Terhessegi diabetesznel teljes kiorlesu lisztbol palacsintat keszitettem . Hany darabot ehetek meg belole egy nap es egyszerre mennyit?
ilyen nincs. mi az, hogy csak diétáznod kell és nem adtak meg adatokat? vagy még nem mentél vissza az orvoshoz?
a diéta azt jelenti amit az első válaszoló írt. pontosan meg van adva mikor mennyi szénhidrátot lehet enni.
mondjuk ebéd 50, akkor ki kell mindent számolnod, még főzés előtt, elosztanad adagokra és aszerint számolni, hogy a tányér ételed mennyi ch. palacsintét szintén számolni és amennyi ch hiányzik, annyit ehetsz.
mondjuk a palacsinta elég macerás mert tejet is öntesz hozzá, cukrot nem szabad enni, így nem tehetsz se abba se a töltelékbe, stb...
szóval így nem lehet ahogy te csinálod. menj el diabetológushoz, nekem terhesen 3 hetente kellett járnom, írni mit ettem, hány ch-t mikor, és szúrni magam naponta 8x, annak is az eredményeit vinni...
:O Jesszus, én nem veled beszéltem "így" hanem az egészségügyet minősítettem!
most komolyan, te mint laikus, honnan kéne tudnod, hogy mit hogy csinálj? mert a diabéteszes diéta nem épp az mint a közismert diéta ami szerintem egyél sok gyümölcsöt meg zöldséget.. pl. gyümölcsöt alig lehet enni mert tele van cukor. viszont sülthúst annyit ehetsz amennyit bírsz. erre értettem és nem neked szólt. döbbenetes, hogy nem láttak el infókkal
81%-nak igaza van.
Annyiféle diéta van, mint csillag az égen.
Van, akinek elég, ha picit visszafogja a nasit.
De van olyan is, ahol se cukor, se méz, se liszt (még teljes kiőrlésű sem)!
ja es a masodik ironak elnezest ha enis erosebben beszeltem csak azt hittem nekem szantad es en meg azt nem szeretem ha valaki ok nelkul beszel velem kicsit erosebben :-) hat igen itt hollandiaban ilyen szar az egeszsegugy .meg csak 2 hetetnte felhivnak h minden rendben e nem e ment fel a cukrom azt ennyi!!!!de mindegy most mar lassan vege ennek az egesznek !azt addig is folytatom tovabb a dietam .mondom csak most karacsonyra ettem egy kis palacsintat az unnepek alkalmabol!de azt is edesitoszerrel es teljes kiorlesuvel!meg turos tejfolos edesitoszeres toltelekkel!most jon meg 5het es semmi :-)
amugy mindekinek kellemes unnepeket kivanok es elore is Boldog Ujevet!!! es boldog babavarast aki epp kismama !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!