülönbséget utólag is megtennék vagy várnának?

#testvér #kis korkülönbség #testi-lelki felkészültség
2017. ápr. 8. 11:11
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
71%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..

Ha még találtok, küldök linket, ezek nem túl régiek, böngészd át őket.

2017. ápr. 8. 12:24
 12/29 anonim ***** válasza:
2017. ápr. 8. 12:27
 13/29 anonim ***** válasza:
73%

Én azt gondolom, hogy nem lehet általánosítnai, hogy melyik a jobb. Kinek melyik. Ez egy örök dilemma és téma, a nagy korkülönbséges anyukák támadják a kiskorkülönbségeseket, és annak akinek meg kiskorkülönbséges soha nem vallaná be, h igen valoban nagyon kemény is tud lenni.

Azon gondolkozz el, ha tényleg az anyukának valami miatt feküdni kell, vagy a kórházba is bekerül, az egy nagyobb gyereket is megvisel, sőt akár még jobban is. Hiába érti az összefüggéseket, attól még nem lesz neki könnyebb elviselni az anya hiányát. Ez sajnos bárkinél megtörténhet.

Vagy hány olyan kérdést lehet itt is olvasni, h 1 éves gyerekeket bölcsibe kell adni, mert úgy hozta az élet. Ilyen is előfordulhat bárkivel bármikor. Ő sem látja akkor az anyját egész nap, és nem is érti még az okozati összefüggéseket, mégis hány ilyen példa van.

Nekem az a tanácsom, h ne akarj minden lehetőségre felkészülni, mert egyszerűen nem lehet. Dönts úgy, ahogy Te és a párod jónak látjátok.

2017. ápr. 8. 12:36
 14/29 anonim ***** válasza:
71%
A bölcsis dolgot az egyik válaszoló szomszéd nénis sztorijára írtam, hogy azt sem tudod neki megmagyarázni, h anyának dolgoznia kell, neki meg bölcsibe járnia.
2017. ápr. 8. 12:38
 15/29 anonim ***** válasza:
53%

2,5 év van a két lányom között. (Most 3 éves és 6 hónapos)

Ennyi körkülönbséget akartam (elsősorban én), mert húgom és köztem 6 év van. (Másodsorban a férjem is így gondolta, mert közte és nővére között 15 év van...) Baromi rossz volt, gyerekként szörnyű volt a testvéri kapcsolatunk. Akkor rázódott helyre, mikorra mindketten felnőttünk, és már dolgoztunk...

A lányok rajongásig imádják egymást, és már most tudnak együtt játszani is. Tény, fáradt vagyok, de szerintem csak az eleje nehéz. (A nagyobbik másfél évesen aludta át az éjszakát, nagyjából most is ennyit számolok :D) De úgy gondolom, megéri nekem ez a fáradtság, hogy talán jobb testvéri kapcsolat jusson nekik gyerekkorukban, mint nekem és húgomnak. Tudom, természetesen ez sem garancia a jó kapcsolatra, de mi így gondoljuk.

2017. ápr. 8. 12:39
 16/29 anonim ***** válasza:
39%
Kis korkulonbseg nem fog jobb testveri kapcsolatot teremteni. Rivalizalni fignak tinikorban mivel ugyanaz lesz az igenyuk.
2017. ápr. 8. 12:42
 17/29 anonim ***** válasza:
39%
Nekem aki azt mondja, a gyerekei rajongasig imadjak egymast a kis korkulonbseg miatt, ahanyszor naluk vagyunk, nalunk vannak, vagy tepik egymast vagy nem torodnek egymassal. Biztos van kivetel, de valodi "rajongo imadatot" meg senkinel nem lattam ahol kicsi a kulonbseg, mert folyton megy a harc.
2017. ápr. 8. 12:46
 18/29 anonim ***** válasza:
71%

Én még azon is elgondolkoznék, hogy tervezed-e, h visszamész dolgozni. Mert van egy ismerősöm, náluk 3,5 év a korkülönbség és ő nem ment vissza a 2 gyermek között. 3 évesen ment a nagy oviba, utána kicsivel születt meg a pici. Ők kevesebbet akartak, de volt egy vetélése közben sajnos. Azt mondta, h nagyon sok volt a 6 év így egyben a kicsit már berakta bölcsibe, és ment vissza dolgozni. Vele nem maradt 3 éves koráig otthon, bár eredetileg úgy tervezte. Azt állítja, ha korábban összejött volna, a kicsi sem megy bölcsibe.

Ez is egy szempont.

2017. ápr. 8. 12:48
 19/29 A kérdező kommentje:

Én is mindenhol azt látom, hogy vagy nem törődnek egymással, különösen ha a fiú a nagyobb és kislány lett a kisebbik. Vagy a nagy harcot és kibékíthetetlen ellentétet látom.

Az egyik ismerősöm gyerekei között 2 év korkülönbség van. Mindkettő fiú. Nagyon durva tstvérféltékenység. A kisebbik gyereke 6 hónapos kora óta egyfolytában a kezében van, mert odamenekül a nagyobbik agressziója elől. Most két éves, az anyuka háta totálkár.

2017. ápr. 8. 12:55
 20/29 anonim ***** válasza:
21%

Ha tudod menedzselni, akkor a kisebb korkülönbség jobb. A menedzselés alatt értem a terhességet, később a két kicsi gondozását, ha fel tudod fogni, hogy a "nagy" azért még kicsi és úgy kell vele is bánni stb. Minél közelebb vannak egymáshoz annál jobb a gyerekeknek együtt felnőni, annál közelebb tartanak egymáshoz mindenben, annál inkább egymás barátai is lesznek és annál kevésbé valószínű, hogy ahogy egyre nőnek, a nagy majd úgy érzi, hogy a sokkal kisebb a nyakába van varrva és annyira kicsi hozzáképest így tovább.

Más kérdés, hogy szülőként nyilván a nagyobb különbség könnyebb.

2017. ápr. 8. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!