Milyen indokkal írt ki Titeket az orvos táppénzre?

Miért Kérdező? Neked csak azok az ötletek kellenek, hogy hogyan maradj otthon? Senki nem azt mondja, hogy ha van gond, akkor ne legyen táppénz...ha van gondod arról nyilván tudsz és nem kell tipp.
Viszont felháborít, hogy sokan egészséges várandósságal is otthon lógatják a lábukat...ez borzasztó rövidtávú gondolkodás...azon túl, hogy feleslegesen terheli az államkasszát (konkrétan táppénzcsalás, persze nehezen bizonyítható), rontja a nők általános megítélését, ezáltal hozzátesz a nők versenyhátrányához, demoralizáló hatása van a többi munkavállalóra.
Értem persze, hogy kell egy szint, ami után az ember ezeket képes mérlegelni és átlép önnön pillanatnyi kényelmén. (Még1x: nem azzal van gond ahol eü probléma fennáll, vagy veszélyes a munkakör.)
Most ez meg neked honnan jött, hogy én csak ki akarom magam íratni?
Képzeld el 24 hetesen még mindig dolgozok és még bőven fogok is a nagy melegekig.
Egyébként meg ezt a táppénzcsalózást fejezzük már be, kezd unalmas lenni. Amennyit én és a férjem TB-re kifizettünk - nem mentünk el sosem betegszabira, magánorvosokhoz járunk - bőven fedezné az én 3-4 hónapos otthonlétem.
Érdeklődésből tettem fel egy kérdést, hogy kinek milyen problémái léptek fel, ami miatt nem tudott dolgozni, és hogy hogyan fogadták a munkahelyen. Térjünk vissza a kérdésre!

# 15: Hidd el, ha úgy viszonyultak volna hozzám, akkor kibírtam volna akármeddig is. De ez kétoldalú dolog...
Az első terhességemnél jeleztem, hogy akár végig is dolgoznék. De sajnos elvetéltem (pár nap hiányzást okozott), és ahogy mentem volna vissza, már kaptam is a felmondási papírokat.
A következő munkahelyemen direkt halasztottuk a gyerekvállalást, hogy "bedolgozzam magam", mire teherbe esek. Pedig már eszméletlenül vágytam volna babára, de több, mint egy évet vártunk az új munkahely miatt. Elégedettek is voltak velem, fizut is emeltek, minden rendben volt, de amikor kiderült, hogy terhes vagyok (nem tudtam titkolni, párszor a munkahelyemen jött rám a rókázás), az amúgy három gyermekes főnökNŐM olyan paraszt lett, hogy elmondhatatlan, mindenben próbált keresztbe tenni nekem.
A párom volt munkahelyén a szintén női főnök meg is mondta, hogy senki ne merjen teherbe esni, mert ő talál indokot, hogy kirúgja. Amikor az egyik (egyébként sok éve ott dolgozó, speciális, szinte pótolhatatlan végzettséggel és tapasztalattal rendelkező) kolléganő teherbe esett, akkor olyan feladatokat kapott, amiket terhesen kb. lehetetlen ellátni (pl. fejlődő országokba akarták küldeni hónapokra). Ő végül magától mondott fel.
Szóval ez kétoldalú dolog. Ha egy munkáltató normálisan áll a kismamához, akkor szerintem a kismama is tekintettel van a munkáltatója érdekeire. (A párom mostani munkahelye pl. kimondottan kismama- és bababarát, onnan nem mennek el a nők táppénzre, és örömmel mennek vissza dolgozni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!