Veszélyezett terhesként kezelőorvosom javasolja a táppénzt. Nem akar a háziorvosom táppénzre venni, csak ha a területileg illetékes terhesgondozóból is hozok róla egy papírt? Megteheti ezt?
Saját/választott nőgyógyászom van, de hiába, minden hónapban rohangálhatok a területi(lakhely szerinti) terhesgondozóba, hogy megerősítsék, valóban veszélyeztetett vagyok. A szakrendelőben sem értik, miért nem fogadja el a házorvos a választott orvosom szakvéleményét. Nincs esetleg erre vonatkozóan valamilyen rendelet vagy jogszabály?
Minden segítő hozzászólást előre is köszönök!
én csak annyit tudok, hog terhesen terhesgondozásra kell járni az ő általa adott pecsétek fognak egyáltalán csedre is jogosítani, ő kíséri végig a terhességet és írhat elő kezelést, vagy akármit.
az, hogy te külön nőgyógászhoz is rohangálsz a te döntésed.
A terhesgondozónak táppénzre vételi joga van, nálunk pl a háziorvos nem is vesz tp-re, csak a terhesgondozó. Az OEP-pel kötött finanszírozási szerződés tartalmazza, kinek van állományba vételi joga, ahol ezt megteheti a terhesgondozó, ott a háziorvoson bizony számon kérik, miért ő tart állományban.
Gondolom, ezért kéri, hogy igazolja szépen a terhesgondozó, miért is nem hajlandók p-re venni.
Én trm ambulancián dolgoztam, mi is táppénzeztünk, de volt, aki kérte, hogy ne, majd a háziorvos. Aztán magyarázkodhattunk mi is meg ő is...
Köszönöm az eddigi válaszokat! Azért vagyok veszélyeztett, mert jelen terhesség alatt véreztem, és mert volt ezt megelőzően egy vetélésem, ami ugyan így kezdődőtt!
A választott nőgyógyászom terhesgondozást végez, a területi szakrendelőben meg sem vizsgálnak, mégis az ő véleményük kell, hogy a háziorvos táppénzre vegyen. Ők sem értik miért!!
Persze, ráérek elmenni, csak nem vagyok jól, a férjem kísérget mindenhova, és nem mindegy, hogy egy vagy két nőgyógyásznál kell megjelenni havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!