Mennyi A - vitamint ehetek terhesség alatt?
Hát ez elég érdekes, mert én úgy tudtam, hogy még az A-vitamint tartalmazó ételeket is kerülni kell, mert nem jó a babának az A-vitamin..., fejlődési rendellenességet okoz, ha túl sok van belőle.
Amit én szedek (Matruelle), abban egyáltalán nincs.
Én az Elevit Plus-t szedem, abban is van. A babának szüksége is van rá. Megkérdeztem az orvosom, azt mondta, hogy csak arra kell vigyázni, hogy pl. májat, ami nagyon sok A-vitamint tartalmaz, ne vigyem túlzásba. De a tejtermékek, (narancs)sárga, zöld zöldségek, gyümölcsök biztonsággal fogyaszthatóak.
Amúgy itt is találsz egy jó leírást ezzel kapcsolatban:
31hkm
Köszi szépen.Megnyugtattál.
Nem tudom hogy fogom ezt a 9 hónapot kibírni, mert mindenen parázok, pedig még csak 8 hetes vagyok.
Én is ilyen voltam. Aztán a 12. hét után - amikor túlvagy a kritikus időszakon - megnyugszol, hogy nem történik semmi. :) Én pl. néha eszem májkrémet, egyrészt mert nem 100% májból van, másrészt pedig ugye én a vitaminban nem szedem.
De sokáig paráztam a fűszerektől, mert elvileg minden tilos, aztán rájöttem, hogy tök hülyeség. Egyébként a dokim azt mondta, mindent lehet enni. (Csak a nyers hússal és nyers tojással kell vigyázni, ilyat nem eszem.)
1.
Én a Czeizel magzatvédő vitamint szedem, abban nincs egyáltalán A-vitamin. Én pluszban inkább 2000 NE D2 vitamint szedek még (orvosi javaslatra), meg Kalcium pezsgőtablettát, és persze vastablettát.
Találtam ezt a cikket, bár lehet, hogy már olvastad:
"Mennyi A-vitaminra van szükségem a terhesség alatt?
A napi szükséglet a terhesség alatt 700 mikrogramm, a szoptatás alatt 900 mikrogramm. Feltétlenül olvass utána, hogy napi étrendedben mennyi A-vitamin található, kiegyensúlyozott étrend esetén jó eséllyel nincs szükséged az A-vitamin pótlására."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!